Zorgeloos skiën met knieletsel of knieletsel voorkomen? Laat dan een kniebrace op maat maken!

gesponsord op 24 januari 2024· 3 reacties

null

Of je nu een ervaren skiër bent die weet welke risico’s je kunt nemen in een off-piste afdaling of een beginner bent die de trucjes van het vak aan het leren is op de blauwe piste: een ongeluk zit in een klein hoekje. Op een botsing tijdens het afdalen of het blijven steken van je ski’s terwijl je valt, heb je niet altijd evenveel invloed. Maar dit zijn wel twee veelvoorkomende oorzaken van blessures, waarbij vooral de knie kwetsbaar is en kniebanden kunnen beschadigen. Vaak leidt dit tot lange revalidatietrajecten. Nu is er echter een mogelijkheid om je knie optimaal te beschermen: B&C Custom Bracing ontwikkelde met de CLS wereldwijd de eerste rigide 3D geprinte custom kniebrace.!

Dit zijn de risico’s voor je kniën bij wintersporten

De meest voorkomende blessures tijdens wintersport zijn knieletsels. Tijdens het skiën staan je knieën constant onder druk en zorgen de ski’s voor een toename van de rotatiekracht op je knieën. Hierdoor kun je gemakkelijk je knie verdraaien. Wanneer kniebanden scheuren (denk aan de voorste kruisband- en of binnenband) volgt vaak een lang herstelproces en kan blijvende instabiliteit ontstaan. Om dit te voorkomen is een correcte houding, techniek en goede conditie belangrijk. Daarnaast kan het dragen van de juiste kniebrace schade aan de kniebanden voorkomen, door rotatiekrachten en binnen- en buitenwaartse bewegingsuitslagen te beperken.

null

Getest door professionals

De CLS kniebrace, die intensief is getest door zeer ervaren skiërs, biedt ondersteuning en stabilisatie aan het kniegewricht en faciliteert de juiste kniebewegingen. Tegelijkertijd is de brace licht en comfortabel. Door de custom fit en het gepatenteerde scharniersysteem behoud je altijd je volledige bewegingsvrijheid. Je draagt de brace moeiteloos onder of over je skibroek. De brace is uiterst rigide door het gebruik van carbon. Hierdoor wordt bij bestaand knieletsel de instabiliteit opgevangen en zorgt de brace dat je met vertrouwen terugkeert op de piste.

Bo van Dijk, Nederlands kampioene Alpineskiën onder de 14 jaar, gebruikt de CLS brace nu al ruim 1 jaar. Na een voorste kruisbandblessure was er sprake van een instabiliteit van haar kniegewricht. 'Met het dragen van de brace heb ik mijn vertrouwen weer helemaal terug in de knie en ervaar ik geen instabiliteit meer. Door de goede pasvorm vergeet ik vaak dat ik de brace om heb. Tijdens de slalom voel ik daarbij wel de bescherming van de brace’.

Nederlands kampioene Bo van Dijk in actie tijdens een training
Nederlands kampioene Bo van Dijk in actie tijdens een training

Dit zijn de beloftes van de CLS Kniebrace

  1. 1. Echt op maat gemaakt door gebruik van 3D scan en 3D printing. Iedere brace is ontworpen op de individuele anatomie van de gebruiker. Ook is er een volledige fit bij standsafwijking.
    1. De CLS brace is Europees geregistreerd als medisch hulpmiddel… De brace kan dus vergoed worden bij een juiste verwijzing van de specialist.
  2. De brace is ontwikkeld door orthopeden, technische ingenieurs en professionele atleten.
  3. Lichtgewicht, low-profile design. Het formaat van de brace passen ze aan de manier waarop jij het gaat gebruiken en jouw anatomie. Zo geeft de brace maximaal comfort, mobiliteit en ondersteuning.
  4. Het gepatenteerde scharniersysteem volgt de natuurlijke bewegingen van jouw knie. De ingebouwde, verwisselbare extensiestop voorkomt hyperextensie.
  5. Het is gemaakt van polyamide/carbongeprint materiaal met een hoge rigiditeit en sterkte en is en is hierdoor in staat grote rotatiekrachten op te vangen.

Lichtgewicht, op maat gemaakt en uniek voor iedere knie

De brace heeft een uniek scharniersysteem, dat de natuurlijke beweging van de knie volgt. Het lichtgewicht rigide frame en het been vormen namelijk samen een sterker geheel, waardoor onverwachte bulten, crashes of botsingen minder impact hebben op het kniegewricht en de kans op ernstig knieletsel wordt verminderd. Iedere knie is daarnaast uniek en heeft dus een eigen manier om het beste beschermd te worden. Daarom bespreekt B&C custom bracing jouw wensen en behoeftes en maakt de brace vervolgens ook echt op maat, zodat deze perfect bij jou past.

in 4 stappen naar een 3D-geprinte, custom-fit kniebrace

Na de intake gaat B&C Custom Bracing voor jou op de volgende manier aan de slag:

  1. 3D-scan van de knie: met geavanceerde meet- en scanapparatuur maken ze een digitale kopie van jou been.
  2. De brace ontwerpen: met hun eigen gespecialiseerde software ontwerpen ze de brace.
  3. 3D-printen van de brace: tot op de milimeter nauwkeurig wordt de brace geprint door hun high-end 3D fused deposition modeling (FDM) printer.
  4. Assemblage en tests: met de grootst mogelijke zorg voor kwaliteit wordt iedere brace handmatig geassembleerd met tevens op maat gemaakte binnenbekleding. Printen en assemblage vindt plaats in Nederland, waardoor je je op maat gemaakte kniebrace snel kan gebruiken.
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Mooie reclame. Toch maar niet vergeten dat de grootste winst bij een brace ‘mentaal’ is, en niet een betere stabiliteit thv de knie geeft

Een prijsindicatie zou informatief zijn. Is op hun eigen website ook niet te vinden.

Life is what happens while you were checking your phone

Grappig, heb vorigrle week knieblessure - gescheurde voorste kruisband - opgelopen door suffe uitstap stoeltjeslift. Wel fijn dat zoiets bestaat, wellicht toch volgend jaar toch weer skiën?

Karin Es
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie