Nendaz: een paradijs voor freeriders

gesponsord op 24 november 2022· geen reacties

Beeld: ©Florian Bouvet Fournier
Beeld: ©Florian Bouvet Fournier

Gelegen in het hart van het 4 Vallées skigebied, geeft Nendaz je een totaal van meer dan 410 kilometers aan pistes, gegarandeerde sneeuw én pistes die op 3.330 meter hoogte beginnen. Daarmee kun je in Nendaz en in de 4 Vallées sowieso al goed terecht voor ieder niveau aan wintersporters. Maar wat het gebied écht speciaal maakt, is haar mogelijkheden voor freeriders. Er zijn maar liefst even verschillende freeride routes - gemarkeerd maar zonder pistes - die vanaf de toppen naar beneden slingeren. Dit maakt Nendaz een geweldig backcountry-gebied met lifttoegang en een must-ski voor iedereen die buiten de gebaande paden wilt gaan!

Indrukwekkende toppen en alle opties voor adrenalinejunkies

Vanuit Nendaz bereik je gemakkelijk het hoogste punt van het gebied: de top van de Mont Fort op meer dan 3.300 m boven de zeespiegel. Hier heb je een verbazingwekkend 360 graden panorama over de Alpen en zie je beroemde toppen zoals de Matterhorn. Vanaf daar neem je de Mont4Zipline, de hoogste zipline van Europa., van de top van de Mont Fort naar de Col des Gentianes. Hier pak je snelheden tot 100 km/u terwijl je hoog boven de Tortin-gletsjer zweeft. Probeer die ervaring maar eens te vergeten… Daarna pak je één van de vele liften in de 4 Vallées om de rest van het gebied te ontdekken. Van afdalingen in de bomen tot aan het dorp Nendaz, tot couloirs en open poedervelden. Er is terrein voor alle omstandigheden en voor elke soort sneeuwjager.

Nendaz: een paradijs voor freeriders. Beeld: ©Florian Bouvet Fournier
Nendaz: een paradijs voor freeriders. Beeld: ©Florian Bouvet Fournier

Probeer een Skisafari in Nendaz

De tweedaagse Ski Safari 4 Vallées, die begint bij CHF 420, geeft je een geweldige manier om overdag het grootste skigebied van Zwitserland te verkennen en 's avonds de charmante dorpjes Nendaz en Veysonnaz te bezoeken. Je dag begint in het ene en eindigt in het andere dorp. Maak je geen zorgen over je bagage, daar zorgen zij voor. Jij hoeft je alleen maar te concentreren op de pistes.

Ook op de toerski’s is genoeg te te beleven

Als toerskiër genieten je daarnaast van één van de vijf ‘Movement Tracks’ van Nendaz. Deze duidelijk gemarkeerde beklimmingen voert je door velden en bossen, ver van de drukte. Elke route eindigt bij een pittoresk bergrestaurant, waar je geniet van een hapje of een verfrissende vin chaud, voordat je weer via de gemarkeerde paden afdaalt.

Toerskiën op één van de vijf gemarkeerde paden. Beeld: ©Etienne Bornet
Toerskiën op één van de vijf gemarkeerde paden. Beeld: ©Etienne Bornet

En sluit je dag ontspannen af…

Zorg ervoor dat je 's avonds goed tot rust komt, zodat je de dag erna weer de poeder in kunt duiken. Doe daarom nieuwe energie op in Nendaz’s fantastische Spa des Bisses. Hier vind je verschillende sauna’s en zwembaden, een overdekte jacuzzi, een fitnesscentrum, zeven behandelkamers en twee privé spa’s!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie