We gaan deze keer eens niet op de ski’s voor een film over wintersport. Samen met Kristy en Rene ging ik met Nordic naar Zweeds Lapland en pakten daar de sneeuwscooter voor een acht uur durende toer waar iedereen die nog een beetje jong van hart is van uit z’n dak zou gaan!

Vermaak voor alle oude kinderen (en ook voor iedereen die angstiger is aangelegd)

Sneeuwscooteren is namelijk verdacht simpel. Je hebt een rem, een gaspedaal en een stuur. En na een beetje oefenen, heb je de techniek snel genoeg onder de knie. Dan begint het pas écht leuk te worden, dan kun je de sneeuwscooter namelijk een beetje gaan pushen en door de sneeuwvelden dansen. En als je omvalt (wat ons allemaal een keer gebeurde) dan val je in de zachte sneeuw en heb je snel genoeg door hoe je jezelf weer op gang moet trekken.

Sneeuwscooteren door de geweldige natuur van Zweeds Lapland

Je komt langs bevroren moerassen, komt door prachtige bossen en beklimt bergen. Je hebt ook nog eens een hele goeie kans om iets van het local wildlife van Zweeds Lapland te zien: dan steekt er bijvoorbeeld een eland over. Het is een geweldige manier om een groot deel van de regio te verkennen.

Zelf ook eens ervaren?

Wij zaten in de Pinetree Lodge. Maar check vooral de site van Nordic voor hun aanbiedingen voor een wintersport in Scandinavië!

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél is de liftpas of de overnachting van de redacteur gesponsord door het skigebied. » Lees meer

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Ik sprak pas nog iemand die op dag 1 met de sneeuwscooter op pad ging, omviel en een gebroken arm had. Dus zeker niet geheel zonder gevaar dat vallen in de zachte sneeuw!

Been there, done that. De sneeuwscooters voor toeristen waren in Fins Lapland behoorlijk begrensd qua snelheid: er gebeurden te veel ongelukken, ‘omdat mensen denken, er kan niks gebeuren in die zachte sneeuw’ volgens de gids.

Life is what happens while you were checking your phone

Ik sprak pas nog iemand die op dag 1 met de sneeuwscooter op pad ging, omviel en een gebroken arm had. Dus zeker niet geheel zonder gevaar dat vallen in de zachte sneeuw!

ello op 26 feb 2023 06:58

Het probleem is niet de sneeuw, maar de machine van een paar honderd kilo die op je valt

Cool bericht. Ik ben ook net terug uit Zweden en heb genoten - in tegenstelling tot Finland en Noorwegen zijn off-road touren daar wel toegestaan. Alleen om in het terrein die dingen onder de knie te krijgen is geen gemakkelijke opgave en bizar vermoeiend. Voor de veiligheid draag ik naast de helm nog een rugprotector, elleboog- en kniebeschermers, snowboard handschoenen met polsbeschermer en extra sterke boots die zouden moeten verhinderen dat je voet geamputeerd wordt mocht deze toch een keer onverhoopt met de track in aanraking komen.

null

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie