Vier tips voor een veelzijdige wintersport in Noorwegen en Zweden

gesponsord op 26 september 2023· 2 reacties

null

Op zoek naar een alternatief voor de Alpen voor de komende wintersport? Misschien omdat je Oostenrijk en Frankrijk al helemaal hebt uitgespeeld? Denk dan eens aan Noorwegen of Zweden. En da’s niet alleen omdat ‘het eens een keer wat anders is’, maar ook omdat het veelzijdige en gezinsvriendelijke bestemmingen zijn, maar ook omdat het tot in ver in april sneeuwzeker is!

Veelzijdige wintersport in Noorwegen en Zweden

Uiteraard kun je in deze Scandinavische landen geweldige afdalingen maken, maar de wintersport in het noorden is toch echt van een ander kaliber dan in de Alpen. De uitzichten zijn er weidser, het landschap ongerepter en wie weet zie je 's avonds ook nog het Noorderlicht aan de hemel verschijnen. Ook qua activiteiten is het aanbod nét iets uitgebreider: maak bijvoorbeeld eens een tocht met sledehonden of sneeuwscooters. Altijd al eens het Hoge Noorden willen bezoeken en/of enthousiast geraakt? Dan geven we je nu vier tips voor een wintersport in Noorwegen of Zweden!

Wintersporten in Noorwegen of Zweden is een hele andere ervaring.
Wintersporten in Noorwegen of Zweden is een hele andere ervaring.

1. Zweden: SkiStar Sälen

Skistar Sälen is een familiebestemming met meer dan 100 kilometer aan piste en bestaat uit de deelgebieden Hundfjället, Tandadalen, Hogfjället en Lindvallen die makkelijk met elkaar verbonden zijn. Stuk voor stuk kindvriendelijke gebieden, maar Hundfjället is met name geschikt voor de allerkleinsten. Hier kunnen ze met de mascotte Valle hun eerste skimeters maken op een van de vele blauwe pistes. Ook in Högfjället vind je overigens veel pistes die vooral voor kinderen en andere beginners uitstekend geschikt zijn. Heb je al wat meer kilometers in de latten, dan is Tandådalen meer voor jou: naast rode en zwarte pistes vind je hier ook een snowpark en een funride. Lindvallen heeft vooral rode en blauwe pistes, maar ook een funpark. En, als je het skiën even beu bent, het Experium Lindvallen, waar je kunt bowlen, zwemmen, wellnessen en winkelen.

Op zoek naar een accommodatie in SkiStar Sälen? Skistar Lodge Hundfjället heeft de keuze uit hotelkamers op zelfstandige appartementen en is aan de piste gelegen. Een achtdaagse vakantie, inclusief vliegreis, transfer, skipas en logies begint hier bij €1121 per persoon.

Het Zweedse wintersportdopr Sälen
Het Zweedse wintersportdopr Sälen

2. Zweden: Stöten

Ondanks dat dit een wat kleiner skigebied is, in Stöten vind je zo’n 32 kilometer aan pistes, vind je hier genoeg wintersportmogelijkheden. De kinderen kunnen op pad met mascotte Vargy in het deelgebied Soltorget, waar je vooral makkelijke pistes vindt. Meer gevorderde skiërs kunnen aan de slag in Skitorget. In het centrale gebied Stötenstorget vind je ook nog eens vele restaurants of wellnessmogelijkheden. Maar in deze omgeving is het ook heerlijk (sneeuwschoen-)wandelen, langlaufen, sneeuwscooteren of huskysleeën.

Bij Ski Lodge Soltorget vind je volledig uitgeruste driekamerappartementen, die je vanaf €1002 voor acht dagen kunt boeken. Hier is een vliegreis, transfer, skipas en logies bij inbegrepen.

Met het gezin op wintersportvakantie in Stöten.
Met het gezin op wintersportvakantie in Stöten.

3. Zweden: Kläppen

Een skigebied on the rise, dat is Kläppen. Maar het heeft nu al de enige gondel in de regio en de vernieuwingen stoppen daar niet. Nu al is het een bruisend gebied, met vele activiteiten naast en op de pistes. De pistes zelf zijn zo’n 26 kilometer lang en gaan naar alle windstreken, dus nooit wind tegen! En om de afdalingen eens op een andere manier te ervaren, kun je ook 's ochtends vroeg of 's avonds laat de pistes op. Zie de zon opgaan boven het winterlandschap of slalom juist de lichtjes tegemoet in de donkere Scandinavische nacht. Mooier wordt wintersport niet. Nog niet genoeg? Ga dan eens de rodelbaan af of ga los op de 64 kilometer aan langlaufloipes! Een ander voordeel van deze Zweedse wintersportbestemming is dat een groot deel van de accommodaties bijna óp de pistes liggen, dus ski-in/ski-out is bijna gegarandeerd.

Dit geldt bijvoorbeeld ook voor fonkelnieuw vierkamerappartement Gullbrändan. Voor €950, inclusief vlucht, transfer, skipas en logies, kun je hier acht dagen wintersportvakantie vieren!

Het moderne en spiksplinternieuwe skigebied van Kläppen.
Het moderne en spiksplinternieuwe skigebied van Kläppen.

4. Noorwegen: Trysil

Trysil is de grootste wintersportbestemming van Noorwegen. Hier vind je 71 kilometer aan groene, blauwe, rode én zwarte pistes, 100 kilometer aan langlaufloipes, twee funparken en een halfpipe. Daarnaast is er voor de liefhebbers ook nog een offpiste-tour, de mogelijkheid om huskytochten te maken, kun je ijsvissen en/of sneeuwschoenwandelingen maken. Heb je even genoeg van het outdoorleven? Ga dan, al dan niet met je kinderen, naar een waterpark of bowlingbaan, werk aan je golfswing in een indoor golfbaan of ga lekker ontspannen in de spa. Al met al is Trysil een allround wintersportbestemming die niet onderdoet voor menig Alpendorp.

In Trysil overnacht je het beste in Alpine Lodge Trysil. Deze appartementen zijn van alle gemakken voorzien en zijn vanaf €983 te boeken, inclusief vlucht, transfer, skipas en logies.

Wintersport in het Noorse Trysil ziet er zo uit!
Wintersport in het Noorse Trysil ziet er zo uit!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Bizar dat Hemsedal niet vermeld word.

*bericht bewerkt door Anon5710 op 05 okt 2023 13:43

Bizar dat Hemsedal niet vermeld word.

Anon5710 op 05 okt 2023 13:42

Dit is een advertorial, Hemsedal zal niet mee betaald hebben aan deze ad, dus daarom zal het ook niet vermeld worden.

Born to Ride
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie