Bezoek de Mont-Fort Experience in Nendaz voor de indrukwekkendste uitzichten over de Zwitserse Alpen

gesponsord op 27 december 2023· geen reacties

null

Eén van de mooiste plekken in Nendaz is de 3.330 meter hoge Mont-Fort. Hier heb je een adembenemend uitzicht op uitgestrekte delen van de Walliser Haute Route. In het westen zie je de Dents du Midi en de Mont Blanc, naar het zuiden de Grand Combin met Val de Bagnes en het Mauvoisin stuwmeer, richting het oosten de majestueuze Weisshorn, Dent Blanche en de Matterhorn, en in het noorden kijk je uit over het Rhônedal en de Waadtländer en Berner Alpen. Op deze hoogste piek in het 4 Vallées skigebied, gemakkelijk bereikbaar via skiliften voor zowel skiërs als niet-skiërs, vind je de Mont-Fort Experience en dit is waarom je daarheen wilt!

Zo bereik je de Mont-Fort Experience

De reis naar de bergtop is op zichzelf al een onvergetelijke ervaring, met vier kabelbanen die vanuit Verbier naar de top leiden, waarvan drie bereikbaar zijn vanuit Seviez. Vanuit Haute-Nendaz is dit met de bus te bereiken. De laatste 400 meter over de gletsjer naar de Mont Fort op 3.330 meter hoogte worden eveneens overwonnen met een kabelbaan vanuit Col des Gentianes. Een rotsachtige trap leidt uiteindelijk 20 meter omhoog naar de eigenlijke bergtop, waar het topkruis staat en men geniet van een onbelemmerd uitzicht op de gletsjer en het imposante hooggebergte van de Zwitserse Alpen.

null

Geniet van het weergaloze uitzicht op de top van de Zwitserse Alpen

Het panoramaplatform boven de Mont-Fort is toegankelijk met de skilift. Hier vind je een veilige plek voor zowel skiërs als niet-skiërs om te genieten van het prachtige uitzicht over al die legendarische bergtoppen.

null

Pak die adrenalinekick op de hoogste tokkelbaan ter wereld

Met een topsnelheid van meer dan 100 km/u, glij/vlieg je over een lengte van 1,4 km en overbrug je een hoogteverschil van 323 m tussen de top van de Mont-Fort en de top van Les Gentianes. Je zweeft met volle snelheid over de gletsjer van Torin en pakt ook hier nog even een paar buitengewone uitzichten mee. Handig als je niet te bang bent aangelegd!

null

Neem een borrel of een fondue in de hoogte Iglo Bar van Europa

In de Bar Iglo geniet je van het nog steeds ongelofelijke uitzicht, met een snack, kaasfondue of borrel voor je neus. Of kies de Swiss Rock Café, de specialiteit van het huis, gemaakt met espresso, Abricotinelikeur, rietsuiker en slagroom!

null

Daal af op een piste van meer dan 40°

De intens diepzwarte Mont-Fort skipiste staat bekend als een van de steilste in de Alpen. Hoewel het te steil is om te onderhouden, is de piste wel gemarkeerd en veilig, gereserveerd voor ervaren skiërs. Deze helling heeft een hellingshoek van meer dan 40°, dus weet waar je aan begint!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie