We begonnen het seizoen voortvarend, begin december lag er al veel sneeuw. Ik was toen in Ischgl in Tirol, waar ik een kijkje achter de schermen nam in dit grensoverschrijdende skigebied. In deze video hoor je meer over de rol van natuursneeuw en kunstsneeuw gedurende het seizoen, hoe bezoekersaantallen worden gevolgd en over de grenscontroles tussen Oostenrijk en Zwitserland die ook op de pistes plaatsvinden.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Leuke achtergrond info!

Eerder al eens gehoord dat men middels camerabeelden “verdachte” wintersporters volgt. Bijv. wanneer een wintersporter uit een juwelier komt lopen en vervolgens de lift omhoog neemt terug richting Ischgl.

Ben benieuwd of dit daadwerkelijk gebeurd of dat het kroegpraat is. Vorig jaar is er een skiër met enkele uurwerken tussenuit gepikt.
https://www.wintersport.nl/nieuws/09/02/2022/betrapt-skier-s…

Sportieve groet, Luuk
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie