Ontdek deze winter het veelzijdige Zell am See - Kaprun

gesponsord op 29 november 2023· geen reacties

null

Welkom in het winterparadijs van Zell am See - Kaprun, waar variatie, avontuur en gezelligheid samenkomen voor een onvergetelijke wintervakantie. Of je nu verlangt naar adrenaline op de beruchte zwarte piste Black Mamba, wilt pronken met je skills in de snowparks, of de dag wilt beginnen met early bird skiën en eindigen met een lunch op 3.000 meter hoogte, hier kan het allemaal. Met de Ski Alpin Card in je zak opent zich een wereld van mogelijkheden, met toegang tot de Kitzsteinhorn gletsjer en de skigebieden Maiskogel in Kaprun en Schmittenhöhe in Zell am See. Drie bergen bieden skiplezier voor iedereen, van funslopes en spannende snowparks tot freeride routes en perfecte pistes voor de kleintjes en beginners!

null

Zell am See - Kaprun in cijfers

  • Zell am See - Kaprun zelf heeft 138 kilometers aan piste voor je in petto, verdeeld over de skigebieden Schmittenhöhe en Kitzsteinhorn - Maiskogel - Kaprun. Maar door de samenwerking met het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn onder de Ski Alpin Card kun je gebruik maken van meer dan 400 kilometer piste!
  • Sneeuwzekerheid vanaf oktober in het sneeuwzekere Kitzsteinhorn Gletsjerskigebied, wat op 3.029 hoogte ligt.
  • 107 kilometer aan perfect geprepareerde langlaufloipes. Hier vind je routes voor beginners en voor de echte cracks.
  • 46 skiliften, 41 hutten en 10 skischolen.

null

De veelzijdigheid van Zell am See - Kaprun

Zell am See-Kaprun omarmt zijn veelzijdigheid als een ware troef voor wintersportliefhebbers van alle niveaus. Voor gezinnen is de Maiskogel in Kaprun een ideale keuze, hier vind je heerlijke pistes voor kinderen en beginners. Deze berg is verbonden met de Kitzsteinhorn via de moderne 3S K-onnection. Deze state-of-the-art verbinding biedt snelle toegang tot de gletsjer met pistes boven de 3.000 meter, waardoor je al vanaf oktober kunt genieten van afwisselende afdalingen door maagdelijke poedersneeuw. Avonturiers worden uitgedaagd door de steile zwarte piste Black Mamba, met een indrukwekkende helling van 63 procent. Jongeren en daredevils vinden zich terug in het snowpark met uitdagende jumps, rails en boxen, terwijl de 1.300 meter lange funslope hun vaardigheden op het gebied van snelheid en techniek op de proef stelt. Alsof dat nog niet genoeg is, brengt de Ski Alpin Card met de skibus je naar Viehhofen voor een uitstapje naar het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Na een dagje bij de buren brengt de zellamseeXpress je terug naar de vertrouwde Schmittenhöhe. Met meer dan 400 pistekilometers binnen handbereik, biedt Zell am See-Kaprun een ongeëvenaarde wintersportervaring voor iedereen, waar veelzijdigheid en plezier hand in hand gaan.

null

De beste tips voor deze winter

  • De Zeller See. Overdag pak je op 2.000 meter hoogte het panorama over dit adembenemende meer mee, 's avonds flaneer je langs de boorden ervan.
  • Bezoek de top van Salzburg: de 3.029 meter hoge Kitzsteinhorn. Voorheen alleen voor alpinisten bereikbaar, dankzij de nieuwste kabelbanen voor iedereen toegankelijk. De Gipfelwelt 3000 biedt je een wonderbaarlijk panorama over de Oostenrijke Alpen.
  • Vroege vogel? Kies dan voor een ontbijt op 3.092 meter hoogte in het hoogstgelegen restaurant van Salzburg of voor de Ski ‘n’ Brunch. Je geniet van de opkomende zon in deze bijzondere bergwereld, van een heerlijk ontbijt en geniet, bij de Ski ‘n’ Brunch, daarna van de maagdelijke pistes.
  • Toerskiër of sneeuwschoenwandelaar? Je kunt je lol op op de Ronachkopf in Thumersbach. Deze is namelijk helemaal ingericht op jouw idee van wintersportplezier!
  • Wandelaars komen dan weer aan hun trekken achter de Sigmund Thun Klamm in het Kapruner Tal. Hier kom je de Klammsee Kaprun tegen; een prachtige wandelomgeving, vol rust en stilte én adembenemd natuurschoon.
  • Waan je in vroeger tijden in de Burcht van Kaprun. Dit bouwwerk uit de twaalfde eeuw heeft niet alleen een geweldig uitzicht over het hele dal van Zell am See - Kaprun, maar wordt tegenwoordig ook gebruikt voor evenementen. Daarnaast is het ook het decor van de Filzmoosweg winterwandelroute.

null

Praktische tips voor je vertrek naar Zell am See - Kaprun

Als je nog op zoek bent naar een accommodatie in Zell am See - Kaprun, dan kun je die hier vinden. Om de pistes hier op te mogen, gebruik je de Ski Alpin Card. Deze geeft je ook toegang tot het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en biedt je totaal meer dan 400 kilometer aan pistes. Ben je daarnaast benieuwd naar wat er precies te doen is tijdens jouw wintersportvakantie? Check dan de activiteitenkalender.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie