Fotoverslag: Verse sneeuw Piemonte/Queyras

Rogier op 05 maart 2011· 3 reacties

null

Dit jaar zullen veel skiërs een nieuw gebied ondekt hebben, of omdat ze naar de sneeuw opzoek zijn gegaan of omdat ze andere wintersporters over deze plek hebben horen praten: de Piemonte (en de Queyras). Berggebieden die bij een ‘Retour d’Est’ letterlijk meters met verse sneeuw pakken. Afgelopen week was zo’n “Retour D’Est”. Een fotoverslag van wat dat precies inhoudt.

Meter in een etmaal
Roel haalde het deze week al in zijn video weerverslag aan, een meter sneeuw in een etmaal in de Franse Queyras en de Italiaanse Piemonte. Deze berggebieden liggen tegen elkaar aan dus zijn feitelijk hetzelfde gebied. Grote gebieden kent deze regio amper, met uitzondering van Via Lattea. Wij zochten vandaag na de hevige sneeuwval van afgelopen week ons geluk in het kleine gebiedje Abries.

null

Geheimtip
Abries staat bekend als een geheimtip. Net als alle gebieden in de Queyras en de Piemonte. Maar daar lijkt deze winter (helaas?) verandering in te komen. Abries is een minuscuul gebiedje met een snelle stoeltjeslift, en drie oude en steile sleepliften. Maar de pistes zijn mooi en het off-piste is onovertroffen. Het feit dat dit jaar er voornamelijk sneeuw ligt in de Zuid Alpen en in het bijzonder in de Queyras/Piemonte lijkt Abries steeds minder ‘geheim’ te zijn. Goed voor lokale economie, maar het is steeds lastiger om verse sporen te vinden. Gelukkig kennen wij het gebied goed en is het ons vandaag gelukt om heel wat mooie en relatief veilige hellingen te pakken, want het was oppassen geblazen met een hoog lawine-gevaar. Nu het foto verslag, morgen zet ik de film online!

null

null

null

null

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Mooie beelden! Ben benieuwd naar het filmmateriaal!

Goeie herinneringen aan afgelopen dinsdag!

Hierbij nog de link naar de video die ik hier vorige week dinsdag maakte:


Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie