Sleeplift blooper

Rogier op 06 maart 2011· 16 reacties

Na de sleeplift grap van vorige week, nu een sleeplift-blooper uit Valloire. Zeker de oudere sleepliften kunnen soms nog wel eens een flinke ruk geven voordat deze gelijkmatig trekken. Als je daar niet op berekend bent…

Blooper
Misschien wat flauw maar het is, vind ik, een heerlijke blooper. Geniet mee van de beelden. Wat vinden jullie van dit soort sleepliften? Wie van jullie heeft wel eens problemen gehad in een sleeplift (wie niet, iedereen moet ooit beginnen). Ik ben benieuwd.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Zooo hahaha…

Ik ken dergelijke liften en ik vind het best irritant! Eigenlijk probeer ik sowieso nooit sleepliften te pakken tijdens de wintersport.

Dit heb ik ook gehad tijdens m’n eerste skiweek in Frankrijk. En die sleeplift begon ook meteen heel steil.

Typisch een Poma sleeplift die op de kabel gekoppeld moet worden en dan in één ruk van start gaat. Ik vind ankerliften (ook in m’n eentje) veel fijner als deze pannenkoek liften.

Sleepliften hou ik niet perse mis, maar deze Poma liften zijn wel vreselijk irritant, alhoewel ik nu niet meer zo gelanceerd word. Maar bij sleepliften zie ik veel liever een ankerlift. En in Duitstalige gebieden komen die Poma liften ook zo goed als nooit voor.

Leuk filmpje! :)

Ondingen zijn dat, helemaal voor mij als snowboarder…

Anoniem hierboven ben ik…

Op zich heb ik er geen problemen mee, ik houd ze gewoon in mijn handen tot ik op snelheid ben, en doe ze dan pas op zijn plaats. Wel krijg ik er als boarder pijnlijke benen van, vooral juist bij ankerliften. Geen hobby dus, maar goed, als het moet doe ik ze wel.

Running against the wind

Ik vind dit fijne liften. Ze gaan een stuk sneller dan ankerliften en je staat gemakkelijker. Er vallen over het algemeen ook veel minder mensen uit. Het voordeel van een ankerlift is dan wel weer dat het met z’n 2en gezelliger is.

Tja, eerste keer snowboarden was in een klein gebied en kon ik alleen maar gebruik maken van een sleeplift naar de enige voor mij bereikbare blauwe piste. De ruk was na een paar keer proberen te hebben, maar dan begon een stuk ijs en zat er een lichte hellingshoek in. Hierdoor gleed ik telkens richting de pilaren waartussen de sleeplift gespannen was. Bijsturen kon ik toen nog niet echt, dus was het een kwestie van bijsteppen als een gek. Erg vermoeiend was dat en na de eerst pilaar was de hellingshoek nog wat groter en dus niet vol te houden (dus halverwege loslaten). Eind van de week probeerde ik eens een sleeplift naar een rode piste. Het geploeter op de blauwe had voor een steile leercurve gezorgd en bij de rode lag ook geen ijs. Mijn euforie was dan ook groot toen ik in 1 keer boven kwam. Was ik alleen vergeten om weg te komen voordat de achterliggende sleeplift er aan kwam met als gevolg de rest van de dag een flinke hoofdpijn.

LOL, Die liftgozer is er ook niet erg van onder de indruk zeg.

Ik heb liever een paddestoel liftje dan een anker. Met een anker schuif ik nog wel eens opzij en moet ik mijn best doen om netjes te blijven staan. Met zowel ankers als paddestoeltjes moet ik sowieso een beetje wakker blijven. Ik donder er gewoon wel eens uit omdat ik lekker sta te suffen en om me heen te kijken. Mis ik een bocht, laat ik skies kruisen, of iets anders doms, en lig ik met mijn snuit in de sneeuw :-)

De sleeplift in Flaine die naar het snowpark gaat, trekt je ook een halve meter de lucht in na ongeveer 20m. Toch wel verschieten de eerste keer dat je die sleeplift neemt!

Volgens mij ken ik deze lift van een jaar of 7 geleden… De eerste pannenkoek schoot bij mij ook al uit m’n handen. Bij de tweede poging ging ik ook met een sprong weg (kan volgens mij ook niet anders). Als ik 't me goed herinner zaten er ook nog 1 of 2 haakse bochten in het parcours. Het is wel nodig dat ie snel gaat, want het is een flink eind naar boven.
Wat mij betreft zijn dit soort liften hopeloos ouderwets.
@Basso: deze kun je echt niet in je handen houden… gaat te lomp van start…

Sleepliften vind ik echt een crime. 9 van de 10 keer val ik er ook gewoon uit. Eén keer viel ik eruit en ben ik 20 meter naar beneden gevallen. Had gelukkig niks maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik sleepliften liever vermijd.

Naast het vallen, krijg ik er ook altijd kramp van in mijn benen.

Leuk filmpje!
Heb 1 keer gehad dat ik samen met mij broetje uit de sleeplift viel maar mijn rugzak aan de lift bleef hangen, die ging dus wel naar boven. :P
Gelukkig was er een vriendelijke skieer die deze later weer bij ons afleverde.
Tegenwoordig nooit meer problemen met sleepliften, ze zijn vaak veel rustiger dan stoeltjesliften.

Ik heb dit vorig jaar ook gehad met hetzelfde type lift in Serre Chevalier. Liet de 1e gaan en kreeg met de 2e ook zo’n jumpstart waar ik vol mee op mijn heup terecht kwam, niet fijn… Gelukkig wel door kunnen skiën met bult van formaat tennisbal en een flinke set blauwe plekken.

Overigens was de liftkerel bij mij net zo onder de indruk als degene in het filmpje, toch mooi die authentieke Franse desinteresse onder het genot van een peukie :-)

Jan M
De sleeplift in Flaine die naar het snowpark gaat, trekt je ook een halve meter de lucht in na ongeveer 20m. Toch wel verschieten de eerste keer dat je die sleeplift neemt!

haha ja klopt!vorig jaar ook leuke acties gezien daar.volgende week maar weer is kijken :)

In Ischgl is er een sleeplift dat naast een bospad loopt, zodat je niet moet prikken. Dit betekent dus dat de sleeplift geen steilingsgraad heeft, ik vind dit persoonlijk nog moeilijker om te nemen dan een enorm steile sleeplift. Je mag niet aan de lift trekken want hij zakt helemaal tot op de grond zodat je uiteindelijk zelf ook je evenwicht verliest… Na enkele pogingen toch maar het bospad genomen :-)

Heel komisch, ik heb er ook 1 gehad maar ik werd nog meer de hoogte ingetrokken en daarna gelanceerd, gevolg paar dagen pijnlijke billen, maar het blijft lachen

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie