Live: Lente?

Rogier op 27 maart 2011· 5 reacties

null

Het leek afgelopen wel lente. Een strak blauwe lucht, warme temperaturen. Ik heb in het dal zelfs al met een korte broek gelopen. Het leek allemaal weinig met winter te maken hebben. Maar er is nog steeds goed te skiën bij mij in de buurt, alhoewel we het wel steeds hoger moeten zoeken.

null

Andere dingen
De warmte van afgelopen week deed mij aan andere dingen denken dan wintersport. Ik heb al weer rots geklommen en op mijn racefiets gezeten. Maar dat is het mooie aan het voorjaar bijna alle sporten zijn op hetzelfde moment mogelijk. Ik vind het dan ook een heerlijk seizoen.

null

Werk
Maar voor mijn werk als fotograaf was ik afgelopen dagen in mijn lokale skigebiedje Puy Saint Vincent. Want er was een freeride en een telemark wedstrijd waar foto’s geschoten moesten worden. Wat was het heerlijk! Strakke pistes in de ochtend, een heerlijke zon en heel veel blije mensen. Fantastische voorjaarscondities. De lagere pistes hebben het zwaar te verduren deze dagen maar tot aan 1400 meter is het landschap goed wit (m.u.v. van de zuid hellingen natuurlijk), en op grote hoogte lijkt het gewoon nog lekker winter, maar dan zonder die ijskoude temperaturen.

null

Vandaag
Vandaag was het echter een ander verhaal. Zoals Roel voorspelde trok het vandaag dicht, 's Ochtends probeerde een waterig zonnetje nog door de nevels heen te komen. Helaas wonnen de wolken snel. Vanaf 1600-1800 meter sneeuwt het behoorlijk. Dat is misschien wat aan de hoge kant, maar de meeste gebieden hier liggen ook hoog dus het ziet er naar uit dat we wat extra sneeuw krijgen. Hopelijk daalt de sneeuwgrens vannacht nog wat meer…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Mooi artikel maar foto nr 2 is dezelfde als foto nr 4 en ik denk niet dat dit de bedoeling is.

Mvg, Bertl

@Rogier: even een lekenvraag: hoe maak je foto nr 3? Ziet er erg gaaf uit.

mama on a mission in the snow

@ Rogier

Weet jij iets ivm de condities in Les 3 Vallées

Ik zit nu in Serre Chevalier. Toen we vanmorgen met de gondel vanuit Briancon omhoog gingen lag er zelfs op het tussenstation geen sneeuw van betekenis. We dachten even een slechte week te krijgen maar in de hoge delen was gelukkig de sneeuw goed en waren mooie lange afdalingen mogelijk. Inderdaad was er 's morgens een waterig zonnetje maar vanaf een uur of 12 begon het licht te sneeuwen op de hoogste toppen. Om 2 uur sneeuwde het zo hard dat we gestopt zijn. In het dal was het toen nog droog. We zitten hier op 1250 meter. Later in de middag ging het flink regenen. Nu is het rond het vriespunt en ik hoop stiekem dat het morgen wit is, maar verwacht dat het hier net te laag is daarvoor. Op de buienradar komt een rood gedeelte deze kant op gedreven dus dat belooft wat voor vannacht. Ben benieuwd hoe de pistes er morgen uit zien.

@ Niels, minder goed dan net iets meer in het zuiden maar de hoge pistes liggen er goed bij en hebben vannacht nog verse sneeuw gehad.

@ Rachel, om een lang verhaal kort te maken: statief, goede instellingen op camera en daarna leg ik de foto’s in photoshop over elkaar heen. (Dit is de digitale manier), vroeger ging dit anders met dia’s…

@ Frank, ik verwacht dat de condities vandaag een stuk beter waren, niet?

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie