Wow, wat een beelden weer. Beelden die recht doen aan natuur, poedersneeuw en de eeuwige jacht hierop door wintersporters die compleet verslaafd zijn. Veel aandacht voor toerskiêrs die zelf omhoog lopen om hun afdalingen te vinden, ver van skigebieden, helikopters en drukte. Beelden om jaloers op te worden. Zoals bij elk filmpje wat langskomt deze herfst: ik kan niet meer wachten tot het weer zover is en ik ook weer mag. Kortom, volop genieten. Ik ben gek op skiên ook als ik zelf omhoog moet lopen. Zouden jullie ook uren lopen voor een fantastische afdaling over hebben? Of beter geformuleerd, lijkt toerskiën jullie wat?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Toerskien lijkt mij zeker wel wat, maar met alleen de berg oplopen en naar beneden skien ben je er niet. Je hebt ander materiaal nodig dan 'gewoon skien’neem ik aan, goed weer, dus meer vrijetijd omdat die week dat ik op wintersport ben het niet altijd goed weer is, en dus meer geld. en dan nog vrienden of familie die dat ook mooi vinden want om dat alleen te doen lijkt mij niet echt veilig.
maar ik zou het dus graag willen want een mooie wandeltocht in de bergen is net zo mooi als eraf skien.

Lekkere beelden, maar ik pak toch liever de lift of een helikopter als ik de mogelijkheid zou hebben…

Prachtig, ook ik zou graag eens beginnen met touren. misschien dat het er dit jaar eindelijk van komt om een cursus te doen. Fingers, crossed.

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

idd, als ik er zou wonen en zelf mijn tijd kon indelen zou het zeker wat voor mij zijn…
mja, druk met werk, gezin, nederland en vooral het gebrek aan sneeuw…

Want toerskiën in een indoorbaan of tegen de dijk op is ook weer zo wat he… :)

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Een fantastische off-piste afdaling skiën in de middle of nowhere lijkt me geweldig! Uiteraard alleen met de nodige off-piste kennis en ervaring… Maar of ik dat omhoog lopen ervoor over heb… het is wel goed voor je conditie, maar persoonlijk zou ik voor het comfort van de heli of lift kiezen. Uiteraard blijft zelf omhoog lopen de goedkoopste optie, maar dat kost ook heel wat energie.

Toerskieen lijkt me wel wat maar ik zie een beetje op tegen de investering in allemaal nieuw materiaal. Daarnaast wil ik ook graag gewoon een weekje piste skieen en 2 vakantie is een beetje aan de dure kant ben ik bang…

Nog 100 dagen en dan is het Kerst ;)

Wow wat een beelden. Maar sommige van deze jongens doen dingen die een "beetje" boven mijn pet liggen. Zeker de beelden waar waanzinnige jumps moeten worden genomen en er geen ruimte is om bochten te maken zodat je ontzettende snelheden ontwikkeld is iets te veel van het goede. Om nog maar te zwijgen over de lawines die achter sommige skiers ontstonden.

Voor mij geen geslaagde vakantie zonder een vers spoor te trekken door de poeder alleen wel met een lift en daar waar je echt buiten het gebied gaat niet zonder begeleiding. Dat gezegd hebbende zou ik als ik de tijd zou hebben onder begeleiding zeker een tour willen maken.

Nog maar 14 weken en dan mogen we weer voor de eerste keer:)

Ik kijk wel vaker skifilms en ook dit is vrijwel allemaal in de USA of Canada opgenomen. Ik vraag me af of wat je hier ziet überhaupt mogelijk is in Europa.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie