Wintersport in Noorwegen, meer dan skiën alleen

gesponsord op 17 januari 2012

![](https://cdn.wintersport.nl/weblog/1/5367-w640.jpg “CH/www.visitnorway.com” “CH/www.visitnorway.com”)Sneeuwschoenwandeling door de indrukwekkende natuur van Noorwegen

Met strakke pistes en veel poedersneeuw heeft Noorwegen zelfs de meest doorgewinterde wintersporter veel te bieden. Maar het houdt niet op bij de klassieke winterporten als skiën en snowboarden. Na een dag op de pistes even iets anders? Of met niet skiënde vrienden of familie naar de wintersport? Noorwegen biedt ook niet skiërs of snowboarders voldoende vermaak. Noorwegen staat namelijk internationaal bekend om zijn langlauf, toerski, sneeuwschoen en ijsklimmogelijkheden.

Wintersport
De hoofdreden om naar Noorwegen te gaan zijn de super strakke en rustige pistes en de ongekende off-piste mogelijkheden door vaak vederlichte poeder. Maar bij groep vrienden of met de familie bestaat de kans dat niet iedereen elke dag op de piste wil staan. Voor hen zijn er vele andere mogelijkheden in Noorwegen. En voor de zeer gevorderde skiërs zijn de mogelijkheden voor ruige en zeer mooie toerskitochten oneindig.

Langaufen
Waarschijnlijk liggen de roots van het langlaufen in Noorwegen. Al duizenden jaren geleden zagen de Noren zich genoodzaakt om 's winters ski’s te gebruiken om zich mee voor te bewegen in de lange winters vol met sneeuw. De traditie van langlaufen is in Noorwegen niet verloren gegaan. Je zou bijna kunnen zeggen wat bij ons fietsen is, dat is voor veel Noren langlaufen. Geen wonder dat Noorwegen vol ligt met mooie langlaufloipes door de meest mooie natuur. Voor iedereen is er wel een mooie loipe of tocht te bedenken. Voor zij die rustig aan willen doen tot de meest sportieve skater. En als de Loipes nog te weinig wild zijn kun je gaan toer-langlaufen of, waarom niet ‘toerskiën’.

![](https://cdn.wintersport.nl/weblog/1/5368-w640.jpg “CH/www.visitnorway.com” “CH/www.visitnorway.com”)Toerskiën
Lijkt het je wat? Vanuit een fjord, vanaf zee niveau loop je met je toerski’s omhoog om eenmaal zo’n duizend meter hoger weer naar beneden te skiën. Helemaal tot aan zeeniveau. De droom van elke toerskiër toch? De koude temperatuur zorgt ervoor dat de sneeuw lang poederig blijft, dus over de kwaliteit van de afdalingen hoef je ook niet in te zetten. Een toerski en off-piste ervaring om van te watertanden. Veel Noorse berggidsen bieden toerskitrips aan, soms zelfs vanuit luxe zeilboten. Een trip om nooit te vergeten.

Sneeuwschoenwandelen
Denk dan aan een mooie sneeuwschoenwandeling door de indrukwekkende natuur van Noorwegen, langs de zee, over bergen, heuvels of door bossen. Mogelijkheden te over voor mooie en betoverende wandeltochten. Heerlijk voor de niet skiênde familie, of voor een dagje ‘iets anders’.

Ijsklimmen
Is dit allemaal juist te laf, en ben je opzoek naar een echte uitdaging, dan kun je ook denken aan het beklimmen van bevroren watervallen. In Noorwegen is deze sport de hele winter lang te beoefenen en de kou in dit land zorgt voor veilige condities en ijsklimplezier tot in het voorjaar.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.