Ontdek de veelzijdigheid van Oostenrijk

gesponsord op 11 oktober 2011

![](https://cdn.wintersport.nl/weblog/1/5185-w640.jpg “Tirol © Alpbachtal Seenland Tourismus” “Tirol © Alpbachtal Seenland Tourismus”)Freeriden op de Wiedersbergerhorn, Alpbachtal

Oostenrijk is niet voor niets het meest geliefde wintersportland bij ons laaglanders. Oostenrijk biedt gezelligheid, mooi skiën, is sneeuwzeker en is hartstikke veelzijdig. Elk skigebied in Oostenrijk heeft zijn eigen specialiteit en zo is er werkelijk voor ieder wat wils in dit Alpenland.

Het Oostenrijks Toeristenburo heeft een speciale themapagina gemaakt, waarop de beste wintersportplaatsen gepresenteerd worden en je door bijzondere tips de veelzijdigheid van Oostenrijk kan leren kennen: Waar vier jij de winter?

Freeriden
Hou je van avontuur? Dan is dit misschien iets voor jou! Het Alpbachtal is een ideaal gebied voor off-piste skiërs. Het is dorp is authentiek en tegelijkertijd van alle gemakken voorzien. De Kitzbüheler Alpen zijn van december tot aan Pasen zeer sneeuwzeker. Freeriders vinden hier fantastische off-piste afdalingen, vaak door heerlijke poedersneeuw! Of wil je liever onder begeleiding van professionele gidsen je droom beleven? Poedersneeuw zover je kunt kijken. Dat kan in Hochzillertal - Kaltenbach, hier worden poedertochten in 3 niveaus aangeboden.

![](https://cdn.wintersport.nl/weblog/1/5191-w640.jpg “Tourismusverband Stubai Tirol” “© Tourismusverband Stubai Tirol”)Bergstation Stubaier gletsjer op 2.900 meter, Tirol

Zoek het hoog op
Als je vroeg of laat in het seizoen zeker wilt zijn van een goede laag sneeuw dan is het Stubaital een aanrader. De Stubaier gletsjer is als gletsjergebied een van de sneeuwzekerste gebieden van Europa. Dus vanaf de vroege herfst tot laat in het voorjaar is de sneeuw hier van goede kwaliteit. Met de Stubaier Super Skipas heb je toegang tot de gletsjer en drie andere skigebieden in het dal. Vanuit alle vier gebieden kun je tot in het dal skiën.

![](https://cdn.wintersport.nl/weblog/1/5192-w640.jpg “© Tourismusverband Ramsau” “© Tourismusverband Ramsau”)Winters panorama in Ramsau, Steiermark

Kleinschalig met alle aandacht voor de wintersporter
Als je op zoek bent naar kleinschaligheid en gezelligheid zit je in Oostenrijk meer dan goed. Een gebied als Ramsau am Dachstein is bijvoorbeeld het ideale gebied voor families, beginners, senioren en mensen met een beperking. Een heerlijk gebied met voor ieder wat wils! Maar ook in de Vakantieregio Lungau brengt overdag het hemelse blauw je volledig tot rust en 's avonds kan je eindeloos naar sterren en melkwegstelsels staren. Naast zorgeloos plezier kun je in deze plaatsen heerlijk genieten van momenten van stilte en inkeer. In de skigebieden Grosseck-Speiereck, Katschberg-Aineck en Fanningberg is door de ligging boven 2000 m uiteraard sneeuw gegarandeerd.

![](https://cdn.wintersport.nl/weblog/1/5193-w640.jpg “© Alpenregion Bludenz Tourismus GmbH” “© Alpenregion Bludenz Tourismus GmbH”)Langlaufen in de Alpenregion Bludenz, Vorarlberg

Meer dan skiën…
Ga jij graag op wintersport, maar zoek jij soms een andere uitdaging dan alleen skiën? Wat denk je van langlaufen? Alpenregion Bludenz biedt zeventig kilometer aan fantastische dal- en hoogteloipen. Vanaf de vijftien kilometer lange panoramaloipe op het plateau Tschengla/Bürserberg heb je een schitterend uitzicht over vijf verschillende dalen!

![](https://cdn.wintersport.nl/weblog/1/5186-w640.jpg “© Verein Großes Walsertal Tourismus” “© Verein Großes Walsertal Tourismus”)Sneeuwschoenwandelen op de Gassner Alpe

Of ga je liever op stap met sneeuwschoenen? Denk dan aan bijvoorbeeld Großes Walsertal waar fantastische sneeuwschoenwandelingen mogelijk zijn als tussendoortje in de skivakantie. Ideaal voor gezinnen waar ieder zijn eigen kant op kan gaan, lekker over de pistes glijden in één van de skigebieden, heerlijk rustig wandelen of een combinatie van dat alles betekent optimaal genieten.

![](https://cdn.wintersport.nl/weblog/1/5194-w640.jpg “© Kärnten Werbung / Martin Steinthaler” “© Kärnten Werbung / Martin Steinthaler”)De pistenbutler zorgt voor een welverdiende toost

Is het ultieme gezelligheid wat je zoekt? Kijk dan eens naar Karinthië, hier is het mogelijk om op de Turracher Höhe een pistenbutler tegen te komen die sekt serveert en lekkernijen uitdeelt aan kinderen.
Zit jouw bestemming hier nog niet tussen?

Meer informatie over de beste wintersportgebieden in Oostenrijk met de scherpste aanbiedingen en bijzondere tips vind je op: Waar vier jij deze winter?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.