De wind van afgelopen weekend heeft de sneeuw geen goed gedaan. De diepe poedervelden zijn omgetoverd tot harde sneeuw. Op de pistes zijn de condities erg goed maar off-piste zijn de beste condities in zuid hellingen te vinden. Echte voorjaarscondities dus. Dat alles wel onder een heerlijke zon.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Hoi Rogier

Leuke filmpjes maak je !
Weet jij ook iets over de conditie van de sneeuw in Les Sybelles ?

@ Jeroen, ik ben zelf dit jaar nog niet in Les Sybelles geweest maar daar heeft het vorige week heel erg hard gesneeuwd, net als de hele noordkant van de Franse (Zwitserse en Oostenrijkse) Alpen liggen de condities er echt super bij. Wanneer ga je precies?

Click. Click. Peace

We gaan met enkele vrienden eind januari een weekend naar La Bresse, daar enig nieuws van?
Wou liever een tiental dagen naar de Alpen maar de vrienden kunnen/mogen niet… Have lots of (snow-) fun :-)

ha gelukkig daar is de telemarker Weer !! stoer !

Hoi Rogier,

Ik ga volgende week (21e) voor een week !

Hoi Rogier,

Wij gaan volgende week naar Chantemerle in Serre Chevalier! Ik had eigenlijk verwacht dat de sneeuw wat minder zou zijn geweest, maar je geeft dus aan dat de pistes uitstekend zijn. Ook tot in de dorpen? Dat zou geweldig zijn :-) Nog specifieke tips voor het gebied? :-)

Groet,
Arno

@ Arno, zeker tot in de dorpen, geen enkel probleem. Speciale tips? De luc alphand piste 's ochtends vroeg heerlijk!

Click. Click. Peace

@ Arno: je moet ook 's ochtends de meest linkse lift van Chantemerle nemen, daar komt dan helemaal niemand is die piste wordt altijd goed geprepareerd! Ik heb daar mn snelheidsrecord gevestigd :).
Als je leuke off-piste afdalingen zoekt, moet je naar Monetier gaan, vanaf de top daar kan je om een berg heen skiën en dan weer door klein stukje klimmen/glijen om weer een afdaling tot bij de piste te hebben, fantastisch! Je kan ook aan de andere kant van de top een lange afdaling maken naar het dal, maar die lijkt me moeilijker, dus heb dat zelf ook niet gedaan. En het stukje van cucumelle is fantastisch!

Prachtig!

Hoi Rogier,

Ik zie op filmpjes dat je een brildrager bent, zelf heb ik slechte ervaringen met een skibril over m’n bril.
als de een niet beslagen is dan is de ander dat wel weer vooral als je in de off-piste plat gaat.
(moet je natuurlijk niet doen)
Maar hoe doe jij dit, en heb je tips?

@ Chico, ik gebruik verschillende Adidas skibrillen (en zonnebrillen) allemaal met ‘inserts’ (soort mini brilletje) erin. In mijn ervaring beslaat dit minder snel dan bril onder skibril (en zit vooral veel lekkerder). Ik ben zeer tevreden over dit systeem.
Maar vallen in off-piste terrein en een bril vol met sneeuw betekent met alle systemen snel ‘mist’. Het goed netjes en schoon houden van brillen is ook belangrijk. Snel doorskiën helpt ook tegen beslaan (beter luchtdoorstroming), en kleed je verder niet te warm zweten helpt ook niet…

Click. Click. Peace

Waar je staat op de parkeerplaats ligt wel weinig sneeuw! Is het zo warm?

Mr. Slow

@ Quick, nee hoor valt wel mee. Is vrij normaal in zo’n volledig zuid gelegen helling op deze hoogte. Niets bijzonders.

Click. Click. Peace

@Rogier en Ruben: thanks voor de tips! Mooi dat er genoeg sneeuw ligt tot het dal! We gaan beleven hoe mooi het daar is! :-) Heb er erg veel zin in!

hebben die inserts een sterkte dan? en tot hoe hoog gaat die sterkte en zijn die van adidas?
wel een goede tip bedankt!

ja en dat snelle door skieen als je geen reet meer ziet haha
(hilarische taferelen)

Hallo Rogier. Ik kan niet skiën, maar houd wel heel erg van de sneeuw. Ik geniet van je foto’s en video’s. Vandaag ging je lopend naar boven. Hoe lang zijn jullie dan aan het klimmen?

In die Inserts kun je glazen op sterkte zetten, het zijn rechte glazen dus ‘bijna’ onbeperkt. http://www.adidas.com/Eyewear/content/fr/products/10319/id2-…

En inderdaad blind op snelheid skiën is niet heel handig :-)

@ Marja, in dit geval vertrokken we om 9:00 en stonden we om 12:00 op de top, drie uur dus.

Click. Click. Peace

Schitterend filmpje :) Prachtig om iemand ook eens off-piste te zien telemarken!

Ben benieuwd. We gaan 3 maart naar dit skigebied. En ik hoop dat er voor die tijd nog steeds een laag sneeuw blijft liggen of vallen. Maar ik vind het wel mooi eens een filmpje over dit gebied te zien. En vind het er wel goed uitzien. Ook het filmpje is goed.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie