Opnieuw een echt goede sneeuwdump in Oostenrijk. De condities tijdens de voorjaarsvakantie zullen dit jaar geweldig zijn. Helaas ging ook deze dump gepaard met harde wind. Veel liften zijn uit veiligheidsoverwegingen nog gesloten. De komende dagen wacht ons nog wat extra sneeuw, maar zodra het weer tot rust komt wachten er perfecte pistes!

Geertje
staat als wedstrijd skiër de hele winter op de lange latten. Haar standplaats is Zell am See in Oostenrijk.

Plaats een reactie

Mooie beelden!! en mooie ‘witte’ skibril, ahah, TOP!!

Beste Geertje,

super verslag en leuke beelden "onder de lift door", dat heeft ook mijn voorkeur wanneer het lawinegevaar hoog is!

Verder heb je volgens mij een vorige opmerking van mij ter harte genomen met je commentaar bij de pistekaart, leuk!

Nog een vervolgvraag, ik heb in juni een tripje naar Wenen, en wil bijv. naar Mölltaler Gletscher, Kaunertaler Gletscher, Pitztaler Gletscher voor wat extreem laat skiën/boarden. Heb je adviezen voor leuke toertrips, overnachtingen in berghutten hoog op de Gletscher of gewoon een gezellig "Zimmer mit Frühstück"?

Alvast bedankt

@laflaps
Ik heb er zeker iets meer gedaan. Goede feedback probeer ik te gebruiken, en dat was nu ook prima mogelijk.
Op de meeste skigletsjers zijn geen hutten om te overnachten. In Mölltal niet voor zover ik weet. Maar er is daar wel een overnachtingsmogelijkheid op de berg. Niet echt een romantische hut, maar een soort van jeugdherberg. Zoek hiervoor op restaurant Eissee.
Kaunertal en Pitztal ken ik niet zo goed. Weet niet of je daar op de berg kunt slapen. Voor Kaunertal kan ik wel een navragen voor een adresje waar ik ooit prima heb geslapen.

zozo, net terug vanuit Tirol (grens met Vorarlberg) en de eerste dagen waren de condities uitstekend. Op woensdag en donderdag viel de sneeuw met pakken uit de lucht, nadien waren de condities ronduit zielig te noemen; door de 1 meter hoge verse sneeuwlaag waren de pistes niet tijdig geprepareerd en de sneeuw was van dermate slechte kwaliteit (pap sneeuw) dat je niet deftig kon skiën. Temperaturen waren ook veel te hoog zowel overdag als 's nachts waardoor de pistes er niet koosjer bijlagen. Komende dagen wordt er nog meer sneeuw verwacht bij temperaturen overdag rond 9°C en 's nachts net onder het vriespunt… een uitgebreid verslag volgt later… :)

ski heil | Um zu wissen wohin man will, muss man wissen woher man kommt.

zegt:Spijtig geoeng heeft niet iedereen de luxe zich bij sneeuw achter zijn raam te kunnen zetten.Ik kan gelukkig enkele dagen van thuis uit werken maar als mijn klant me op een vergadering in Antwerpen of verder wil zal ik er moeten zien te geraken.En daar kan dan nog over gediscussieerd worden, maar een arbeider die in pakweg de Danone fabriek een machine moet gaan bemannen heeft helemaal geen keuze, die moet en zal op tijd daar geraken. Hoe is zijn probleem.

Goed om te zien dat deze tridatie in stand wordt gehouden… Researchproject moet in aanraking komen met de politie Hoort allemaal bij het onderzoek, is allemaal relevante data

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie