De carnavalsvakantie is inmiddels gestart en dat laat zich voelen in de populare gebieden bij Nederlanders en Belgen. Wij trokken vanochtend vroeg naar de gletsjer om de drukte voor de blijven en slaagden daar wonderwel in. Met tien centimeter extra verse sneeuw waren de condities er ronduit prachtig.

null
Wachtrijen in het dalstation van de Giggijoch. Probeer om 8u30 ten laatste aan de lift te staan want dit is een plek waar je 's ochtends al snel een half uur kan verliezen.

Het skigebied van Sölden zit in zijn allerdrukste week van het seizoen, maar dat vertaalt zich allesbehalve in wachttijden aan de liften eens je vertrokken bent. De capaciteit van het gebied is behoorlijk groot. De liften gaan als een sneltrein vooruit, waardoor je wel meer volk op de pistes aantreft. Maar ski je tegen de klok in (vertrek 8 uur, eten 11u30, einde 15 uur) dan heb je daar relatief weinig last van. Het is wel belangrijk om 's ochtends vroeg weg te zijn. Vanaf 8u45 komen de skibussen aan van de andere dorpen in het Oetztal, en dan krijg je taferelen als op bovenstaande foto. Vertrek je voor 8u30, dan heb je vrijwel geen wachttijden.

Vanaf vandaag staat er mooi weer op de kaarten, dus wordt het puur genieten. Mensen die nog naar Sölden komen in februari of begin maart moeten zich absoluut geen zorgen maken: aan sneeuw geen gebrek dit jaar!

Kristof

Plaats een reactie

Heerlijk, zo’n positief verhaal!
Wij gaan de laatste week van maart naar Solden en verwachten dan geen drukte meer.
Kristof, nog veel plezier deze week.

In solden is het altijd druk

Oh boy! Ik ga er over 2 weken heen, hopelijk is het dan iets minder druk en wat zonniger. Kan niet wachten!

Carnaval is alleen niet voorbehouden aan NL en B. Voor half europa is dit een belangrijke vakantieweek! Heeft dus niet zoveel te maken met de "bij NL. en B. populaire gebieden"

Altijd gezellig de schirmbar!!!

Hallo Kristof,
Kun je het skigebied van Solden vergelijken met skigebieden in Frankrijk ? Zo ja, weet je dan een mooi 8 persoons chalet dichtbij de Giggijoch ?

Alvast bedankt

@HB uit U, de vergelijking is best te doen hoor. In Frankrijk heb je wel iets meer kilometer aan pistes en heb je vaak wat langere afdalingen, maar de sfeer hier vind ik persoonlijk toch een stuk aangenamer dan in Frankrijk. Lees ook even mijn blogje van vorig jaar: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/1843/Live_Carnaval…

Er zijn weinig appartementen in Solden van 8 personen. Wij verblijven momenteel in Ehrenreich, daar heb je wel 2 appartementen van 4 personen elk. Dichter bij de lift kan je niet zitten.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

"Wij trokken vanochtend vroeg naar de gletsjer om de drukte voor de blijven en sloegen daar wonderwel in." Sloegen jullie daar in, of SLAAGDEN jullie daar in…!

Of slaagden jullie erin, omdat jullie om je heen sloegen? :)

allebei een beetje ;-) het is aangepast, thanks.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Kristof ben jij er ook van 24 februari tot 3 maart want dan kunnen we elkaar mischien nog tegenkomen.

Gisteren dezelfde strategie bij Willingen gebruikt. Als eerste de cabinelift omhoog. De hoofdpiste gedaan toen deze nog leeg was en nadien uitgeweken naar de andere zijpistes om het nog wat leuk te houden.

De hoofdpiste van willingen was gisteren door rosemonntag een waar slagveld.

Om 15u. naar beneden gekomen en na 6uurtjes piste voldaan terrasje gedaan en naar huis gereden voor de grote uittocht. If you snooze, you lose!

Ja maar wat voor eind maart begin April, gaat dat nog de moeite lonen?

Tja, die drukte is een overweging die je maakt als je voor dat soort gebieden kiest. Er zijn nog genoeg plekken in de Alpen die nu haast uitgestorven zijn.

@Kristof

"Er zijn weinig appartementen in Solden van 8 personen. Wij verblijven momenteel in Ehrenreich, daar heb je wel 2 appartementen van 4 personen elk. Dichter bij de lift kan je niet zitten."

Zijn er chalets voor 8a9 personen ?

Groetjes

@Ricardo, nee ik vertrek zaterdag ochtend helaas weer richting Belgie. Half maart zit ik nog enkele dagen in St. Anton. Veel plezier volgende week, de pistes liggen echt top!

@Gerrit, als je eind maart komt, heb je sowieso nog perfecte condities op de gletsjer. Grootste minpunt in die periode is de dalafdaling naar het Giggijochtal, maar laat dat de pret zeker niet bederven :D

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

sölden is druk, maar o zo mooi om te skiën…hadden wat spijt dat we een pas gekocht hadden voor 1dag sölden en 5obergurgl…

mooi bedankt voor het antwoord

Als je in Sölden 's ochtends géén wachtrij wil, rij dan de Gletsjerstrasse +/- 250 m omhoog en parkeer in de eerste haarspeldbocht. Daar vind je een 2-persoonszetellift die je relatief snel tot aan het middenstation van de Gaislachkoglbahn brengt. Wij logeren altijd in Waldcafé aan de Innerwaldstrasse op 150 m wandelen van deze lift en 's avonds skiën tot aan de schirmbar van het hotel. Super.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie