Skidag: Plannen of niet?

Rogier op 27 februari 2012· 24 reacties

null
Onder het genot van een kopje koffie een mooie tocht uitstippelen.

De één begint 's ochtends met skiën of boarden en ziet wel waar hij of zij uitkomt, de ander maakt de avond van tevoren een hele planning. Wat doen jullie?

Gebogen over pistekaart
Het is natuurlijk ook deel van de voorpret, de avond van tevoren gebogen over de pistekaart probeer je een mooie route uit te stippelen. Van het ene dorp naar het andere dorp. Of de leukste manier om in ‘dat mooie deel’ van het gebied uit te komen. Of misschien nu met het voorjaar in aantocht een rondtocht waarbij je continu op de beste sneeuw skiet. Genoeg redenen om van te voren al wat uit te stippelen. Wie zit er 's avonds gebogen over een pistekaart een route uit te stippelen?

Al thuis?
Wie zit er zelfs al thuis achter een piste kaart om mooie tochten uit te zoeken of is opzoek naar een mooie uitdagende of juist lekker makkelijke piste?

We zien wel?
Of zijn jullie meer van het type ‘we zien wel’. 's Ochtends als jullie het snowboard of de ski’s onder klikken pakken jullie op de bonnefooi de lift en volgen jullie de voorkanten van jullie ski’s of board. Kortom je ziet wel waar je uitkomt. Kijken jullie überhaupt wel op een piste kaartje?

Wat doen jullie?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik ga waar men skies me brengen…
Ga naar het hoogste punt en skie daarnaartoe waar ik op dat moment zin in heb… Op de bordjes kijk ik gewoon dat ik geen zwarte piste tegen kom… Buiten dat maak ik me geen zorgen :).
Plannen kan leuk zijn maar het onbekende is dat ook :D

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

Ik zie meestal wel waar ik uitkom. De eerste paar uurtjes van de dag doe ik gewoon een paar pistes en als ik lekker opgewarmd ben ga ik naar het funpark

Iedere avond zit ik weer de mooiste route uit te plannen maar de volgende dag komt daar meestal weinig van terecht. Zit ik weer in een lift en zie een prachige "andere"piste die ik toch ook even mee moet pakken.

Zoals Sven al aangeeft; lift pakken naar het hoogste punt en terwijl je naar beneden gaat wel zien waar je uitkomt. We zorgen wel dat we elke dag een andere kant op gaan, maar niet bewust bezig met routes in ieder geval…

Erg wisselend, meestal plan ik 's morgens naar welke dorpen ik naar toe wil en dan kiezen we daar de pistes bij uit (blauw en rood). In portes du soleil kun je mooie rondtoeren maken. Ik ga volgende week, hopen dat het niet te papperig word in het dal, het ligt namelijk erg laag. Maar goed, ik heb er onwijs veel zin in!

Beiden. Wij skieen vaak in de Dolomiti Superski en daar kun je geweldige tochten maken. Dan is het wel handig om vooraf te bepalen waar je naartoe gaat. Maar er zijn ook dagen dat we wel zien waar we uitkomen.

Inderdaad een beetje half-half, er zijn dagen dat we gewoon naar boven gaan en ter plekke overleggen welke kant we opgaan. En soms hebben we echt een duidelijk ‘reisdoel’ voor ogen en maken we dus wel degelijk een plan van aanpak om dat reisdoel die dag ook te behalen. Vind persoonlijk dat ook juist die afwisseling het leuk maakt, een beetje onvoorspelbaar, maar wel een duidelijke lijn.

Voordat ik op de piste sta ken ik de kaart al uit m’n hoofd (ben nogal een control freak namelijk). De avond/ochtend voordat we vertrekken nog even één blik op de kaart en dan de bestemming kiezen. De route kan afwijken als we iets moois zien onderweg, maar wel altijd de bestemming bereiken als het weer het toelaat tenminste. Een doel hebben en het dan bereiken geeft me een soort rust…

bart

De eerste paar dagen het gebied verkennen opdat je weet waar de beste pistes liggen en hoe je er kan komen. Bij het boeken kijk ik al een beetje naar hoe het gebied eruit ziet, heb nl geen zin in blauwe verbindingspistes, zoals in La Plagne waar ik alleen maar aan het traverseren was, klote op je snowboard! Verder gewoon lekker genieten en kilometers maken, uitdagingen opzoeken. Heerlijk!

Als het maar blauw is,dan ga ik overal naar toe.

Ik plan iedere ochtend, met ruimte voor het onbekende of die ene mooie die ook nog even meegepakt moet worden!

Seriously snow addicted family!

Ik zie het altijd wel, ski nooit in me eentje en dan bepalen we samen welke piste het word en welke er na komen.

Splits het gebied met het kaartje meestal op in delen, elke ochtend trap ik dan in de richting van zon deel. en vanaf daar geen plan, ja hooguit naar een berghutje waar ik op dat moment graag wil gaan eten.

meestal dwarrel ik zo door het gebied heen, meestal de eerste dag een rondje door het hele gebied ter verkenning, maar plan hem niet

In Tsjechie valt er niet zo veel te plannen. Hihi!

Ik heb net als Bart de kaart in mijn hoofd. De rest van groep roept dan een beetje door elkaar heen waar ze naartoe willen en wat ze willen doen en dan plot ik de route. Wel zo makkelijk en je kan 100% genieten van het skiën.

Plannen naar welk skigebied je gaat en de mooie pistes eruitzoeken.

Wanneer presenteert Rogier eens een skiverslag in het Frans?

Grappig idd om die verschillen te zien. Wij gaan hier regelmatig op stap met groepen om het gebied ter verkennen. Zo hadden we een groep accountants die ondanks dat ze door ons geleid werden, overal op de pistekaart en bordjes moesten kijken. Terwijl als je met een groep freeriders op (de piste) pad gaat er geen kaart en bordje aan te pas komt (en dat de groep na een uur in 4-en uiteen is gevallen ;-)

Ik kijk meestal even waar de lift heengaat ofzo, maar als ik iets zie waar ik heen wil, dan sla ik gewoon die richting uit en sla geen acht op de pistekaart. Ik ski gewoon zoveel mogelijk, neem lunch in de lift en kijk waar ik uit kom :D

Als we echt een bepaalde piste willen doen of ver wegtrekken (van ons appartement/hotel) in het gebied, is het plannen, maar meestal is het gaan waar we gaan.

@Rogier, weet jij waar de achtergrondfoto (website) genomen is? Lijkt me prachtig…

Go with the snow!

@Mattz: Zillertal Arena, lift weet ik niet meer precies. Was in het ‘Welke lift is dit?’ topic :)

Wanneer presenteert Rogier eens een skiverslag in het Frans?

We trekken altijd wel een plan, maar we houden ons er zelden aan. Als je niet met vakantie bent, dan heb je al verlichtingen genoeg. Dus wat is er leuker om een plan te maken, om er vervolgens vrolijk van af te wijken? Standaard is trouwens wel dat we altijd meer doen dan we van plan waren.

me lekker gewoon meteen in de halfpipe droppen yeeaaah

Ik ben vaqn het type ‘ik zie wel’. Alleen de sluitingstijden van de liften hou ik in de gaten ivm terugkeren, zeker in grote skigebieden als Les Trois Vallee, Quatre Vallee, Paradi Ski,Tignes.

Als ik de groep leidt dan stippel ik de avond vantevoren de route uit.
Maar soms zijn er mensen die vaker in dat gebied zijn geweest en dan leiden hun.
En dan laat ik me leiden.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie