Tot en met dinsdag redelijk winters

Roel op 26 februari 2012· 14 reacties

null
Sinds gisteravond is er op de Gerlosplatte bij Hochkrimml weer een aardig laagje sneeuw bij gevallen.

Na de regen van gisteren is inmiddels koudere lucht binnengestroomd. Omdat er de komende dagen in Oostenrijk regelmatig neerslag blijft vallen ziet het er de komende dagen redelijk winters uit. Wel zijn de neerslagmomenten iets verschoven. Daardoor hebben we opeens een vrij mooie maandag maar moeten we het woensdag waarschijnlijk nog met regen doen.

Morgen mooie lichtwinterse dag
Gisteren was andermaal een dag met hoge temperaturen, in Oostenrijk en het oosten van Zwitserland regende het daarbij soms. Zelfs in het sneeuwrijke Lech regende het zo konden we gisteren op het journaal zien. Vandaag is het een stuk koeler en daarbij sneeuwt het in Oostenrijk nu en dan. Naar het westen toe hangt ook meer bewolking maar in de West-Zwitserse en Franse Alpen blijft het droog. Dat geldt ook voor het overgrote deel van Italië.

Omdat de neerslag iets naar achteren is geschoven ontstaat er morgen ruimte voor een overwegend droge dag. We zitten nog altijd in frisse lucht en na de sneeuw van vandaag kan het weleens de mooiste dag van de week worden met nu en dan zon. Ook waar er geen sneeuw is gevallen want door de tijdelijk lagere temperaturen blijft de sneeuw vrij goed.

Dinsdag en woensdag grijs
De dagen daarna gaat de zachte lucht een hernieuwde poging doen om de koelere lucht te verdrijven, en dat lukt ook. Dat geeft op dinsdag in Oostenrijk eerst wat sneeuw maar de sneeuwgrens stijgt later op de dag langzaam naar 1400 meter. Woensdag sneeuwt het bijna nergens meer, dan regent het vooral in de oostelijke helft van het land nu en dan. Of het echt een drijfnatte boel wordt is nog lastig te zeggen, ik hou dat in de gaten.

Zoals ik in het vorige bericht schreef, de rest van de Alpen hoeft zich niet druk te maken over die neerslag. In Frankrijk, het westen van Zwitserland en Italië blijft het merendeels zonnig en droog. Het oosten van Zwitserland is een randgeval waar soms wel wat sneeuw en regen kan vallen.

Vanaf donderdag is het overal zonnig en zacht. De nulgradengrens gaat dan weer naar 3000 meter. Wanneer dit eindigt is nog niet te zeggen.

null
De Franse Alpen houden voorlopig veel zon (Meribel).

Frankrijk
De komende dagen vooral in het noorden soms wat meer wolken maar het blijft overal droog. Verder ook geregeld zon. Tot en met morgen vrij fris, vanaf dinsdag gevoelig zachter en vooral vanaf woensdag erg zacht met een nulgradengrens rond 3000 meter.

Zwitserland
Vandaag vrij veel wolken met in Graubünden wat sneeuw. Vanaf morgen meer zon, dinsdag in Graubünden misschien wat sneeuw of later regen. Vanaf woensdag erg zacht met temperaturen in de dalen van 15 tot 17 graden.

Oostenrijk
Vandaag nu en dan sneeuw, tot en met vannacht valt er 10 tot 20 centimeter. Morgen meer zon en overwegend droog, heerlijke wintersportdag! Dinsdag en woensdag grijs en vanuit het noordwesten lichte sneeuw, later op dinsdag en woensdag tot 1800 meter overgaand in regen. Hoeveelheid nog onzeker. Daarna vanuit het westen zonnig en zacht, vooral donderdag en vrijdag erg hoge temperaturen.

Italië
Het was de laatste dagen warm in de Zuidalpen. De stad Bolzano in Südtirol, nieteens zo ver van de Seiseralm, kwam tot maar liefst 23 graden mede door föhn. De komende dagen is het tijdelijk kouder maar de zon blijft schijnen. Vanaf woensdag weer erg zacht.

Sauerland
Vandaag en morgen kwakkelweer met nu en dan wat lichte regen of sneeuw, tussendoor wat zon. Daarna erg zacht en vrij zonnig lenteweer. Ook 's nachts nauwelijks vorst. Men geeft ‘sneeuwgarantie’ tot half maart maar ik vraag me echt af of ze dit kunnen waarmaken.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Snert regen, naar beneden met die temperaturen. Ik moet over 3 weekjes ook nog kunnen boarden in Oostenrijk. :P

Hoi Roel ,
Wat gaat het worden in Kleinwalsertal deze week?Het is daar echt zo’n grensgeval, waar kunnen we op rekenen?
Het sneeuwt momenteel behoorlijk hier!

Hè Roel,

3 maart naar Flachau. Kun je al iets kwijt over deze week? Klopt het nog steeds dat er weer een temp daling in zit?

Roel, wij willen donderdag nog even een weekje skien. Kan jij ons een tip geven waar we het beste heen kunnen gaan waar het niet regent en de sneeuw nog redelijk is (we zijn gevorderde skiers)

3 maart weer naar ischgl waar we vorige keer 2 dagen ingesneeuwd hebben gezeten.
nu hoop ik op zon…heeeeeeeeeel veel zon want sneeuw heb ik genoeg gezien…alhoewel keer snacht dump…mwah dat mag best…als het overdag maar weer heerlijk board weer is!!

3 maart naar Bad Gastein… Spannend hoe de sneeuw zich houdt!!!
Duimen met z’n allen dat het niet teveel pap wordt!

Koningsleiten is nu echt super, hele nacht tot nu toe nog steeds sneeuw, poeder op de pistes! Voor de mensen die nog komen, maak je niet druk er liggen echt bakken met sneeuw

Het is ver weg maar begin volgende week zou de temperatuur weer flink onderuit moeten gaan en gaan tegelijk de sneeuwval kansen weer flink omhoog. Duimen dat die warme wo t/m zat nog wat afzwakt en dat die kou al op zaterdag/zondag komt.

In Biberwier gisteravond een klein drupje regen. Vanaf vannacht en deze gehele dag SNEEUW! Hele dag in de poeder kunnen skiën. Zelfs afgelopen vrijdag in de volle zon en 14 graden goede pistes. De natte sneeuw skiet perfect hoor! Maak je geen zorgen zo lang het overdag niet regent. De hoge temperaturen zijn geen enkel probleem.

Afgelopen donderdagavond was er wat motrregen in Bregenzerwald en vrijdag veel te warm waardoor de kwaliteit vd sneeuw slecht was. Nu vrijdag vertrek ik naar Val di Sole en daar ligt sneeuw maar daar is dan ook alles mee gezegd. Vandaag van een vriend in Ischgl storm geweest.

RoCo

Hier in frankrijk hele dagen zon. De pistes zijn uitstekend, alleen de dalafdaling soms wat ijzig of papperig.

Groeten uit Serre chevalier.

In köningsleiten vandaag prima sneeuw!
Soms wel wat ijzig!!

Konigsleiten/Gerlosplatte vandaag prima skiën. Wel wat mist en sneeuwval, maar goed te doen! Morgen vanaf Gerlos naar Zell en dan in de zon op terras het Zillertal inkijken… TE GEK!!

Wij zitten nu in saalbach aleen bij aankomst regen gehad. Zondaag heel de dag sneeuw. En vandaag maandag bewolkt met wat zon. Er is gister zeker 20 cm gevallen piste zijn perfect. Sneeuw genoeg voor de komende weken.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie