Afkicken na je skivakantie

Kristof op 06 maart 2012· 27 reacties

null
Afkicken met je fijnste vakantiefoto’s, heerlijke uitzichten en onvergetelijke herinneringen

Het is vrijdag namiddag, je bent bezig aan de allerlaatste afdalingen van een fantastische week. Langzaam maar zeker komt het einde van je skivakantie in zicht. De dagen zijn alweer voorbij gevlogen en de combinatie van mooi weer, heerlijk eten en lekker apres-skiën maakte er opnieuw een heerlijke vakantie van. Je kruipt 's avonds onder de wol met een dubbele gedachte: prachtige vakantie, maar veel te snel voorbij.

De terugrit naar de Lage Landen
Daags nadien sta je vroeg op, je wil immers niet verdrukt worden in de massa op de autosnelweg. Of je wil de bergpassen als eerste over zijn, zodat je nadien zonder zorgen huiswaarts kan rijden. Maar ook al sta je om 4 uur op, het lijkt wel alsof iedereen hinkt op die gedachte. Vanuit de dalen is het vaak al erg druk, en richting bergpas merk je al het eerste ‘Stockender Verkehr’. Je troost je met de gedachte dat je links en rechts bij zonsopgang nog uitkijkt op prachtige witte bergtoppen. Maar hoe jammer je het ook vindt, die verdwijnen naarmate de uren vorderen. Aan de tankstations staan ellelange wachtrijen van toeristen. Allemaal niet nagedacht bij het feit dat je best tankt alvorens je vertrekt. Het toppunt van dit treffen vind je ongetwijfeld in Luxemburg. Maar al die miserie deert je weinig. Je huid gloeit immers nog goed na van die sterke bergzon. De tube after-sun is dan ook nooit ver weg in de wagen.

null
De carnvalsvakantie had alles te bieden: heerlijke sneeuw onder een aangenaam zonnetje.

“Jij bent zeker op pad geweest”
Eens thuisgekomen is het vaak een rondrit in de familie. Waar je ook komt, krijg je steeds weer de opmerking dat je een ‘gezond kleurtje’ hebt. Lekker op vakantie geweest, zeg je dan, met een klein beetje heimwee en een verlangen naar een volgend avontuur. De plaatjes overzetten naar je computer en soms zelfs een fotoalbum samenstellen maakt de wintersportervaring compleet. Tot je op het breekpunt komt van het uitkijken naar je volgende vakantie… In tussentijd betrap ik me er op dat ik toch nog eens ga kijken op de webcams van mijn vakantieweek. Om nog maar eens te beseffen hoe fijn het is geweest. En ja hoor, na wat zoeken kom je jezelf nog tegen ook, toen we een filmpje aan het opnemen waren…

null
Klaar om een filmpje op te nemen tijdens onze skivakantie

Wanneer gaan we weer?
Voor heel wat mensen is de carnavalsvakantie hun enige week in de sneeuw. Zij beleven nu pijnlijke dagen, meen ik zo. Nog ruim 300 dagen wachten alvorens de sneeuw weer voor hen ligt te blinken, ik huiver haast bij de gedachte. Zij die echt verliefd zijn op de sneeuw, kicken nu langzaam af van hun haast perfecte week of starten meteen met het plannen van iets nieuws. Sommige mensen zijn slim en gaan reeds tijdens hun vakantie op zoek naar accommodatie voor volgend jaar. Anderen bergen zo snel ze kunnen hun materiaal op en zetten hun zinnen op de lente. Ook mooi, maar niet aan mij besteed… Ik ga nog snel even op zoek naar een shortski naar de sneeuw!

Kristof

Plaats een reactie

Ik moet al weer 2 maanden afkicken, zijn week 1 van 2012 geweest in Port du Soleil. Krokus ging niet door voor ons: chalet was verhuurd. Misschien de laatste dag v.h. seizoen 29 april nog 1 dag skieën in meivakantie.
Wintersporters.nl blijft mij op de hoogte houden en het wintersportgevoel geven !!
Bedankt Paul

"Voor heel wat mensen is de carnavalsvakantie hun enige week in de sneeuw. Zij beleven nu pijnlijke dagen, meen ik zo. Nog ruim 300 dagen wachten alvorens de sneeuw weer voor hen ligt te blinken"

TRUE STORY!

deze geluksvogel heeft 2 weken Berner Oberland erop zitten en mag nog 1 week naar Zermatt eind vd maand, ik weet het ik ben ECHT EEN BOFKONT !!! maar als peister op de wond vd andere lezers ik ben een laat bloeier, nu 56 en nog maar een paar jaar bezig, heb dus een beetje inhaalacties ! maar toch, een zeer blije wintersporter!!!

Vreselijk dat afkicken inderdaad! Enige medicijn is af en toe nog op wintersporters.nl kijken en je alvast een beetje oriënteren voor volgend jaar!

bart

dit artikel gaat precies over mij?? afkicken van de sneeuw :(

Perfect beschreven hoe onze dagen na de wintersport eruit zien! Het enige verschil is dat ik niet enkel de dagen na de vakantie op de webcams kijk maar het hele jaar door ;-) Ik moest die eerste gevallen sneeuwvlok maar eens gemist hebben, hihi!

schitterende plaatjes hierboven. Ik zat met carnaval in Solden met dit schitterende weer. heerlijk genoten! In de zomer boek ik me volgende skivakantie.

Afkicken? Neej! As zaterdag richting solden, om vervolgens de week van 24maart nog een weekje af te sluiten in gerlos. Heb meer het gevoel dat het nog moet beginnen ;)

gister nog naar Neuastenberg geweest met school. De pistenbully’s gingen prepareren en ik kreeg gelijk heimwee

JAB

Nog twee weekjes wachten tot een lang weekend Kleinwasertal, en dan zit het er echt op dit seizoen.
Maar met drie skitrips zeker geen klagen gehad :)

na 2 trips inderdaad afkicken… maar de lobby en daarmee de voorpret voor volgend jaar zijn alweer in volle gang :D

Seriously snow addicted family!

Vrijdag voor een week naar de sneeuw en in maart nog een lang weekend, ben ook al 2 keer geweest dit seizoen, dus voorlopig nog niet afkicken, zit er midden in Hoppaa!!! ;)

Heel erg herkenbaar…! Op de terug reis als de bergen al lager worden, dan draait mijn maag altijd om, een soort verliefdheid heimwee naar de mooie bergen het heerlijke leven in Oostenrijk! Misschien toch maar emigreren…, ik kan niet wachten tot dat de donkere dagen in november weer beginnen en me snel weer kan verheugen op het mooiste wat er is "wintersport" bedankt voor deze mooie site Gr. Richard

Haha, ik moet nog lekker een hele week gaan :p

Nog een week naar Flaine eind maart en dan indoor-halle hele jaar door. Ik kan niet zonder sneeuw, mijn buren kijken me altijd raar als ik met mijn skis naar mijn auto ga midden in de zomer. Ach ja zeg ik dan, ieder zijn hobby.

Wenen is het, simpel weg wenen!
Gelukkig kan er binnen geskiëd worden! :D

Gehan

die webcam opzoeken is idd verslavend, zeker als je weet dat je erop kan staan. Grappig dat jejezelf dan toch terug ziet zoals Kristof! :-)

euh... doen!?

dit jaar met kerst en met carnaval wezen skiën
met kerst zoals altijd in Fügen, Zillertal
met carnaval met school naar St. Johann im Pongau, Alpendorf
twee superweken gehad
gelukkig krijg ik met wintersporters.nl steeds het leuke gevoel weer terug
Volgend jaar probeer ik 2 weken te gaan skiën met kerst! Hopen dat het lukt

Niks afkicken! Week 1 van dit jaar in Alpe d’Huez geweest en door het slechte weer de laatste 2 dagen niet kunnen skieen :(
Ik zit nog bijna dagelijks op oa deze site en mijn seizoen kan dus nog niet worden afgesloten na de deceptie van januari. Ben nu bezig om maatjes te vinden om eind april nog een week te gaan :)

Wat een drama dat afkicken!
Hoewel ik nog dagelijks de site bezoek is het wintersport gevoel al enorm afgenomen.
Ik had altijd het gevoel dat ik zo’n beetje de enige ben die baalt als de winter voorbij is, tenminste in Oostenrijk dan, hier in Nederland heb ik er alleen maar last van.
Maar gelukkig zijn er meerdere die er zo over denken.
Wel ben ik al bezig met de plannen voor volgend jaar, en dan waarschijnlijk een week naar Solden en nog een shortski later in het seizoen, heb er nu al zin in haha.

Naarmate de temperatuur stijgt zullen mijn bezoeken op de site ook minder worden denk ik, ben namelijk ook gek op de lente!

Sterkte allemaal met de afkickverschijnselen!

Net terug maar nog geen afkickverschijnselen ! We gaan nog naar Valthorens tijdens de Dutch Snow Week !

Hoe herkenbaar! Ga meestal een aantal dagen met een vriend begin januari en met vrouw en kinderen in de carnavalsweek. Inderdaad al gekeken tijdens de vakantie waar we volgend jaar willen zitten en gaan ook snel een optie vragen. Voor het eerst 2e keer naar zelfde gebied: Nauders. Fijne pistes voor iedereen. Wat wij nooit doen: de laatste dag smorgens gelijk gaan rijden. Vragen meestal of we het appartement nog wat langer mogen hebben op de laatste dag en als dat niet lukt dan inpakken, spullen laten staan en nog paar uur de pistes op. Dus als de meesten de laatste files verlaten hebben en de vroege vogels Nederland al weer bereiken rijden wij pas weg, da’s pas nagenieten!
Om de wrange smaak van het einde van het winterseizoen weg te werken gelijk maar de zomervakantie geboekt. Ook lekker!

Opzich heb ik ook wel last van deze stress,
Na 2 weken zillertal in de kerstvakantie 4 dagen eind januari, 9 dagen rond de krokus vakantie, staan nog minimaal 1 maximaal 2 korte weekjes Oostenrijk te wachten. Met deze gedachte ga je toch wat makkelijker richting Nederland.

Gelukkig mag ik ook nog een weekje weg, maar zeer herkenbaar allemaal. Voor me laatste afdaling altijd even zitten en genieten voordat ik heel rustig naar beneden afdaal, om daarna nog even 100 meter terug omhoog te lopen en nog een keer laatste 100 meter te doen.
Wat ik nog steed niet snap is dat mensen in Duitsland of Luxemburg in de lange rij van het bezien station gaan staan, even ergens de snelweg af, dorp inrijden en tanken maar, je TomTom kan je daar prima bij helpen, zoeken op Poi’s en je krijgt een hele lijst tankstations!
In Duitsland is het vaak zelfs goedkoper dan langs de snelweg.

Nog even en we mogen weer!

Daarom hebben we een filmpje over onze vakantie gemaakt:

lekker he, club med maar goed inderdaad afkicken is wel wat er moet gebeuren ja.
Zelf heb ik aan heteinde van de vakantie wel dat ik zo snel mogelijk weg wil omdat we daar toch niets meer te zoeken hebben,zeker dit jaar met de krokus in gerlos wat een baggerdorp in die tijd zeg is leuk als je geen kinderen hebt om in de cin cin te hossen maar met de krokus veel te druk

als het maar wit is !!

lekker he, club med maar goed inderdaad afkicken is wel wat er moet gebeuren ja.
Zelf heb ik aan heteinde van de vakantie wel dat ik zo snel mogelijk weg wil omdat we daar toch niets meer te zoeken hebben,zeker dit jaar met de krokus in gerlos wat een baggerdorp in die tijd zeg is leuk als je geen kinderen hebt om in de cin cin te hossen maar met de krokus veel te druk

als het maar wit is !!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie