In een luchtballon over Oostenrijk

Rogier op 14 april 2012· 5 reacties

Normaal gesproken zien wij de Alpen vanuit de auto, vanaf de skigebieden en soms vanuit het vliegtuig. Dit filmpje is opgenomen vanuit een heteluchtballon en dat levert zeer mooie beelden op van de Oostenrijkse Alpen. Als je geen zin had om weer in de witte bergen te zitten dan krijg je het wel van deze beelden.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Prachtige beelden!

Wat ik mij afvraag: Hoe kan een ballonvaarder bij het varen boven de wolken zoals te zien in dit filmpje, een daling inzetten terwijl hij niet weet wat voor een toppen onder/in de wolken uitsteken?

Fantastisch om met onbelemmerd zicht over de Alpen te vliegen. Ik vind het altijd leuk om ballonvaart reportages te zien. Zoals deze vlucht uit 1980 opgenomen op super 8 en super 16 film. Net als ze de landing willen gaan inzetten, gaat hun ballon toch weer stijgen en komen ze ook nog over de Dolomieten:

Nog avontuurlijker wordt het in een zweefvliegtuig. Eerst voorgetrokken door een vliegtuig, maar al snel als een roofvogel, gebruik makend van de thermiek, steeds meer hoogte winnend. Een gletsjerskigebied passerend en dan uiteindelijk laag vliegend over één van de gletsjers bij de Grossglockner toch niet de Hohe Tauern te passeren en te landen bij Zell am See.

Dank je voor de mooie reportage!Ik vlieg regelmatig met mijn vriend met parapente in cham,dwz het mont blanc gebied en werkelijk, het went noooooit,telkens weer kippevelmomenten!!

Prachtige beelden!

Maar volgens mij ook niet zonder gevaar? Zoals Marco zegt, het landen en ook algemeen, nergens tegenaan vliegen/zweven??

Go with the snow!

Hier ook nog een versneld filmpje van een ballonvaart over de Dachstein. Van ruim 3 uur terug gebracht naar 3:30 min.
Plezier met kijken.
http://www.basballonvaart.nl/luchtballon/passagiers-ballonva…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie