De zomer door...

Rogier op 31 mei 2012· 34 reacties

null
Lekker zwemmen en genieten van de warmte? Of een vervelende onderbreking van de sneeuwrijke maanden?

Na een lang en mooi seizoen kunnen we er nu echt niet meer onderuit. De zomer komt eraan. Voor vele wintersporters is het aftellen alweer begonnen tot komende winter. Langzaam zal een lekkere spanning weer beginnen: Zal het op tijd sneeuwen? Zal er genoeg sneeuw vallen? Trips zullen weer geboekt worden en lekkere bochten gedraaid. Maar nu komt de zomer eraan. Wat is de zomer voor jullie? Een vervelende onderbreking van de winter of genieten jullie ook van de zomer? Kortom, hoe komen jullie de zomer door?

Genieten
Ondanks dat ik meer van kou, sneeuw en ijs hou vind ik de zomer ook best lekker. Ik blijf natuurlijk wel in de bergen. Heerlijk rotsklimmen, fietsen en bergen beklimmen maar ook lange avonden buiten met vrienden rond een barbecue en zwemmen in bergmeertjes. De zomer is ook gewoon een heerlijk seizoen. Toch gaat mijn hart elk jaar rond september, als de eerste sneeuwbuien de hoogste toppen raken, weer sneller kloppen. Die zomer, het blijft toch een beetje een onderbreking van de winter. En dat fietsen, stiekem is dat zeker een lichamelijk voorbereiding op een lang winterseizoen.

null
Lekker fietsen of ‘stiekem’ krachttraining voor de winter?

Voor jullie?
Hoe is dat voor jullie? Wat doen jullie 's zomers? Gaan jullie op zomervakantie? Denken jullie in de zomervakantie aan de winter? Of komt dat pas als de blaadjes van de bomen dwarrelen? Wie van jullie gaat er 's zomers ‘stiekem’ langs in skigebieden om te kijken of dat wat kan zijn?

Voorbereiding
Doen jullie net als ik ook 's zomers al aan voorbereiding voor het winter seizoen? Conditietraining, krachttraining of zelfs techniek training in skihallen? Of moet je daar niet aan denken in de zomer? Dat zou ik me ook zomaar voor kunnen stellen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik vind de zomervakantie steeds minder interessant nu ik verslaafd ben geworden aan de wintersport. Vroeger kon ik enorm uitkijken naar de zomervakantie: even lekker een paar weken naar zuid-Europa, lamballen aan het strand… Tegenwoordig mag het van mij snel voorbij zijn, zodat het najaar kan beginnen (en daarmee de voorpret voor de wintersporten)…

We gaan wel weg, even lekker naar de Italiaanse Riviera met de kleine, maar ik kijk er niet zoveel naar uit als naar het komende wintersport seizoen.

Ik doe niet actief aan voorbereiding gedurende de zomermaanden. Wel hou ik mijn conditie op peil met fitness en vanaf augustus weer met voetballen, maar dat doe ik eigenlijk het hele jaar door.

Wat ik tot nu toe niet gedaan heb maar na de EK voetbal wel wil gaan doen is het indoor snowboarden… Gewoon om de zoveel weken even een dagje boarden voor de leuk!

Verder regelmatig hier samenkomen met de andere "winter-fielen" om het gevoel vast te houden… :D

Ik heb er ‘last’ van dat ik 's zomers in de bergen met wandelen en klimmen hellingen inbeeld met een dikke laag poedersneeuw…

In de zomer lekker met vrienden naar Mallorca. De jongerenreis maar dan ook ruimte voor mountainbiken, hardlopen, rondcruisen door de bergen. En idd, ook na afgelopen jaar sta ik dan op het hoogste punt en denk dan vaak van, hoe zou het hier in de winter zijn? Zou je hier een skilift of iets dergelijks neer kunnen zetten???

Ahfijn, aan de winter denk ik het hele jaar door. Maar in de zomer gaat dat vaak op een lager pitje. Wanneer de zomervakantie voorbij is, kan het van mij niet snel genoeg winter zijn!

Hup Willem II

Persoonlijk heb ik het liefst het hele jaar door winter, maar wel met de bruine kleur van de zomer^^ Ik ga (om het af te leren) over een paar weekjes nog een lang weekend skiën op de Stelvio. Daarna gaat de zomer beginnen en ga ik naar Frankrijk en naar Kroatië. Dan maar eens kijken of de wintersport weer geboekt kan worden. Ik word helaas een arme student, dus ik ben er bang voor…

Let it snow

Voor ons is de zomer inderdaad een onderbreking van de winter. Al gaan we ieder jaar toch even weg, op ‘zomervakantie’ Dit jaar naar Italië met onze Vespa rondcruisen. Waarschijnlijk stoppen we op de terugweg even in Oostenrijk om de mensen van Sportalm in Gerlos even ‘goedendag’ te zeggen, kijken hoe groen de hellingen nog steeds zijn en natuurlijk ons kamertje weer boeken voor het komende ski-seizoen!

's Zomers gewoon terug naar de Alpen. Ook heerlijk om bergen op te wandelen en te genieten van het landschap, nog een beetje mooier dan in de winter.

Wanneer presenteert Rogier eens een skiverslag in het Frans?

Veel tennissen en tennisles geven om veel te kunnen gaan skiën in de winter :) Daarnaast nog 2 weekjes naar de zon

Ik heb deze zomer door omstandigheden geen vakantie op een weekendje Texel na…Dus ik kan niet wachten op de winter…in augustus een vakantie boeken en dan aftellen… heerlijk. Hoewel ik ook wel van de zomer hou is de winter toch favoriet. En hooikoorts maakt het zomergevoel een stuk minder…

Ik ben zoals iedereen hier ook verslaafd aan de winter. Maar tijdens de zomer teel ik wat groentjes in mijn tuin: kersttomaatjes, komkommers, paprika’s, enz… Voor de rest om de 2 dagen een toertje gaan lopen (ook om de conditie op peil te houden voor de komende winter hoor) en met de moto toeren en natuurlijk een noodzakelijk kwaad gaan werken en overuren vergaren om te gebruiken ook weer in die winter. Van een goede zomer kan ik zeker genieten, concertje mee pikken, iets gaan drinken met de vrienden, in de tuin zitten met een glaasje wijn of Duvel MAAR de komende winter zit al in mijn hoofd en in alle stilte worden er al plannen gemaakt. Geniet van jullie zomer allen maar daarna komt er terug een winter.

RoCo

Ik moet niet te veel denken aan de winter en al helemaal niet aan wintersport. Om de zomer een beetje fatsoenlijk door te komen moet ik eigenlijk deze site een beetje vermijden.
De zomer is leuk, lekker met m’n meisie naar de zon. Lamballen, lekker eten in de warme zon. Alleen ligt m’n hart toch bij de sneeuw. Zat net een beetje te neuzen op Youtube voor iets op m’n werk. Heb dat 2 minuten vol gehouden, toen waren het al weer wintersport filmpjes.

@ Mathijs, grappig dat jij de bergen 's zomers mooier vindt. Ik heb toch liever die mooie witte deken…

Click. Click. Peace

Natuurlijk ook in de zomer naar de alpen. Lekker bergwandelen, fietsen, klimmen en natuurlijk paar keer 's ochtends vroeg skien in Saas-Fee. Hoop dat de condities net zo goed zijn als afgelopen zomer.

Ik verlang altijd veel meer naar de wintervakantie als naar de zomervakantie. We gaan deze zomer naar Frankrijk maar niet naar de bergen. De rest van de familie vindt de zomervakantie het leukst. Ik laat het maar gewoon over me heen komen(ik vermaak me overal wel)terwijl ik toch stiekum naar de wintervakantie verlang.
Het hele jaar door ski en snowboard ik 1à2 keer per week in een skihal.Lekker verkoelend als het erg warm is buiten!

Haha, ik kan mij wel vinden in de woordne van Mathijs.
Het landschap is mooier in de zomer.
Ik vind de Alpem geweldig in de winter en het skiën de mooiste sport die er is, maar in de zomer is het prachtig om te wandelen in de bergen. Ook leuk om met de MB wat liften omhoog te gaan en lekker naar beneden te crossen. :)

Haha, ik kan mij wel vinden in de woordne van Mathijs.
Het landschap is mooier in de zomer.
Ik vind de Alpem geweldig in de winter en het skiën de mooiste sport die er is, maar in de zomer is het prachtig om te wandelen in de bergen. Ook leuk om met de MB wat liften omhoog te gaan en lekker naar beneden te crossen. :)

Ik vind de zomer ook wel heel lekker hoor. Lekker met de tent naar de camping met een stromend watertje langs de camping en uitzicht op de bergen natuurlijk. Lekker een beetje fietsen, wandelen en zwemmen en natuurlijk weer voorbereiden op het winterseizoen (begint voor ons pas in februari). Dus wij hopen altijd op wat ijs in december en januari. Is dan ook vaak mooi weer.

linda

@Rogier: Ja, wit is mooi, maar in de zomer heb je het contrast tussen groen en wit dat ik prachtig vindt. Ik wandel veel en hoog, vaak richting 3000m. Ook de beekjes vind ik mooier in dez zomer.

@Willem: Herkenbaar :D

Wanneer presenteert Rogier eens een skiverslag in het Frans?

Als de wintersport voorbij is, leg ik me daar noodgedwongen bij neer… Stiekum kan ik dat toch niet, en kijk dan al over de zomervakantie heen, uit naar de nieuwe wintersport…

Er gaat bijvoorbeeld geen dag voorbij dat ik niet op jullie site kijk ( ik zou maar eens iets missen). ;-)

Ik ga als ik op vakantie ga in de zomer naar de bergen beetje mountainbiken bergwandelen.
En wielrennen kijken op tv.
En toch weer uitkijken naar de wintersport.

Voor mij staat de winter nog altijd op nummer 1 en zijn 2 weken zomer al meer dan voldoende. Tijdens de zomervakantie kan ik mij echt stierlijk vervelen omdat er soms echt zo weinig te doen valt. Geef mij dan maar veel sneeuw, 2 latten, sneeuwschoenen, mooie vergezichten en een leuke après ski. Kortom winter op z’n best!

De leukste vakantie is en blijft wintersport, echter de zomer/voorjaar is mijn favoriete jaargetijde.
De winters in Nederland vind ik helemaal niks, vooral omdat ik er tijdens mijn werk nogal last van heb.
Eerst volgende week lekker naar Ibiza, ergens in oktober weer serieus kijken naar de wintersport vakantie

Fijne zomer allemaal!

Ik ben toch echt meer een zomerfan van de bergen en ben het helemaal met Mathijs en Willem eens. Zomers zijn de bergen (vooral die met eeuwige sneeuw) veel imposanter dan in de winter.
Daarnaast zijn de bergen in de winter meer en meer een pretpark aan het worden: hup liftje in, naar beneden knallen en hup weer liftje in. Doe ik zelf ook maar ik geniet toch meer als ik zomers een week lang van hut naar hut loop zonder kabelbaan of wat dan ook. Zomers moet je meer moeite doen om diep in de bergen door te dringen.

Don`t eat yellow snow

in de zomer wordt vooral gewerkt om in de winter meer te kunnen skiën! Maar natuurlijk ook van genoten vooral op de fiets. :)

Gehan

@Jaapm: Echt waar. In de skilift van 1000m naar 3000m, een halfuur? In de zomer wandel je daar uren over en dan is dat nog eens heel zwaar, maar wel heel hard genieten :)

Wanneer presenteert Rogier eens een skiverslag in het Frans?

Wintersportgebieden in de zomer bezoeken kan ook een mooie ervaring zijn. Zo eens de rode piste van Les Orres naar het uizichtpunt beklommen, zware klim maar zeer de moeite waard.
Die vakantie aan het Lac de Serre-Ponçon eigenlijk toch wel 4 skidorpen bezocht. En dan fantaseren hoe het er in de winter zou zijn.

Ik val met mijn neus in de spreekwoordelijke boter/sneeuw, heb vanochtend aardig kunnen skiën op de Kaunertaler Gletscher, lijkt me vooral in maart/april een supergebied met de nodig off-piste opties. Nadeel is wel dat je, als je er langer verblijft, je elke dag met de auto er heen moet rijden, 26km over de zgn. Gletscherstrasse naar 2750m, of de stoeltjesliften die nu uiteraard dicht waren op 2150m, er is geen overnachtingsmogelijkheid bij de pistes. Wellicht dat in de drukkere perioden een skibus een regelmatige dienst rijdt.

Ben nu net ingecheckt voor drie nachten op de Stelvio, vorig week-end hier is de Giro d’Italia nog langs geweest, mijn hotel is precies waar de finish was en morgen gaat het “flink” sneeuwen met sneeuw tot circa 2000m, dinsdag klaart het dan wat op en woensdagochtend is het ook nog mooi weer.

Voor het eerst heb ik nu in elke van de eerste 6 maanden van een jaar geskied!

nu maar hopen op een vroeg seizoen in het najaar dan kan ik met november en december 8 uit 12 halen

Van de zomer gewoon golfen en tennisen, mogelijk nog canyonen aan het Garda meer en wat in de bergen in die egio wandelen of licht klimmen (via ferrata).

Maar wintersport doe ik toch het liefst!

Zelf kijk altijd uit naar het skieën. Ben ook vaak op deze site te vinden. In de zomer kan ik ook altijd erg genieten. Mijn vrouw deelt helaas mijn passie voor wintersport niet, ze houd niet zo van bergen en al helemaal niet van sneeuw (verder hebben we gelukkig genoeg gezamenlijke passies). Dus in de zomer lekker met mijn vrouw op pad en in de winter heerlijk touren door de bergen op de skies. Ach dat heet gewoon het maxiamale uit het leven halen en genieten van wat de seizoenen brengen.

Je moet eens iets OP het water proberen Rogier.
Is heerlijk en sluit prima aan bij de wintersport.

Wij trekken in de zomer sinds een aantal jaar de bergen in. Telkens naar Finkenberg in het Zillertal.
En dat verveelt echt nooit. Na al die jaren zijn er nog steeds dagtochten die op mijn verlanglijstje staan en die wegens slechte weersomstandigheden de voorbije jaren nog niet aan bod zijn gekomen.
Ik denk dat ik toch ook voor de zomer kies als ik heel eerlijk moet zijn: veel meer mogelijkheden en ik vind het zalig om in het groene landschap met besneeuwde bergtoppen te vertoeven.
En voor wie echt niet zonder kan: gletsjerskiën is ook nog steeds een optie!

's Zomers regelmatig een skihal in. En als aanvulling op het snowboarden: longboarden of met kite en mountainboard op een Noordzeestrand heen en weer cruisen.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie