Om de zoveel tijd kom je op internet (of op de pistes) ‘nieuwe wintersporten’ tegen. Vaak zijn de bedenkers helemaal ‘lyrisch’ over hun nieuwe sport en begrijpen ze niet waarom niemand eerder op het idee is gekomen. Vaak schijnen ze echt te denken dat hun sport de wintersportwereld zal veranderen. Maar meestal hoor er daarna ook niet meer iets van. Zo zal het waarschijnlijk ook dit ‘hangboarden’ vergaan. Alhoewel de snelheidssensatie ‘briljant’ zal zijn, lijkt me de hele dag ‘hangen’ op de piste niets. En in diepe poeder lijkt het me ook op zijn minst ‘bijzonder’. Lijkt het jullie wat?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Hoe verzinnen ze het zeg! Ik denk overigens wel dat je snelheids gevoel zo laag bij de grond enorm moet zijn!

Ik weet niet wat ik ervan moet denken eerlijk gezegd haha! Ene kant lijkt het me heel erg vet, maar aan de andere kant is het misschien beetje teveel van het goede! Volgens mij is het behoorlijk gevaarlijk om met zo’n ding de piste op te gaan, als het druk is kan je denk ik veel minder makkelijk reageren in een situatie waarin een botsing dreigt bijvoorbeeld.

Mogen we al????!!!!

Ik vraag me vooral af wat het ding doet kwa wendbaarheid. Volgens mij is het lange board i.c.m.je lichaamshouding niet echt geschikt om een zwarte piste af te gaan aan het eind van de dag. Wel leuk bedacht.

Is al lang geleden uitgevonden…na een avondje stappen zien sommige snowboarders er nog steeds zo uit…niks aan dat Hang-over boarding…

Ziet er leuk uit, maar volgens mij verzuren je triceps in een rap tempo, ook al hang je in die mat

Laag bij de grond gevoel ziet er enorm uit (kijk maar naar sleëen op de buik, is ook een olympische discipline). Maar of het gevoel van vliegen zo “echt” is? Misschien in het begin, maar daarna wordt je dat waarschijnlijk ook weer gewoon, zoals je na verloop van tijd aan snelheid gewoon raakt.
Ideale manier wel om de piste nog sneller uit elkaar te rijten met die voetroeren.

Het ziet er zo vet uit! Beetje jammer alleen dat zo’n ding behoorlijk prijzig zal zijn (verwachting $1400,-) is voor zo’n leuk gebbetje misschien een beetje veel…En eerst moeten ze nog een investeerder vinden voordat het ding op de markt gezet kan worden…

http://www.hangboard.ca/

If you snooze, you loose!

lijkt me lache in de buckels!!

Laflaps: Lijkt me eventueel iets voor mensen met een dwarslaesie die toch noch willen boarden, net zoals je ook de zitski hebt, alhoewel je dan niet meer de voetcontrole hebt, lijkt me toch wezenlijk, maar een modificatie met een knijprem die via een kabel van het stuur naar achteren gaat en een rem uitzet zou daarvoor een optie kunnen zijn.

Het risico op nek-, hoofd- en aangezichtsletsel lijkt me wel duidelijk hoger, dus mogelijk moet je aan een integraalhelm of zelfs een kuip zoals op een motorfiets. Dan gaat het wel erg op een boblsee lijken!

Vooral op een lege brede carvepiste zoals sommige in 3Vallées of een maagdelijke poederhelling lijkt het me heel vet.

Nog even wachten totdat iemand hem onder een parapent hangt euwdan wordt het echt hangboarden

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie