Zelf koken of toch weer uit eten?

Ruud op 30 oktober 2012· 37 reacties

null
Zelf koken of uit eten?

Als je een appartement of een huis huurt , heb je iedere avond de keuze, ga je koken of ga je uit eten? De voor en tegens op een rijtje. Wat doen jullie?

We gaan uit eten
Uit eten gaan is makkelijk en –als het goed is- smakelijk. Na het skiën en de borrel in de après-ski ga je heerlijk douchen en dan loop je naar een lekker restaurant, waar je aanschuift en kiest wat je wilt eten. Je lacht, je drinkt en je geniet. Echt vakantie is dat. 's Avonds loop je romantisch in het maanlicht of de zacht vallende sneeuw terug naar je huisje. Daar heb je misschien wel zo’n keukentje waarin je je kont niet kunt keren. Een kitchenette waarin je nog geen ei kan bakken. Met een zootje ongeregeld aan pannen en kookgerei. Dan moet je ook nog boodschappen doen. Daar heb je toch geen vakantie voor. Je kan natuurlijk alles wel meeslepen vanuit Nederland, maar wat een gedoe zeg. Bovendien wil je toch niet de vertrouwde kost van thuis eten? En, ook niet onbelangrijk; geen tafel dekken en geen afwas!

We eten thuis
Uit eten gaan is duur en behoorlijk overschat. Je zit vaak lang te wachten en dan zit je toch weer aan de schnitzel met patat. Dat eet je overdag ook al op de piste. Eigenlijk is één keer warm eten toch genoeg. Kun je 's avonds ook een broodje met soep doen. Als je toch wilt koken, doe je toch even boodschappen? Trouwens: koken is gezellig met zijn allen. En je kunt er een biertje of wijn bij nemen; je hoeft tenslotte niet meer te rijden. Je kunt lekker binnenblijven. In je joggingbroek en slobbertrui. En je hebt tijd om 's avonds met zijn allen een spel te doen, een film te kijken of een boek te lezen. Veel leuker dan hangen in een restaurant.

Voor beide opties is wat te zeggen. Toch?

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Lekker zelf koken! Tussen de middag kom ik graag even bij van het snowboarden met een patatje op de piste dus 's avonds dan nog een keer wat gaan eten vind ik te duur. Je hoeft helemaal niet alles mee te nemen uit Nederland, dat is helemaal niet leuk. Gewoon twee daagjes wat eerder stoppen en dan boodschappen doen voor de andere dagen. Op de laatste dag uit eten geeft je vakantie wel een mooie afsluiter!

Zelf koken. Op de piste eet ik lekker en in ons appartement maken we wat makkelijks.

Zelf koken! Op de piste eet ik overigens ook zelden warm of uit (tenzij ze goede pasta hebben!). Het meeste Alpen-eten vind ik namelijk gewoon echt niet lekker. Veel kaas (ben ik niet van) en druipend van het vet.
Als ik 's middags bij toeval wel iets warms heb gegeten, doe ik dat thuis zonder probleem nog een keer. Ik hou ervan en op een broodje met soep kan ik niet leven, laat staan na een dag wintersporten.

's morgens beginnen met een gebakken eitje op een stokbrood. En dan ook nog wat meenemen voor in de lift.
Tussen de middag een heerlijke lasagne met extra olijf olie. Moet zeggen dat ik alleen de olijf olie kon die ze hier in NL hebben, maar daar in val thorens bij “face west” hadden ze van die olijf olie waar van die pepers indreven. Super lekker weet iemand waar je die hier kan krijgen in NL? of zelf maken?
En 's avonds lekker aan de pasta, home made natuurlijk !! Niet te moeilijk maar wel goed om de koolhydraten bij te vullen ;)

Meestal op de berg meestal warm en s’avonds lekker uit eten je ben nu eenmaal op vakantie alleen in de ochtend een ontbijtje dat is alles

@ rob, probeer een delicatessen zaak, of zo nu en dan zelfs bij de Aldi!

Wij eten 's-middags een stuk stokbrood in de lift of een kop soep op de piste. als we een appartment aan de piste hebben gaan we daar ook vaak even een gebakken ei eten, daarna uitgerust weer verder.stel je voor zo op je balkon, broodje ei, biertje erbij…heerlijk

's-avonds in het appartement een pasta of nasi. sausen al thuis klaargemaakt en ingevroren kan je prima meenemen. pizza kopen en in het app. in de oven afbakken. ach met een kleine inspanning staat er zo een lekkere maaltijd op tafel.

Ik zeg allebei. Uit eten gaan hoeft helemaal niet duur te zijn en je dan de bekende schnitzel voorgeschoteld krijgt is onzin. Ook zelf koken is lekker en gezellig! Dus daarom gewoon beide!

Vroeger was het vaak zo dat we 's middags en 's avonds uit eten gingen. De laatste jaren alleen maar tussen de middag wat lekker eten op de piste in de gemütliche restaurantjes en 's avonds lekker zelf koken. Mooi onder de douche geweest, trainingsbroekie aan en chillen maar :)

Tussen de middag op de piste een lekker soepje of jausen, soms wat pasta of patatje, maar moet en beetje opletten anders groei ik dicht. 's avonds zelf koken en dan zijn het meestal pasta’s, rijst, wokken, en gelukkig heb ik het keuken garnituur zelf geplaatst dus ik ben van alle gemakken en ruimte voorzien. En natuurlijk af en toe naar een lekker restaurant in het dorp. :)
@ Rob kijk eens bij http://www.walterabma.nl voor heerlijke olie en azijn etc.

Dienten Die Alte schule

Tussen de middag lekker op de piste lunchen in het zonnetje en s’avonds ook heerlijk uiteten :) Het is niet voor niets vakantie.

één keer een week met 15 man in les menuires in een gecatered chalet gezeten.
Alles werd voor ons gedaan! heerlijk eten en onbeperkt drinken (in de jacuzzi of sauna buiten)
was toen eind maart en betaalden 529 inclusief skipas…
We moeten, maar ook mogen nu altijd tijdens de vakanties, dan zijn dit soort koopjes er niet.

'S middags uit eten en 's avonds oftewel in het hotel oftewel op restaurant. Zelf koken doen we de andere 49 weken van het jaar al.

Zelf koken! 's morgens (net zoals Rob) een eitje bakken voor de rest van de groep en wat aanvullen met broodjes en boterhammen. Op de piste het liefste pasta om wat energie binnen te krijgen en dan 's avonds met z’n alle koken. Maakt het ook gezellig vind ik. De laatste avond gaan we altijd uit eten, is min of meer traditie :)

Stevig ontbijt met met kaiser bolletjes, ei, vleeswaren. Tussen de middag wisselend of pasta of wat friet met een schnitzel (blijft heerlijk) en als ik niet zoveel honger heb een tostie o.i.d. In de avond gaan we meestal 2 keer per week uit eten de rest maken we zelf, Voor een grote groep meestal iets met rijst of pasta! maar ook zeker 1 of 2 keer groente!

Seriously snow addicted family!

's Middags warm eten op de piste. 's Avonds vaak in het chalet koken. Inkopen worden ter plaatse gedaan, goede wijn wordt van thuis meegenomen. Huren meestal een luxe chalet met fatsoenlijke keuken en open haard etc. en dan is het gewoon lekkerder en gezelliger om daar te eten. Kwaliteit in restaurants (in Frankrijk en Zwitserland, Oostenrijk ken ik niet goed) is vaak gewoon erg matig.

De laatste zin hoort bij ons: voor beide opties is wat te zeggen… we doen het allebei afhankelijk van waar we op die dag zin in hebben. Wel lekker makkelijk eten als we in het appartement blijven: een lekkere pasta met verse groenten er door of zo.

@Rob, vaak noemen ze het pizza olie of iets dergelijks. Ik heb het hier in nederland ook nooit kunnen vinden. Maar je kunt pepers in olijfolie drenken en een poosje laten weken dan krijg je het zelfde effect.

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

Uit eten, het is tenslotte vakantie!

Volgzaam type (off-piste mits berggids).

En wat dacht je van een catered chalet? niet zelf koken, goed kwalitatief eten, wel de gezellige huiselijke sfeer en niet extra betalen voor je drankje! Beste van beide werelden!

Allebei! 's morgens een uitgebreid ontbijt(broodjes,diverse soorten beleg,lekkere yoghurt, eitje). Tussen de middag eten we meestal op de piste. 's Avonds eten we dan soep en belegde broodjes.Als we tussen de middag thuis eten(soep en brood) dan eten we 's avonds ook thuis warm maar meestal wel gemakkelijk(stukje vlees, groente, aardappelen of pasta). Ik neem geen eten mee uit Nederland want er is genoeg lekkers te koop. Later op de avond nog een lekker donker biertje met harde worst…jamjamjam! Mijn koffie neem ik wel mee en zelfs mijn eigen Nespressomachine! …Terwijl ik dit zit te schrijven komt het water me al weer in de mond!

goed idee gast 573, check een stuk naar boven…

Dankjewel voor de reacties, Ik zal de komende tijd als ik voorbij een delicatessen zaak ipv voorbij lopen toch eens aangaan. En zal op de site idd ook een aantal lekker dingen staan!!! Gaat goed komen, voor de wintsportvakantie heb zelf een fles in huis ;)

Lekker uiteten gaan en de lokale gerrechten eten. Als ik in Oostenrijk ben wil ik de rosti, kaze spatzle, tiroler grustl en kaiserschmarn voor geen goud missen!

Uit eten het tenslotte vakantie :-)

Als student moet het goedkoop:
Ochtendvhalf stokbrood met ei. Middag andere helft stokbrood met nutella of kaas. In de avond zelf iets simpels als pasta koken. Op die manier is wintersport in Frankrijk betaalbaar. In oostenrijk liggen prijzen lager en zijn porties groter.

Afgelopen winter in Frankrijk in een appartement geweest.

Touroperator bood voor (ik dacht ongeveer) 120 pppw halfpension aan.

Het “restaurant” lag op een paar minuten lopen van onze acco en het was voor het geld werkelijk prima. Ook een optie dus.

Als jullie voor 's middags eten voor op de piste meenemen, wat nemen jullie dan mee?
Ik ben een beetje klaar met mijn eeuwige Kaisersemmel met kaas. Nog tips of ideen? Ik denk namelijk best dat er lekkere dingen te verzinnen zijn!

Uit eten! 's middags een makkelijke hap (kop soep, patatje, broodje worst, etc) op de piste en 's avonds gezellig uit eten. Meeste restaurants in Oostenrijk bieden betaalbare 3-gangen menu’s aan voor 16 - 22 euro. Je bent tenslotte op vakantie!

Met de hele groep koken we om de beurt met 2 personen. Je bent maar één keer aan de beurt en de overige dagen schuif je aan. Het zijn slechts grote pannen rijst, macaroni of kaasfondue, maar het is vooral erg gezellig.

Geen van beiden, haha! Iedere dag weer op zoek naar een leuk restaurantje is zoveel gedoe en moet je verplicht op pad. Zelf koken doe ik t hele jaar door al.

Doe mij maar een hotel incl. Ontbijt en diner. Hoef je niet meer op pad en ook niet zelf te koken. Rondje wandelen kan natuurlijk altijd nog. Beetje best-of-both-worlds. Wel een beetje een degelijk hotel regelen, zodat je niet slecht te eten krijgt. Plus omdat t vaak niet (altijd) a la carte is proef je ook nog eens wat van de lokale keuken.

Enige nadeel is dat je gedurende de week veel te veel eet! Eerst op de berg een warme lunch en s avonds nog eens 3 tot 5 gangen. Na de wintersport dus een balansweekje haha

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie