Grand Massif: voor ieder wat wils!

gesponsord op 28 november 2012

null
© M.Dalmasso

Grand Massif is een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Frankrijk. Met maar liefst 265 kilometer aan pistes en een hoogste punt van zo’n 2500 meter heeft dit gebied iedere wintersporter veel te bieden. Het Grand Massif ligt midden in de Franse Alpen en daarmee is het uitzicht op de Franse zijde van het Mont Blanc massief meer dan indrukwekkend.

Alles voor beginners
Beginners hoeven in het Grand Massif niet alleen ‘beneden’ te blijven. Het fantastische panorama wat je hoger op de berg kunt zien is ook bereikbaar voor beginners en licht gevorderde wintersporters. In Morillon heb je bijvoorbeeld de ‘Marvel’ piste, een groene piste die door een mooi dennenbos naar beneden slingert. Voor de allerkleinste ligt er in Samoëns een speciaal kindergebied. Vanaf dit seizoen staan er langs de pistes grappige borden die vertellen over bergdieren.

Veilig op ontdekkingsreis
De beroemde Cascades piste is een fantastisch mooie en veertien kilometer lange piste die langs het Natuurreservaat van Sixt naar beneden draait. Een fantastische piste die elke wintersporter een keer gedaan moet hebben. En, als bonus: Waarom niet lekker eten in de Lac de Gers refuge. Vanaf de telefooncel naast de piste word je met een snowmobiel naar dit restaurant getrokken. Een ervaring om nooit te vergeten.

null
© M.Dalmasso

Knallen op dikke latten
De ‘Gers-kom’ is de off-piste spot van het Grand Massif. Bereikbaar via een lastige sleeplift kunnen goede skiërs en boarders terecht in deze off-piste kom. Eventueel onder begeleiding van een professionele gids of skileraar staat niets je in de weg voor een lekkere en veilige afdaling. Deze freeride spot heeft meerdere hectare aan maagdelijk terrein. Genoeg voor ontelbare off-piste mogelijkheden.

Freestylen voor iedereen
Het JamPark is internationaal bekend bij freestylers en biedt beginners tot zeer gevorderden genoeg mogelijkheden voor de mooiste tricks. Voor de beginners is er een mini-snowpark opgezet door de skischolen van het Grand Massif. Voor de allerkleinste zijn er zelfs speciale kinder-snowparks gemaakt. Om al spelenderwijs en veilig te kunnen springen. Er is zelfs een speciale kinder-boardercross: plezier gegarandeerd.

null
© Tristan Shu

Onvergetelijk panorama
Vanaf de Grandes Platières, op 2480 meter heb je een ‘postkaart’ achtig uitzicht op de Franse zijde van de Mont Blanc. Alle reuzen van het Mont Blanc massief met hun enorme gletsjers zijn te zien vanaf dit standpunt, een uitzicht wat werkelijk niemand onbewogen laat. Dit punt is ook te bereiken voor niet-skiërs en meer dan de moeite waard.

Het Grand Massif is open van 22 december tot 21 april. Flaine is gedeeltelijke open vanaf 15 december en blijft open tot 28 april. Meer informatie op grand-massif.com.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.