Wat ik nu op internet tegen kwam, de Skizee, een motortje waarmee je geduwd kan worden door besneeuwd landschap. Dus dit apparaat kan je de berg opduwen, of je op het vlakke laten skiën of boarden. ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken. Het lijkt een beetje alsof je wordt achterna gezeten door een flinke grasmaaier. Ook past dit niet echt bij het genieten van de besneeuwde natuur als je het mij vraagt. Wat vinden jullie hiervan? Lijkt dit jullie wat? Hieronder een filmpje over dit, volgens de ontwerpers fantastische apparaat.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Lijkt me maar niks. Vooral lawaaierig eigenlijk.
Als ik me over een vlakte of besneeuwd meer zou willen voortbewegen, lijkt ‘Kite Skiing’ me wel wat. Misschien maar eens proberen in de toekomst…

handigals de liften gsloten zijn!
alleen…
Wat doe je er mee als je boven bent?

Raar ding!

Seriously snow addicted family!

Iets voor de luie langlaufer. :-)

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Lijkt me niks, pak dan als je op het vlakke aan de slag wil een sneeuwscooter of ga gewoon met ski’s naar onder.

@gast742: zet je oma achterop en laat die terugrijden.

Hebben ze dat ding ook wat breder? Bergop tuffen en dan kun je terugskien over je zelf geprepareerde piste

Om jezelf naar boven te pushen is het misschien wel wat hoewel er wel een goede dodemans knop op moet zitten. Anders word je door je grasmaaier overreden als je zelf net onderuit bent gegaan. Wel prima idee voor blooper filmpje: wie pakt het op?

En tjah, wat doe je boven aangekomen met dit ding? Op je rug binden lijkt me geen optie. Oma meenemen zoals Gast747 voorstelt is natuurlijk wel een optie. Nadeel: je wacht beneden een eeuwigheid totdat oma ook eindelijk terug is.

Maar, om van a naar b te komen over relatief vlak terrein is dit misschien wel een mooi alternatief voor de sneeuwscooter. Nog mooier zou zijn als het ding electrisch zou zijn in plaats van met een herrie viertakter.

@Cheizz: goeie plek om te kiteskiien is de Reschensee bij Nauders, wordt dit ook veel gedaan!

Wat ziet dat er maf uit zeg. Hoop niet dat dit een rage wordt! Ga dan gewoon op een sneeuwscooter zitten. Ook niet echt leuk om in de natuur rond te crossen met het geluid van een grasmaaier. Heb er al een hekel aan als de sneeuwkanonnen staan te razen overdag.

Spijtig dat het geluid er niet bij is want dat ding zal wel wat lawaai maken ook waarschijnlijk. Dus neen liever niet in de bergen het is de rust waar ik het steeds voor doe.

RoCo

Het is misschien handig om ‘boven’ te komen, maar wat doe je er mee als je daarna weer lekker naar beneden wilt knallen? Als je hem niet boven laat staan zit het volgens mij alleen maar in de weg tijdens een afdaling.

Hier een film met geluid erbij


Die rotherrie wil je toch juist helemaal niet

ik denk al een tijdje aan ook zo iets te maken
Het is min of meer hetzelfde maar ik zou het veeeel kleiner maken en op batterijen, eventueel ingebouwd. Speciaal voor snowboarders zodat ze op de vlakke stukken kunnen bijduwen. Energie kan opgevangen worden tijdens het afdalen. kleinere motor = minder kracht, maar het zou niet de bedoeling zijn de berg op te duwen… de juiste uitwerking moet nog komen :)

gaat best hard dat ding! Niks voor de alpen, maar wel voor nederland!

Zo te zien is het ook niet gemaakt met het doel om boven te komen en dan naar beneden te kunnen skiën. Voor op de pistes is het inderdaad helemaal niets, maar zoals hij in het filmpje gebruikt wordt is het best grappig. Je moet je inderdaad voorstellen dat je zo lekker wat tochtjes maakt door het bos in Nederland/ België e.d.

Snow!

meer handig voor op de rijksweg en voor ns-reizigers om thuis te komen als het sneeuwt.

Eindelijk outdoor skieen in Nederland! Nou nog een pak sneeuw.

Met die 10pk verwacht je toch dat hij de berg wel opkomt, maar het filmpje hierboven van Gast757 toont het tegendeel lijkt het.

Ik geloof dat hij zo’n $2500 kost, dus da’s wel wat aan de prijs he. Niet iets voor onder de kerstboom ;-)

Je moet het meer zien als vervanger voor langlaufen of sneeuwscooter. Met name in Scandinavië kan het gebruikt worden voor de jacht. Als je anders vele uren moet langlaufen of met een sneeuwscooter onderweg bent, is dit een snellere of light manier van verplaatsen. Voor skiën zie ik het nut niet helemaal. Als je boven bent en je wilt naar benden dan ligt dat ding daar boven op de berg.

@ Saint Usuge, ik heb zo’n voorgevoel dat als je dit ding voor de jacht gebruikt je vaak met lege handen thuis komt. Ik denk dat veel beesten deze grasmaaier al van horen zien aankomen…

Click. Click. Peace

Oplossing voor te dure skipas.
Motor aan en naar boven over de piste.
Ik zie het al voor me!

@ Michi, voor 2500 euro kun je aardig wat skipassen kopen ;-)

Click. Click. Peace

Handig voor hier in NL, die 5 dagen per jaar dat er sneeuw ligt.

Laflaps

Vreselijk knetterding, hoort niet in de bergen thuis!

Alleen wanneer die elektrisch gemaakt zou kunnen worden is het een beetje verantwoord, maar waarvoor? Bergop heeft alleen zin wanneer die als een hond achter je aan komt wanneer je offpiste afdaalt (afstandsbediening?).

Op een vlak stuk kun je op ski’s gewoon prikken/schaatsen (blijf je ook warm) en op een board gewoon hard genoeg gaan of vrienden die skiën meenemen die je óf meetrekken, óf je een stok uitlenen zodat je éénzijdig kunt prikken.

Wat mij aardig zou lijken is een echte 2-persoons sneeuwscooter die elektrisch is en waar je om beurten mee “scootert” en de ander kan free-riden, een benzinescooter kan mi. echt niet meer in deze tijd, anders dan voor piste personeel.

In Amerika is het natuurlijk anders, daar is sneeuwscooteren een sport op zich, maar ik maak de vergelijking motorcross/mountainbiken, oftewel ecologisch onverantwoord vs. enigszins verantwoord (ook mountainbikers jagen wild op en kunnen kwetsbare planten/bodems etc. vernielen)

Toerskiën is toch het beste voor de bergen en de mens, kijk maar hoe fit Rogier is!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie