Vandaag het eerste video weerbericht van het seizoen, met achtergronden over het weer in de Alpen. Vandaag en morgen vallen er aan de noordkant een aantal sneeuwbuien die het sneeuwdek vanaf 1000 meter nog wat aandikken. Daarna wordt het langzaam zachter met in het weekend vanuit Frankrijk een steeds grotere kans op regen, en waarschijnlijk pas boven 2000 meter sneeuw. In Oostenrijk en Zwitserland keert de föhn terug. Voor de details check de video.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Ik vroeg me altijd alf af waar je nou eigenlijk zit? Skis op de achtergrond altijd bionic truitje aan?? Je weerberichten zijn zoals altijd weer heel interessant!

Die ski’s heb ik vorige week aan gehad dus die staan er pas net weer. Je ziet hier vestiging Limburg ;-).

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

ze gaan in de ski gebieden nog mogen oppassen voor deze iets warmere periode.

Het is pas begin november, warmte in deze tijd van het jaar is toch vrij normaal en al helemaal geen ramp? De hoeveelheid sneeuw die er nu al ligt is fantastisch, vorig jaar was het rond Kerst pas wit.

Mr. Slow

Hoera! De eerste video-weersblog is weer een feit. Dank voor de info Roel!

leuk om je terug te zien Roel, bedankt.

RoCo

Was die afgescheurde weg in Innerkrems Roel? Ben er in de zomer is een keer geweest en toen was er ook een hevige storm geweest met het gevolg dat de weg zoals in het filmje hierboven was, maar dan meerdere afscheidingen.

@Gast890, lijkt me heel heftig. De foto komt uit Zell-Pfarre tegen de Sloveense grens. Daar in Slovenië is in een dag tijd zelfs nog meer regen gevallen, tot 200mm. Wil ik ook wel eens meemaken maar 2 meter sneeuw zie ik liever :-).

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Yeah de eerste is er weer, heerlijk vertrouwd!

Seriously snow addicted family!

@ Roel dan nodig ik je bij een volgende goede retour d’est bij mij uit ;-)

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie