'Wij wintersporters zijn raar soort, als het slecht weer is gaan wij juist naar buiten", vrije vertaling vanuit dit filmpje. Wat voel ik me daar in thuis, in die woorden. Als ik vroeger op de Nederlandse radio de waarschuwing hoorde om ‘maar binnen te blijven’ vertrok ik juist naar buiten. Lekker over de dijk rennen met hoge golven op het kanaal. Tegenwoordig, nu ik in de Alpen woon, ben ik bij een sneeuwstorm ook zo snel mogelijk buiten, om gewoon lekker buiten te spelen. Want inderdaad, dat zijn de dagen die we ons herinneren. Heerlijke beelden, en ik kan niet wachten tot de volgende storm!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Wauw, echt gave beelden dit!

Die Salomon freeski tv zijn echte pareltjes … Ze hebben een iPad app maar alle seizoenen staan ook YouTube … Voor de poeder lovers

Heerlijk !
Hier droom ik van !

Zucht… waarom ben ik toch gaan studeren…

Let it snow

Super kicke, alleen vraag ik me wel steeds af hoe gestoord je moet zijn met zulk slecht zicht en zo’n rotvaart tussen die bomen door te jakkeren…

It's all about the turns duuuuuude!

Ik ben nu zelf een paar seizoen in Oostenrijk geweest! Heb veel mooie dingen gezien maar dit is toch echt fantastisch! Wie kent mensen die skieen zoals hier? Bestaan er uberhaupt mensen in Nederland die deze dingen doen? AWESOMEEEEEEE

Ja die bestaan. En ze zitten op wepowder.nl

Ik haal het niveau van deze gasten bij lange na niet maar ik heb wel dezelfde "smile op mn face"bij dit weer en bij deze omstandigheden :-D

Nederlanders die dit doen? Ja hoor: Salomon teamrider Roel vd Laan.

Woow, die mislukte backflip op 3:40 moet wel aankomen denk ik! Verder hele toffe beelden. Vraag me inderdaad af waarom ik ben gaan studeren, zoals Jurriaan van Loo, haha!!

Powder, powder everywhere!

Gehehe ik vind die Nederlander toch maar een amateur bij die dudes van het bovenste (professionele) filmpje…
Zie hem alleen maar in de poeder skien en sprongetjes maken (ken heel wat lui die een hoger niveau halen)

@Gast197 op 7 nov. 2012 13:22
Je zegt het zelf al…pro’s uit de USA die over alle middelen beschikken en een ‘amateur’. Niet te vergelijken toch?

Voor een vlaklander die in de winter gewoon in NL woont en iedere storm/sneeuwbui in de alpen meepakt vind ik dit toch niet heel slecht hoor.
Oh ja…vids/pics or it didn’t happen…ben wel benieuwd of er nog meer van die ‘stormchasers’ zijn!

Irian van Hefteren heeft op basis van zijn resultaten van afgelopen jaar een plaatsje in de free-ride world tour verdiend voor komend seizoen geloof ik. Die kan dus wel een aardig potje skiën en behoorlijk meekomen met deze gasten gok ik.

to ski or not to ski, thats no question

@ Simon alleen doet Irian dat op één plank en hij is inderdaad wereld niveau!

Click. Click. Peace

LET THE STORMS BEGIN! YEAHHHHHHHHHH

Never ski faster than your guardian angel can fly!

Wat een gave beelden zeg! Maar vraag me toch af. Zijn het nou allemaal spontane runs wat die gasten maken of gaat hier dagen aan voorbereiding aan vooraf?
En is dit gefilmd op een freeride gedeelte van een gebied of worden die gasten met de heli naar boven gebracht?

Aequilater Nubila

Moest aardig potje boarden zijn inderdaad Rogier.

to ski or not to ski, thats no question

@winterwonderland Beide, sommige van die helmetcam treeruns kunnen redelijk spontaan zijn, waarschijnlijk niet alles. Alles met vaste camera vergt meer voorbereiding qua opstelling en dergelijke, daar komt ook voorbereiding van de te skiën lijn bij kijken. Vooral bij die backflips tussen de bomen wordt de lijn wel even goed gecheckt van te voren natuurlijk. Hetzelfde geldt voor cliffs waar ze vanaf springen en dergelijke.

Daarnaast laten ze de ruimte tussen de bomen nog wat smaller lijken door bomen op de voorgrond in beeld te brengen en daar tussendoor te filmen naar de skiër. Dit doet natuurlijk niets af aan de klasse van deze skiërs, laat dat duidelijk zijn.

to ski or not to ski, thats no question

@Simon. Uiteraard respect voor de skiers. Doe het ze niet na :)
Maar blijven zeer gave beelden!

Aequilater Nubila
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie