Alpe di Siusi, Alpenweide XL

gesponsord op 22 november 2012

null
© Südtirol marketing

Alpe di Siusi/Seiser Alm, ook wel de grootste alpenweide van Europa, ligt in de meest noordelijke provincie van Italië, Zuid-Tirol ofwel Südtirol. Hier ontmoeten Zuid Tiroolse tradities het Dolce Vita van Italië. De gemoedelijkheid van de Alpen en het temperament van de mediterrane streken gaan hier hand in hand. Wintersporten met op de achtergrond de door mooie rotspieken van de Dolomieten. Zuid-Tirol is één van ‘s werelds mooiste wintersportoorden. Alpe di Siusi is slechts één van de gebieden die de provincie rijk is, maar wel één die zeer geliefd is bij families.

Glooiend en kindvriendelijk
Een glooiende alm, uitzicht op de Dolomieten en een familievriendelijk skigebied. Op de Alpe di Siusi kun je fantastisch skiën, heerlijk eten en vooral genieten van de zon, want hier aan de zuidzijde van de Alpen schijnt de zon gemiddeld 300 dagen per jaar. De Alpe di Siusi is wijds en open met brede pistes met daaromheen de steile rotswanden van de Dolomieten. In dit gebied zijn er voornamelijk blauwe en rode pistes. Ideaal dus voor families met kinderen en beginnende skiërs. Bovendien is hier een sneeuwgarantie van bijna 100%. Voor de meer ervaren wintersporter zijn er fantastische tochten te maken in de ‘Dolomiti Superski’.

null
© Südtirol marketing

Winters genieten
Behalve een zeer vriendelijk skigebied voor het hele gezin biedt Alpe di Siusi ook in de winter fantastische wandelmogelijkheden. De hele alm is ontsloten met wandelpaden en langlaufloipes. Daarnaast kun je onthaasten in de verschillende wellnessfaciliteiten, waaronder het hooibad. Daar geniet je na een inspannende dag in de bergen van zuiverend water, frisse berglucht en dampend hooi. Tal van hotels bieden deze traditionele ontspanning aan in hun wellness- en beautycentra.

Italiaanse sfeer
Wanneer je kiest voor een wintervakantie in Alpe di Siusi, dan verblijf je tussen de Italianen. Je gaat vanzelf deel uitmaken van hun cultuur en neemt moeiteloos de gebruiken over. Dat betekent tijd nemen om te skiën, te ontspannen en vooral om te eten. Alleen dan kun je optimaal genieten van de Italiaanse sfeer en kennismaken met de gastvrijheid van Zuid-Tirol. Proef de lokale specialiteiten en laat je verwennen door de culinaire lekkernijen.

null
© Südtirol marketing

Swingend de piste af
De 23 liften en 60 kilometer aan piste vormen de basis van het skigebied en zijn voldoende voor een heerlijke familievakantie in de sneeuw. In januari klinken op de skipistes en bergtoppen van Alpe di Siusi swingende melodieën tijdens het ‘Swing on Snow Festival’. Een week lang, te midden van de zonovergoten en met sneeuw bedekte bergen, kunnen skiërs genieten van talentvolle muzikanten. Op de terrassen van de berghutten spelen ze authentieke volksmuziek.

Naast Alpe di Siusi vind je nog tal van andere skigebieden in Zuid-Tirol. Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op www.suedtirol.info. Voor meer informatie over de Alpe di Siusi kijk op www.suedtirol.info/alpedisiusi_nl en www.alpedisiusi.info.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.