Column: Een schuldig genoegen

Ruud op 29 november 2012· 10 reacties

null

We zitten alweer op een terras. En dat terwijl ik liever gewoon door ski. Maar we zijn met zijn allen op vakantie en dus passen we ons aan elkaar aan. En eerlijk is eerlijk, ik zit hier heerlijk. Dit is toch wel ons favoriete terras dit jaar. De jas kan wel uit, zo lekker is het. Als de ober naar onze tafel loopt, zegt onze jongste “we nemen toch wel apfelstrudel, hè?”. Daar heb je hem weer, met zijn apfelstrudel. Volgens mij is dat het enige woord Duits dat hij kent. “Nee hoor”, zeg ik, ferm de grenzen aangevend, “gaan we niet doen”.

“Ah pap”, mengt de middelste zich erin, “toe nou”. Ik weersta een kort moment van toegefelijkheid. Maar we zaten gister en eergister ook al aan de taart. En we eten hier twee keer per dag schnitzel en pasta. Straks moet de broek op de ‘vreethaak’. Niks ervan, we doen even een balansdag. “Maar het is toch vakantie en we skiën het er wel weer af”, doet de oudste ook nog een duit in de zak. En dat terwijl hij toch de meest wijze zou moeten zijn van het hele stelletje. We bestellen allemaal onze koffie en warme chocolademelk. Zie ik daar een licht verwijtende blik in de ogen van mij vrouw? Tja, die had natuurlijk ook zin in taart. Maar we trekken, heel opvoedkundig, één lijn.

De rest van de dag maken mijn lieve gezinsgenoten allemaal grappen: “Ik ga niet zo hard hoor, ik hoef nu geen calorieën te verbranden”, roept mijn vrouw. “Één appel zonder strudel voor Papa” en ik word “Pappel” genoemd. Nou kom maar op, hoor. Ik kan het hebben.

De volgende ochtend ski ik twee uurtjes alleen. Na een paar afdalingen krijg ik een beetje kramp in mijn kuit en ik moet ook naar de wc. Ik ben vlak bij de Grabnerhütte, dus dat komt goed uit. Eerst maar even zitten. Als de ober komt, krijg ik de onbedwingbare neiging wat lekkers te bestellen. Een stemmetje diep in mij fluistert: ”nou zeg, kan je toch niet maken”. Ik sus het stemmetje en geef snel mijn bestelling door: “ein Kaffee und ein Appfelstrudel” , “mitt Vanillesoße”. Ja, als je iets doet, moet je het goed doen. Nu maar hopen dat er geen gezinslid voor bij komt skiën…

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Hahaha! Wie is de verstandigste van het geheel? Ik denk papa…
Leuke column :-)

Gadgetfreak

Oooohhhh, dat is niet eerlijk!!!

Genieten hoort tenslotte bij vakantie haha

Geweldig!

Hahaha, nu maar hopen dat je gezinsleden je column ook niet lezen :)

Een dag niet geskied is een dag niet geleefd

hahahah briljant!

Seriously snow addicted family!

nice

Leuk kan het me zelfs levendig voorstellen.

RoCo

Leuk hoor Ruud, zo herkenbaar haha, maar ik neem aan dat je daarna nog minstens 3 uur hebt geskied om de cal er weer van af te krijgen :)

Dienten Die Alte schule

@elly: jazeker! :-)

Blogger, skiër, verslaafd :-)
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie