Live vanaf de Pitztaler Gletscher

Rogier op 26 november 2012· geen reacties

null
Wildspitze

De hele week zag het weerbericht voor zaterdag er zeer gunstig uit. De voorspelling van een blauwe hemel en een aangename temperatuur deden ons besluiten om vrijdagavond naar het Pitztal af te reizen en de nacht in een hotel in Plangeroß door te brengen. Een aangename keuze, zo bleef ons op de vroege zaterdagochtend een flinke reistijd bespaard en konden we vandaag de dag lekker relaxed beginnen.

Sneeuw of geen sneeuw?
Er is al ruim twee weken geen vlok verse sneeuw gevallen en dus waren we erg benieuwd hoe de condities op de gletsjer er aan toe waren. Bij het ontwaken was ons duidelijk dat de weersverwachting zijn woord had gehouden. Al schrokken we wel van de nog zeer groene omgeving.

null
Nog geen sneeuw in het dal

Hele kleine hoopjes sneeuw deden nog herinneren aan de sneeuwval van enkele weken geleden. Het was hopen dat de condities op de gletsjer beter waren. Eenmaal aangekomen bij het dalstation zagen we alles al wat rooskleuriger in, de camerabeelden lieten strakke en mooi witte pistes zien met een blauwe lucht erboven. Helaas hadden we net de trein gemist en moesten we ongeveer een 10 a 15 minuten wachten op de volgende express. Vanaf het dalstation is er maar een manier om op de gletsjer te komen, dit is wel een nadeel van het gebied. Er rijdt één trein die ongeveer 10 minuten nodig heeft om boven te komen. Heb je de trein gemist dan moet je met in- en uitstappen al snel rekenen met 15 a 20 minuten wachttijd. Voor ons op een redelijk rustige dag geen probleem, maar in het seizoen kan dit lange wachttijden opleveren.

null
Het treintje naar boven

Eenmaal boven aangekomen, kon onze dag niet meer stuk. De pistes lagen er allemaal geweldig bij. Op een paar kleinere pistes na was het gehele gebied geopend. De sneeuw was van een perfecte kwaliteit, beetje opgevroren en hard door de vrieskou van de nacht. Verse sneeuw kan geen kwaad, maar de gletsjer houdt zich tot nu toe uitstekend. De pistes waren allemaal goed geprepareerd. Zelfs tot laat in de middag bleef de kwaliteit van de sneeuw goed en zoals ze dat hier noemen ‘schön griffig’.

null
Sleeplift Brunnenkogel en nieuwe Panoramabahn

null
Super condities

null

null
Genieten

null
De pistes bijna voor ons alleen

null

Pitztaler Gletsjer voor iedereen
De Pitztaler Gletscher biedt vanaf september tot en met mei voor iedere wintersporter ski- of boardplezier. De gletsjerpistes zijn met vele blauwe en rode pistes zeer geschikt voor beginners en gevorderden. De vergevorderde skiërs kunnen hun hart ophalen met twee zwarte pistes. Tevens is er een boardercross parcours en een funpark. Door de verbinding met het Rifflesee-skigebied heeft men in het winterseizoen toegang tot in totaal 68 kilometer piste. In een gevarieerd winterlandschap heb je de keuze uit verschillende afdalingen op brede gletsjerpistes of afdalingen door de bossen. Er zijn verschillende skipassen te koop. Zo kun je alleen voor het skigebied de Rifflesee een pas kopen of alleen voor de gletsjer, maar er zijn ook combi-skipassen te koop die je toegang verstrekken tot beide skigebieden.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie