Foto-report: Mega-dump

Rogier op 27 november 2012· 31 reacties

null
Een dik pak verse sneeuw, heel dik!

Ik zit in de Zuid-Franse Alpen precies goed qua dump. Het heeft nu al enorm gesneeuwd. Als dit zo nog even doorgaat dan vraag ik me af hoeveel sneeuw we gaan halen hier tijdens deze slecht-weer (nou ja slecht mag hier tussen aanhalingstekens) periode gaan halen. Op 2200 meter vonden we met onze stok gemeten 90 cm aan verse sneeuw. Ongelofelijk! En nadat het vanmiddag even wat minder hard sneeuwde is het nu weer helemaal los aan het gaan. Een fantastisch begin van het seizoen.

Dump
Op 1700 meter lag ongeveer 40 cm verse sneeuw. Bij elke honderd meter die weg stegen nam de hoeveelheid sneeuw enorm toe. Vanaf 2000 meter lag er echt veel terwijl het daar gister zelfs nog even gesneeuwd heeft. De hopen sneeuw die op de liften ligt doet eerder denken aan foto’s uit Japan of Canada dan uit Europa.

Droomstart
Voor de hoger gelegen gebieden in Zuid Frankrijk (en dat zijn er nogal wat) is dit een echte droomstart. Als de sneeuwgrens zoals verwacht donderdag goed daalt ziet de start van het seizoen er echt ongelofelijk goed uit. De vraag is wel of de skigebieden die dit weekend open willen de hoge hellingen op tijd vellig krijgen qua lawine gevaar. Want ongevaarlijk is het nu niet, verre van dat.

Hier de foto’s van vandaag!

null
Japan, nee, Zuid Frankrijk

null
Stok van 1.30 cm in de sneeuw

null
Al een dik pak op 1600

null

null

null
Meer en meer

null
Het sporen wordt meer ‘tunnellen’

null

null

null

null

null
Een grote lach op Sandra haar gezicht!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Mooie foto’s :D. Laat het nog maar lekker dumpen!!

Belachelijk

Super!

Go with the snow!

Ziet er niet heel erg droog uit de sneeuw of vergis ik me? Maar in iedergeval beter dan hier in Valais! Pas un flocon encore :-(

@ Sander, we zijn vooral niet erg hoog/steil door geklommen vanwege lawinegevaar, onder de 2000 niet super droog nee daarboven wel. Komt nog wel, hier droogt de snel vaak goed op ;-)

Click. Click. Peace

sneeuwkriebels, dikke zucht achter de pc, maar geniet er van Rogier :) veel plezier, je zal morgen ook vast wel weer gaan :)

Dienten Die Alte schule

Gatverdamme. Ik wil ook zo’n achtertuin!

@ Rogier, dat ziet er bij jou beter uit dan bij mij in Tirol. De skigebieden van Mayrhofen/ Zillertal en Arlberg hebben besloten om dit weekend nog niet op te gaan. De planning is nu dat zij in het weekend van 8 en 9 december opengaan. Naar mijn mening moet dit goed komen, want vanaf donderdag wordt de sneeuw verwacht (nu nog föhn). Veel plezier in Frankrijk!

Rob

pfff! gaaf hoor.

Geweldig zeg! Zeer benieuwd naar je video report (want die komt er vast wel… toch?)!

DON'T BLINK BECAUSE HISTORY IS WRITTEN IN AN INSTANT

Schandalig! Dit is bijzonder onvriendelijk om dit aan hardwerkende menschjes te laten zien

@Sander, dit is ook Valais. Wel veel verder naar het oosten.

null

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Prachtig, die laatste van Sandra…

Jaloersmakend! Toch heel wat anders dan het tapijt waarop ik net heb geskied! :P

The older I get, the better I was

@ Menno wat een gaaf beeld zeg! Gaat daar flink los zo te zien!

Click. Click. Peace

@ gast 640. ‘Die vent’ dat ben ik. Ik kan je verzekeren dat wij alles hebben gedaan om deze tocht zo verantwoord mogelijk te doen. Het gaat te ver om hier alle keuzes die wij gemaakt hebben, tijdens deze tocht, een voor een uit te leggen. Maar wij hebben veel keuzes gemaakt om aan de veilige kant te blijven. Als je meer wilt leren over het veilig op stap gaan in off-piste terrein raadt ik je aan om een cursus te volgen bij bijvoorbeeld snowsafety.nl.

Wij zetten niemand aan om buiten de pistes te skiën zonder ervaring en materiaal. Echter met het goede materiaal, kunde en ervaring is het zeker mogelijk om ook buiten de pistes een zeer leuke tijd te hebben met een aanvaardbaar (dat maakt iedereen voor zich uit) risico.

Click. Click. Peace

Waaat supergave condities al!

Misschien een idee om aan het einde van de filmpjes/foto’s een slagzin/waarschuwing te zetten als “don’t try this at home” of “ski/board veilig/verantwoord” of iets dergelijks. Je kunt het niet vaak genoeg benadrukken denk ik.

Serfaus

Helaas nog groene pistes in het Zillertal, hopelijk morgen beter

Gaaf fotoverslag Rogier! Over 14 dg richting gaan wij weer op de latten. Over sneeuw hoeven we ons geen zorgen te maken mits we de goede bestemming kiezen :)

Volgens mij weet Rogier prima wat hij wel en vooral niet kan doen. Zolang hij andere en zichzelf niet in gevaar brengt is er toch niks aan de hand of wel?! Het is toch een beetje een adrenaline sport en daar zijn er wel meer van en uiteraard zoek je dan graag is wat grenzen op :)

Not all who wander are lost

Overigens heeft het zelfs op vanaf 1200m op de Feldberg in het Zwarte Woud al gesneeuwd. http://www.wetteronline.de/fotos/2012/11/27_sc1_Erster_Schne…

Not all who wander are lost

Super gave foto’s Rogier. Het begint bij mij nu ook echt te kriebelen. Geniet maar lekker van al dat witte goud!

Bedankt voor de beelden! Terecht zeg je; gaan ze de hooggelegen gebieden / afdalingen veilig krijgen voor het weekend? Sta stand by op te gaan dit weekend. De vraag is dan ook waarheen ivm safety.

Weer knappe foto’s Roger enjoy en dat beeld van Sandra met die glimlach verteld hoe ik me zou voelen in dezelfde omstandigheden, Top.

RoCo

@ Gast 419, het ziet er gespannen uit zeker met wind en kou die er aan zit te komen… Misschien een dump wachten?

Click. Click. Peace

@ Menno

Wat een beeld van Isola 2000 zeg, hartverwarmend.

@Roel valt er nog wat in Valloire of wordt al deze sneeuw uit het zuiden tegengehouden door de Galibier?

@Rogier heeft het eerst nog geregend bij jullie of is het direct gaan sneeuwen? Dat laatste zou nog wel eens lang ellende kunnen geven ivm ingesneeuwde oppervlakte rijp of niet?

@ gast 382, Het heeft tot zo’n 2300 eerst geregend, maar in de Queyras lag echt heel erg veel rijp… Dus het is in hoge noordwanden meer dan opletten geblazen.

Click. Click. Peace

@Gast382 ja Vallore ligt zo’n beetje op de grens van het echte geweld. Grote verschillen in die omgeving, en inderdaad het neerslaggebied wordt in tweeën gescheurd maar dat gebeurt al eerder. Mooi te zien op de radar

null
. Misschien vannacht nog.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie