Gisteren kreeg Oostenrijk de langverwachte sneeuw al was het veel minder dan het zuiden deze week kreeg. We kijken in het video weerbericht terug op de afgelopen sneeuwval, we vergelijken Serre Chevalier vóór en na de dump, en we zien in hoeverre de zwarte vlek op onze sneeuwverwachtingskaart bij Zermatt realiteit is geworden.

De komende dagen wordt het rustiger. Zondag maken het Sauerland en de Ardennen kans op een sneeuwdek, en volgende week is het weer de beurt aan de Alpen met waarschijnlijk veel sneeuw in de Franse en Zwitserse Alpen.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Duidelijk verhaal lijkt me!

Kevin

leuke pull! :D

Gehan

Uiteraard met trui ! Hulde!

Mooi Mooi (H)! Weer een dumpje erbij zou mooi zijn!

In een strook op de hoger geleden gebieden ( 1000m en hoger denk ik nu ) van Basel en de Feldberg tot Chamonix en Bourg Saint Maurice wordt echt een dik pak sneeuw verwacht vanaf maandag.

Not all who wander are lost

@ roel
Sinds vorig seizoen ben ik ernstig besmet geraakt met het wintersportvirus.
Voralsnog leer ik skien in Tsjechie meer precies pec pod snezkou.
Met kerst vertrek ik er weer naartoe.
Zou het mogelijk zijn ook Tsjechie mee te nemen in je voorspellingen?
Of anders tips hoe ik zelf aan goede info voor deze regio kan komen?
Het is nl best lasig voor deze regio betrouwbare info te vergaren.
BVD!
Hans

Dank hij zit ook heerlijk:-)

@Hans, We hebben voor mijn weerpraatje gekeken naar waar de meeste Nederlanders en Belgen op vakantie gaan. Dat zijn de Alpenlanden Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië, aangevuld met het Sauerland als daar wat gebeurt. Ik weet dat er ook mensen naar Tsjechië, Andorra of de Vogezen gaan maar daar hebben we dus de grens getrokken.

Tip: we hebben sinds deze winter wel nieuwe sneeuwverwachtingskaarten voor bijna alle landen, ook voor jouw gebied: https://www.wintersport.nl/skigebieden/pecpod/sneeuwverwacht…. Dit zijn dezelfde kaarten als voor de Alpen, en ze kleuren overal blauw! Tsjechië krijgt vanaf zondag inderdaad ook te maken met sneeuw.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@ Roel
Ik begrijp het
de sneeuwverwachting had ik al ontdekt
t sneeuwt er nu ook zag ik op de cams.
hopen dat et daar koud genoeg blijft.
thnx anyway!

Hoi Wim,

Geloof jij nog in die halve meter voor maandag in het Zillertal? Ik niet in ieder geval!!

Misschien toch ff eerder weggaan.

Het ziet er dus voor oostenrijk weer niet goed uit. Veel nlers gaan naar oosterijk maar sneeuw van betekenis alleen in zwitserland en frankrijk dus!!!

Dus komende week ziet het er niet goed uit met de sneeuwval in at. Gelukkig zijn er nog sneeuwkanonnen

@gast687, intussen is er wel wat veranderd, dwz vanaf woensdag neemt de kans op sneeuw van betekenis in Oostenrijk ook toe. Het is zeker niet hopeloos.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Ja, ik heb ook op verschillende sites gezien dat het eerst volgend weekend mooi weer werd en nu ineens sneeuw voor CH en zware bewolking voor FR? Ik had liever de eerste voorspelling… Is het correct wat er voorspeld wordt of eigenlijk nog te vroeg om daar uitspraak over te doen? Dankuwel xx

Zell am See wat wordt het daar en hoeveel komende dagen

Serge

eej maarree…
hoe zit het met oosternrijk vergeten wij die ofzo???

#ProudToBePartOfLesWintersportérs
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie