Nachtelijk avontuur: poederskiën

Rogier op 30 november 2012· 24 reacties

null
Door de poeder met lampjes van het dal op de achtergrond

Tijdens het eten gisteravond zeiden Sandra en ik opeens tegen elkaar, “waarom zouden we niet nog een rondje gaan skiën?” We keken naar buiten en zagen een volle maan, die voor aardig wat licht zorgde. Dus de keuze van snel gemaakt. We trokken onze skispullen aan en gingen op weg. Natuurlijk op toerski’s maar door de diepe poeder.

Sneeuwkanonnen
We liepen over de pistes van Puy Saint Vincent, omhoog naar een klein topje in het gebied. Op de lage pistes brulde de sneeuwkanonnen als een gek. Hoger werd het rustiger. Helaas zorgde sluierbewolking voor een onzichtbare maan, en minder licht dus voor echte volle maan ski foto’s moeten we nog een keer omhoog. Maar dat geeft niet want het skiën door dikke poeder in nachtelijk licht smaakte sowieso naar meer.

null
Helemaal alleen, genieten!

null
Met de lampjes van het dal op de achtergrond

null
Gedeeltelijk over geprepareerde pistes

null
De Mont Pelvoux in waterig maanlicht

null

null
Diepe poeder in de afdaling

null
Genieten!

null

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Soulmates zijn jullie geloof ik. Geweldige beelden weer!

Gewoon omdat het kan toch :) Zou mij ook wel is gaaf lijken en geeft toch ook een soort extra kick zo in het donker. De Pelvoux schijnt wel een leuk bergje te zijn na klimverhalen gelezen te hebben. Wel is beklommen? Ik moet nodig weer is naar de Ecrin :D

Not all who wander are lost

Super actie!

Wat een heerlijke ervaring lijkt me dit zeg. Nog een flinke extra thrill factor erbij :) En inderdaad vrij veel licht nog, al ben ik benieuwd hoe het eruit ziet zonder bewolking. Zijn er (buiten weinig zicht) nog andere (risico) factoren die nu mee spelen met het nacht skiën?

Gaaf, je hebt helemaal geen verlichte pistes nodig!

Prachtig! Begin januari iets soortgelijks gedaan in Zwitserland onder een heldere hemel met volle maan, maar dan op de slee… Briljant was dat!! Helemaal alleen op de berg met 4 vrienden en vriendinnen, na een heerlijke kaasfondue boven op de berg… Headlight op en gaan…

Heel gaaf!

Wat een leven hebben jullie! :)

Heerlijk Rogier!! Ik doe het ook maandelijks in de 3V! (niet heel vaak in de poeder jammer genoeg)… Wat een speciale momenten zijn het, heerlijk!

Gave plaatjes!

@ Rogier: Is dat niet link met pistenbullies die aan de lier bezig kunnen zijn?

@ Rogier: Is dat niet link met pistenbullies die aan de lier bezig kunnen zijn?

Haha geweldig!

@ jacco Den Toonder. Normaal gesproken wel, daarom zou ik het ook nooit op pistes doen als het skigebied geopend is. Maar omdat Puy nog dicht is, rijden er 's nachts geen bully’s (die rijden nu overdag…)

@ Rene Sebastien: Eigenlijk zijn alle gevaren uitvergroot. Minder zicht (meer kans op vallen), en alles wat mis kan gaan is direct veel ernstiger. Een lawine 's nachts is nog veel gecompliceerder dan overdag. Dus daarom kozen wij een zeer veilige lijn.

Click. Click. Peace

Vanmiddag genomen;

null

Not all who wander are lost

Gave plaaten Rogier, vooral die eerste, inspiratie opgedaan bij Salomon zie ik :)
Wel lastig om strakke foto’s te krijgen in het donker met snel bewegende objecten of niet?

to ski or not to ski, thats no question

@ Simon, zeker. Ondanks hoge iso en extreem snelle lensen (1.4) moest Sandra rustig aan skiën ;-) . Doe het graag een keer over met een sterkere maan.

Click. Click. Peace

Engerds!

Het is eens wat anders ! Rogier , ik bekijk jouw verslagen altijd met plezier : mooie beelden en ook goed teksmateriaal :) maak nog maar zo veel mogelijk verslagen als je kan .

Rogier je hebt het getroffen, uitoefenen van een leuke sport, in de regio van een prachtig gebied wonen en dan nog een partner die dezelfde dingen graag doet. I have a dream.

RoCo

@ Ronald, ik prijs me dan ook elke dag gelukkig ;-)

Click. Click. Peace

Wow dat lijkt me gewoon geweldig !

volgende keer een video report ?

@ Gast 498 ja!

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie