Live report: goede condities in Wildschönau

Rogier op 07 januari 2013· 3 reacties

null
Dik pak sneeuw op de bomen boven de 1.400 meter

Na twee dagen van regen tot ongeveer 1.400 meter hebben de skigebieden momenteel twee gezichten. Boven de 1.400 meter is een dik pak sneeuw gevallen, maar daaronder zien de pistes er treurig uit. Wij waren vandaag in Wildschönau/ Auffach onderweg en genoten van goede condities en zon op de berg.

null
Boven op de berg is ongeveer 50 cm sneeuw gevallen in de laatste dagen

Sneeuwcondities
Het is goed te merken dat het de laatste dagen erg warm is geweest. De sneeuw is erg nat en zwaar. We kunnen dan ook niet van heerlijke poedersneeuw spreken. Zelfs op de piste ‘stroopt’ de sneeuw enigszins. Maar wetende dat we twee dagen regen in het dorp achter ons hebben, zijn we maar wat blij met deze sneeuw.

null
De kerstdrukte is weer voorbij

null
Goede pistes maar perfect geprepareerd?

Lawinegevaar
De warme temperaturen en de hevige sneeuwval boven de 1.400 meter hebben er ook voor gezorgd dat het lawinegevaar is gestegen tot niveau 4 (groot). Dit betekent dat grote lawines door geringe belasting (enkele skiër of snowboarder) kunnen ontstaan. In het gehele skigebied werden we ervoor gewaarschuwd middels knipperlichten en de informatieborden. Het was dus duidelijk geen ideale dag voor toerskiërs en freeriders. Maar ook op de piste was voldoende plezier te beleven.

null
Lawinegevaar 4 in grote delen van Tirol

null
De nieuwe sneeuw is nat en kleeft snel samen tot grote “sneeuwballen”

Zon op de berg, bewolking in het dal
Vanochtend bij het ontwaken zag de wereld er in het dal nog erg klein uit door laaghangende bewolking. Omdat wij afgesproken hadden met vrienden, gingen we uiteraard wel omhoog. Daar scheen de zon en genoten we van goede sneeuwcondities en rustige pistes.

null
Bewolking in het dal

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Hallo Antoinette.
Wat zijn de eerste ervaringen nu het aaneengesloten skigebied enkele weken open is, meerdere boekingen in Alpbach, restaurants voller, meer mensen op de piste?

Ik ben benieuwd. Wij verblijven in de Krokusvakantie in Alpbach. Ik had tot voor kort nog nooit van Alpbach gehoord maar nu er een groot gebied is ontstaan trok het onze aandacht en waren we na het lezen van recensies over het dorp en het ontstaan van een gebied van 145 km piste direct verkocht en hebben daarom een appartement geboekt in februari.
We hebben er veel zin in.

Ik zit nu met me pa een weekje in Wildschönau (In Niederau vlak naast de gondel, ideaal) en vandaag eigenlijk de eerste echte skidag. (gister wel een paar oefenruns gemaakt, maar niet te overdreven)
Morgen gaan we naar Auffach en meteen ook het nieuwe gebied Alpbach erbij proberen. Dit is al ons 7e jaar in Wildschönau, en was er zo langzamerhand een beetje op uitgekeken, maar het samenvoegen met Alpbach schept weer mogelijkheden. Ben benieuwd hoe het daar is morgen. De foto’s die hier staan herken ik echt totaal niet vandaag. Hier in Niederau was het de hele dag mistig en klammig. Boven op de berg zijn de condities acceptabel, maar zodra je door die regengrens gaat waarbeneden het het afgelopen weekend geregend heeft is het echt huilen. De sneeuw vanaf halfweg de afdaling en beneden in het dal is zware natte sneeuw en het is hard werken met het skiën.
We zullen zien hoe het morgen in Auffach en Alpbach is.

Gerben, er zit sneeuw in de leiding, maar afwachten of het ook Alpbach en de Wildschonau bereikt.

Antoinette
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie