Komende week overal wel wat sneeuw

Roel op 12 januari 2013· 8 reacties

null
Villars-sur-Ollon (CH), via Sneeuwhoogte+.

Wat een heerlijk pak sneeuw gisteren. Tijd voor een korte terugblik. Tot diep in Oostenrijk is er wel wat sneeuw gevallen maar het zwaartepunt lag in de Westalpen. Chamonix ontving ruim 40 centimeter, Grand Massif 30 en verder naar het zuiden markeerde Les Deux Alpes de grens met de kleinere hoeveelheden. Daar nog 20 centimeter. De komende 5-7 dagen valt er in bijna elk skigebied nog wat sneeuw bij.

In het westen en zuiden prachtige tussendag
Vandaag valt er in Oostenrijk nog wat sneeuw bij. Langs de grens met Duitsland is vannacht 10 centimeter bijgevallen en ook vandaag zijn het juist die meest noordelijke gebieden die last houden van bewolking en wat sneeuw. Elders schijnt de zon van tijd tot tijd. Een prachtige tussendag.

null
Fraaie opklaring bij verse sneeuw in het Montafon (O)

Maandag sneeuw in oostelijke Alpen
Morgen trekt een depressie via Frankrijk naar Noord-Italië. Ik denk dat die morgen nog niet veel sneeuw meebrengt, misschien met uitzondering van de meest zuidelijke Franse Alpen. Maandag wordt dat anders. Dan wordt vochtige lucht vanaf de Middellandse Zee aangezogen die over de koude lucht in de Alpen wordt geschoven. Door die opglijding gaat er in van de Dolomieten tot in het Oostenrijkse Lungau en Karinthië 10-30 centimeter sneeuw vallen. Tijdelijk zal die sneeuw de Alpenhoofdkam kunnen oversteken waardoor ook de Oostenrijkse noordkant wat centimeters krijgt. Hoofdzakelijk oost van Innsbruck.

Dinsdag trekt het in de Westalpen weer dicht, en gaat daar weer sneeuw vallen op nadering van een nieuwe storing die samensmelt met het Italiaanse laag en daar nog een paar dagen blijft liggen. De hoeveelheden zijn vanaf dan lastig in te schatten door de vele rondzwervende sneeuwgebiedjes maar ik heb vertrouwen dat er overal in de Alpen de komende week nog wat extra verse sneeuw komt te liggen. Op de ene plaats meer dan op de andere, daarover morgen meer. Nog vergeten te zeggen, kleed je goed aan want het is koud! Vorst tot in alle dalen.

Meer over nieuwe ontwikkelingen in de modellen meld ik op twitter, ook voor de Benelux want er zit misschien wel een verlenging van de kou aan te komen…

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Roel,mooie trui heb je aan! Is die ergens verkrijgbaar? Gr. Bram

Bram, ik veronderstel dat je deze bedoeld?
http://www.snowcountry.nl/wintersporters-nl-hoodie.html…

Go with the snow!

Thanks Roel! Go Lungau!

Seriously snow addicted family!

Dank U Roel. Zit nu op Eindhoven luchthaven te wachten op mijn vlucht naar Innbruck en dan zo naar Gerlos. Wat denk je ? Afwisselende week in 't vooruitzicht hé. Volg het hier zeker trouw dagelijks hoor. Groetjes Luc

Je bedoelt de video van gisteren. Inderdaad je kunt hem via snowcountry bestellen.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

beste roel
ik ga skieen in de krokusvakantie en meestal na veel sneeuw is het weer even (warm) of zal dat deze keer niet zo zijn?

Super Luc veel plezier. @Gast512, het zal voor de krokus vast nog een keer gaan dooien maar wanneer en de mate waarin is koffiedik kijken. Zo ver ik nu kan kijken (eind volgende week) is er geen vuiltje aan de lucht.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

ok bedankt roel

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie