Het was nodig die verse sneeuw want rond de Arlberg was het vorige week triest qua sneeuwcondities. Dat is nu wel anders de pistes liggen er meteen weer erg goed bij en off-piste is er weer poeder te vinden. Ik ontliep de World Cup drukte van mijn thuisgebied Ski Arlberg en ging op jacht naar poeder in het kleinere skigebiedje van Sonnenkopf. Ik had echt een ‘faaaantastscische dagje’ ;-)

Martin
woont en werkt ‘s winters in Oostenrijk, in St Anton am Arlberg. Vanuit daar houdt hij ons op de hoogte van de sneeuwcondities aldaar.

Plaats een reactie

Hoe leer je Tiefschnee skiën eigenlijk?

Strakke disclaimer op het einde!

@gast603: vooral door heel veel te doen. Maar zoals Martin in zn filmpje aan het einde al opmerkt: ga met een leraar/gids op pad. Dan voorkom je een Friso-tje…

Lekker hoor, vorige week donderdag Sonnenkopf gedaan. Was het ietsjes minder helaas.

de waarschuwing voor off-piste skiën , is dat een nieuwe regel die jullie moeten vermelden of hoe zit dat ? Ik vind het wel goed dat het vermeld word en vind het overigens een nice reportje :)

@Frederik thnx man t was een waar genoegen dit te mogen opnemen
Bedoelt als waarschuwing.
Het ziet er allemaal zo easy uit maar het grooste deel van deze afdaligen zijn ver buiten de ski gebieden.
Zulke dagen bereid ik voor, bekijk kaarten lees iedere dag het “lawinenlage bericht” praat met de ski gidsen die dagelijks in het terrein zijn.
En des ondanks blijft er altijd een rest risico over een “professional” is opgeleid dat rest risico te minimeren daarom hebben de de banner opgenomen.

@Gast603
Een goede basis techniek op de piste is belangrijk, in de poedersneeuw wil je gewicht over beide ski’s verdelen dat heeft wat oefening nodig, onderbegeleiding van een goede leraar pik je dit het snelste op en vind je de beste sneeuw ;-)

Viele Wege fuhren zu Gott Einer geht uber Die Berge

@martin : bedankt voor de uitleg

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie