Precies dit weekend wordt het in de Alpen wat zachter. Aan de noordkant komt een föhn te staan maar blijft het wel droog. In het zuiden valt sneeuw, in de Zuidfranse Alpen en Piemonte waarschijnlijk zelfs veel sneeuw vanaf 1400 meter. In de zachtere lucht is in de lagere gebieden van Frankrijk en Italië wat regen helaas niet uit te sluiten. Daarvan ga ik je vanuit Les Portes du Soleil mooi op de hoogte houden. Vanaf maandag wordt het kouder en keert de winter gewoon weer terug. Voor de details bekijk het video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Mooi bericht… minder dat je de regen in PdS nog even aankaart ;-) weg ermee!!!

Maar die regen in het dal… sneeuw op de hogere pistes??

grtjs marnix

Have fun in LPdS !!

Piste riderrrrr

@Marnix Ja hogerop sneeuw maar het kan tot op 2000m wel even boven nul komen. Het is gelukkig allemaal niet zo schokkend want het duurt maar even. Ik vind het eigenlijk vooral interessant want in de dalen kan de kou zich lokaal handhaven. Mooi om dat live te zien. @Patrick thanks!

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

thnx roel… ben al blij met je uitspraak; “niet zo schokkend want het duurt maar even” LOL
Ik kan me voorstellen dat het voor jou een interessante opportunity gaat bieden… Het kan zijn dat er kou blijft hangen natuurlijk! Veel plezier iig… enjoy!

eind volgende week vertrekken we richting Oostenrijk, volgens mij kan ik wel gelukkig worden van bovenstaand weerbericht. Thanks voor de update

Mijn man is op dit moment in Mont Albert en meldt net dat er een lawine is geweest.Er wordt met man en macht getracht de skieers onder de sneeuw vandaan te halen.Hij ging er met delift overheen en zag dat de een na de ander gered werd.Het was off piste net naast één van de liften.

Vannacht richting Zell am See/Kaprun. Prima omstandigheden.
Heerlijk weekje in het vooruitzicht!

Wij vertrekken 2 feb naar Avoriaz! Veel plezier daar Roel en alvast bedankt voor de updates!

bedankt Roel voor dit zeer inforijke filmpje,morgen zaterdag 19 jan kom ik aan in Chamrousse voor een weekje,en volgens uw bericht zal er sneeuw genoeg zijn,maar de zon die zal in andere gebieden te vinden zijn!!
ok we zien wel en maken er het beste van,we komen tenslotte om te skien!!!

@ Gast238. Heftig zeg ik ga eens zoeken of ik er nieuws over kan vinden. Maar dit geeft nog is een dat er niet zoiets iets bestaat als ‘een beetje’ off-piste. Al een meter naast de piste kan heel erg gevaarlijk zijn.

Click. Click. Peace

Zondag vertrekken we naar stanton. Wetter.at spreekt van zwaar bewolkte dagen. Maar dat mag de pret niet drukken als het zicht maar goed is. Hoe zie jij dat @roel???

Uhhhh hoe krijg je een account hier? Met naam en foto?

Klaar

@Gast619/Joost, vergelijkbaar met deze week. Koud en erg wisselend qua weer en zicht. Ook mooie momenten dus.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

hey roel hoe zit het met het weer in breuille cervinia aan de matterhorn, toppie trouwens je weerberichten, een fan uit belgie

Weer mooi duidelijk weerbericht roel!!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie