De noordelijke Franse Alpen hadden het zwaar de afgelopen weken, want de sneeuw viel maar niet. In het zuiden lag er wat sneeuw en op de grens met Italië vrij veel. Maar in het noorden helemaal niets. Dat is afgelopen weekend helemaal goedgekomen met tot meer dan een meter sneeuw rondom Chamonix en in de Chartreuse. Deze sneeuw viel wel letterlijk op het gras of op de rotsen. Aan de noordkant van de Franse Zuidalpen, in mijn thuisgebied Puy Saint Vincent heeft het ook gesneeuwd. Zo’n 30-40 cm. De condities waren dan ook heerlijk; Eindelijk weer poeder in de Franse Alpen! Zou de winter nu dan echt bijna overal zijn begonnen?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

@SPAM en ik zaten woensdag en donderdag in Chamonix en zitten nu in L3V en wat hebben we het getroffen qua sneeuw!
In Chamonix hebben we vanwege het slechte zicht in Les Houches geskied waar we vanwege een groot aantal gesloten afdalingen een flinke korting op de skipas prijs kregen. Heerlijk kunnen skiën terwijl de grote vlokken sneeuw ons om de oren vlogen!
En vandaag heerlijk in Les Menuires, St. Martin, Courchevel en Meribel geskied en op een paar afdalingen na waar wat stenen doorkwamen waren de pistes perfect door de recente sneeuwval.
Echt genieten dus momenteel!

Winter is coming

@MiTi Klinkt goed! IK rij morgen naar Val Thorens, eens kijken hoe de sneeuw daar is! Leuk gebied vind ik Les Houches!
Ik zal een live video opnemen…

Vandaag was hier wederom niet slecht:

null

Click. Click. Peace

@Rogier Dan gaan we eens goed opletten of we jullie zien, zou leuk zijn! ?
En Les Houches is inderdaad een heel leuk gebied. Door al die afdalingen door de bossen ideaal bij slecht zicht, en de Kandahar is een heerlijke en heel mooie afdaling. ⛷

Winter is coming

Zozo, dat is een snelle helm :-)

Oh Santa! Fresh snow, my favourite! How did you know?
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie