Nadat gisteren verschillende warmterecords werden gebroken is het totaal ander weer geworden. Zo’n 5 tot 20 centimeter valt er vandaag in de noordalpen maar helaas is de pret niet van hele lange duur. Vanaf zondag komt de warmte terug en smelt een groot deel van de verse sneeuw weer weg. Zonliefhebbers moeten het vooral van deze eerste dagen hebben, want de rest van de carnavalsweek wordt een stuk wisselvalliger.

Vanaf dinsdag schuift er bewolking binnen, die volgens de laatste berekeningen steeds meer sneeuw voor de Franse Alpen brengt. Dat gaat ten koste van de südstau die eerder werd berekend. Tegelijkertijd nemen de sneeuwkansen ook voor Oostenrijk weer wat toe. Helaas is de kou nog altijd ver te zoeken. Dat betekent dat er ook regen kan vallen. Alle details hoor je in het video weerbericht.

Weekje weg

Na vandaag ben ik ook een weekje uit de running want ik ga op vakantie in de Dolomieten. Vanaf zondag is Morris van WePowder echter van de partij voor de dagelijkse portie weer. Voor iedereen die ook op vakantie gaat, een hele fijne week gewenst!

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Mooi bericht weer Roel! Spijtig voor de Oostenrijk-gangers die op veel sneeuw hoopten, maar als Frankrijk-ganger ben ik hier heel blij mee. Volgende week zaterdag naar het Grand Massif… <3

Fijne vakantie, @Roel! Jammer voor jou dat die südstau niet door lijkt te gaan. Wij hopen in Fendels nog iets van die sneeuw in het westen mee te mogen pakken.

Goede reis en een fijne week voor alle carnavalsgangers!

Dit is niet helemaal wat ik hoopte van het laatste weerbericht voor een weekje zell am see, maargoed, het is wat het is. Ik hoop wel echt dat zo’n regenbui als afgelopen dinsdag uitblijft.

Iedereen een fijne vakantie gewenst!

Alle daar gaan we terug. Bakken sneeuw. Ik hoop dat het niet is zoals vorig jaar in de carnaval vakantie.

Hier in Saalfelden (Zell am See/Leogang/Maria Alm) begon de dag met regen en is nu overgegaan in sneeuwval in het dal (800m boven zeehoogte). Na de vele regen zeer welkom, maar het moet nog wel een tandje erbij voordat er iets te zien en merken is van de verse sneeuw

@Roel Wij gaan een weekje naar Bardonecchia in Italie net de Franse grens over (andere kant Fréjustunnel) . Kunnen we daar mee profiteren van de sneeuw voor de westalpen ? Of wordt het eerder het warme weer van de zuidalpen ?

@opvoedertje Er zal minder sneeuw vallen dan in Serre Chevalier net aan de andere kant van de col. maar mijn ervaring leert dat Bardonechia wel wat sneeuw meepikt bij het weer dat nu op de kaarten staat. Maar zoals Roel zegt het is nog best wel even weg…

Click. Click. Peace

zondag naar Val di Sole in Folgarida,hopen dat er wat sneeuw ligt en enventueel indien nodig nog bijkomt…

Pain is temporarly but pride is 4ever...

Helaas wederom voor Italië nu die sudstau er niet komt. Straks naar Livigno. Had toch gehoopt op nog een duimpje, want 3 weken geleden lagen de pistes al niet goed en niet echt veel bijgevallen. Maar de natuur hebben we niet in de hand. Misschien toch eens naar Frankrijk de volgende jaren.

@Rogier Bedankt voor de snelle reactie! Wat verse sneeuw zal nodig zijn als ik de lager gelegen webcams bekijk, vooral voor ons zoontje van 6 die op die lagere pistes blijft; hopelijk wordt het sneeuw en geen regen op die pistes…

@rogier : dus als ik het goed lees, dan zal les 3 vallées héél veel sneeuw krijgen?

@ralphgeeraert Deze vraag moet je aan @Roel stellen. 5Ik antwoord hier weleens als mijn terreinkennis dat toestaat ;-)

Maar voor Les 3 Vallées, inderdaad veel sneeuw: https://www.wintersport.nl/skigebieden/troisvallees/weersver…

Cm zullen nog wel wat veranderen komen dagen. maar het gaat er zeker flink sneeuwen.

Click. Click. Peace

@ralphgeeraert als deze prognose stabiel blijft zeker wel!

*bericht bewerkt door Roel op 24 feb 2017 13:25

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Waar zit je ergens in de Dolemieten Roel ? Wij vertrekken vanavond richting Canazei

Lol Roel misschien kom ik je daar wel tegen ? Ga je ook naar de Kronplatz, daar ga ik naartoe vanaf vanavond , heb je wat nieuws qua sneeuw voor de Kronplatz wat denk jij ervan?

Hmm verkeerd topic… sorry!

*bericht bewerkt door Andereja op 24 feb 2017 17:51

@Pirmin @Variano ik zit een stukje verder in Sexten. Ik hoop daar dinsdag toch wel op een 10-20cm.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

hoi skimakkers
weten jullie al iets voor de week van 4 maart wij gaan richting la rosiére wat mogen wij verwachten wij hopen op zon.
grtjs nico en bedankt voor de info

@Pirmin @Variano ik zit een stukje verder in Sexten. Ik hoop daar dinsdag toch wel op een 10-20cm.

Roel op 24 feb 2017 18:43

is dan toch beter dan niets daar voor de weggestoken dolemieten lol

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie