Het beste seizoen begint nu!

Rogier op 11 maart 2016· 21 reacties

Vorig jaar half-april
Vorig jaar half-april

Elk jaar zeg ik het weer. We willen te vroeg en veel mensen stoppen te snel. Want het beste deel van het wintersportseizoen begint nu. Er liggen bakken met sneeuw, er valt vaak nog veel sneeuw bij, de zon zorgt ervoor dat er geen ijs meer is en elke ochtend opnieuw zijn de pistes geweldig. Het is niet voor niets dat wij een groot deel van onze gebiedsreportages nu opnemen, in de maanden maart en april. Dat zijn de zekerste maanden qua goede sneeuw. En, mijn beste poederdagen? Vaak in April. Dus heb je nog wat vrije dagen over? Ik zou zeggen twijfel niet te lang…

Veel sneeuw
Bijna alle gebieden behalen hun hoogste sneeuwwaardes in maart. Logisch tot die tijd blijft de sneeuw liggen en smelt er vaak minder weg dan er bij valt. Dus je bent zekerder van sneeuw in maart dan in december of januari.

Vorig jaar april in Ischgl
Vorig jaar april in Ischgl

Zekerdere sneeuw
Ik zal het meteen zeggen, aan het eind van de middag heb je kans op slushsneeuw. Zelf vind ik dat wel lekker en leuk skiën, maar wat ik op de site lees ben ik een van de weinigen. Maar ik denk dat slush altijd beter is dan keihard ijs, dat je vaak in november en december tegenkomt. En slush is goed te voorzien. Ga om 9:00 uur de pistes op, ski intelligent (eerst oost, dan zuid, dan west en dan noord) en stop om een uurtje of 14:00 als je geen slush wilt. Dan heb je een geweldige dag op perfecte pistes. Want wat zijn goed strak geprepareerde voorjaarspistes toch lekker. De sneeuw is goed en makkelijk te bewerken door de pistedienst dus elke ochtend liggen de pistes er weer strak bij…

Geweldig weer
Vaak is het heerlijk weer. Lekker in een sterk zonnetje skiën. Dat is toch gewoon heerlijk. Deze zonovergoten pistes ontstaan ook voor een groot deel omdat de bergen langer in de zon staan en zelfs noordhellingen beginnen vanaf nu weer lekker zon te pakken. Dat is toch gewoon heerlijk?

April...
April...

Het sneeuwt nog echt vaak
Terwijl in de lagere regionen van Europa de lente langzaam begint is het boven de 1000-1500 meter echt nog winter en sneeuwt het nog vaak. De kans dat je in deze periode verse poeder vindt is gewoon heel groot. Mijn mooiste en lekkerste skidagen zijn elk jaar altijd laat in het seizoen. Genoeg sneeuw en vaak perfecte sneeuw. Kortom gewoon genieten.

Moet ik nog zeggen welke maand...
Moet ik nog zeggen welke maand...

Terrasje
En dan, na een dag skiën heerlijk in een lekker zonnetje op een terrasje gaan zitten. Koud biertje, colaatje of wat dan ook erbij en genieten van dat heerlijke zonnige weer terwijl je benen uitrusten van een dag knallen op de pistes of door de poeder. Zelf slinger ik ook regelmatig de barbecue aan na een mooie skitocht in de ochtend.

Kortom ik ben een voorjaarsskifan. En ik kan het echt iedereen aanrader om in het voorjaar nog op wintersport te gaan. Dit voorjaar begint echt geweldig. Afgelopen week was misschien wel de beste wintersportweek van dit seizoen. Grote kans dat komende weken even goed zijn!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik ga het meemaken binnen twee weken. Ik heb het je al vaker horen zeggen dat wij te snel denken dat het skiseizoen erop zit. Ontzettend veel zin in, gezien de voorspelde kou gaan de pistes zich nog een tijdje goed houden denk ik!

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

Precies! Ik ben pas op de helft van mijn skitrips! Nog 2 te gaan in maart/april! :-)

Ook wij zijn fanatieke voorjaarswintersporters. Eind januari hadden we al de mazzel dat we in Winterberg voorjaarssneeuw op de piste hadden. En volgende week vrijdag vertrekken we richting het grand domaine, ook daar gaan we waarschijnlijk heerlijke voorjaarscondities aantreffen :)

Born to Ride

Binnen 2 weken naar Les Sybelles…een vroege pasen.

Maar vooral veel sneeuw op dit moment, zeker als ik het met de afgelopen 2 jaar vergelijk. En dan krijg je nog altijd de vraag van vrienden en familie: ligt er dan nog wel genoeg sneeuw?

Nou met Kerst amper pistes open, sneeuw waar na 2 dagen je kanten bot waren…en nu ligt er in het dal nog een meter sneeuw…laat daar zelfs nog een beetje van wegsmelten, ons ga je niet horen klagen :-)

Glij blij door die brei :-)

28/03 richting ischgl …

Zalig wij Belgen met onze paasvakantie! Binnen 2 weken naar soldeu Andorra!

Nog 3 weken en dan naar Blons :)

Gang is alles

Zeg dat nou niet

Ezzie

Helaas zijn wij gebonden aan schoolvakanties, anders gingen wij altijd eerste volle week van maart. Misschien hebben we dit jaar mazzel met vroege meivakantie, eind april misschien nog paar dagen Val Tho…

Ik kom eraan! Dinsdag :)

Toevallig heb ik vandaag nog een weekje vrij geboekt om te gaan skiën! Ik ga niet zeggen hoelang ik dit seizoen al geweest ben, voel me best wel een snob eigenlijk ;-)

13 t/m 16 mei… Hintertux

Vorig jaar ook met pinksteren daar geweest en prima condities, maarja, Hintertux is wel anders, daar kun je 's zomers ook skien als het in het dal +30C is, ik heb dat meegemaakt in juni 2013, de pistes op 3000 m. waren 1 grote slushpuppy en +8C omgevingstemperatuur. Megazwaar skien dus. Alleen niet vergeten, Wel factor 50 zonnebrand kopen, en dan ben je alsnog goed gekleurd.

Ski or Die

Binnen 2 weken voor de eerste keer later in het seizoen skien. Ben benieuwd :). Heb er zeker na dit bericht een super gevoel bij en bruin zullen we zeker zien. ;)

Mooiste skivakanties heb ik ook meestal in maart/april. Alleen moet je dan best last minuten boeken ofwel toch wel wat geluk hebben met het weer. Ook hoger gelegen gebieden hebben in april nog mooie skidagen.
Maar als het dan meezit dan zijn het onvergetelijke dagen.
Zoals nu. Ik zit nu in de aosta vallei. Gisteren top in monte Rosa vandaag idem in la thuile/la rosiere. Morgen cervinia/zermatt. Schitterende omstandigheden: zon, temperatuur laag genoeg om de sneeuw goed te houden en perfecte pistes. Mogelijk de beste week van het seizoen…

Van 18 tot 26 maart Genieten in de Dolomieten, En dat al voor de 10e keer in dit gebied.
Deze keer alweer met een groep van 8 personen de Sella ronda laten zien.

Leon Roelofsen

Ga binnen 3 weekjes voor de derde keer. Het zaligste vind ik eigenlijk s’middags een plekje zoeken met een prachtig uitzicht om daar de picknick te doen en te genieten van het zonnetje.

Vorig jaar met Pasen was het ook nog super skiën in Ischgl; als je maar beetje op tijd naar boven gaat anders in middag snel slush.
Anders lekker knallen op de gletschers waar het nog altijd voldoende koud is !!

Ieder seizoen heeft z’n charme: in januari is het ook heerlijk geweest, maar dit jaar is het alsof de winter hier in Italië de mooiste toegift geeft: na drie dagen sneeuwval een heerlijke week achter de rug in de Dolomieten. En nu in nog een week in Bormio. Van slush is voorlopig nog geen sprake. En het is geen wet dat het altijd te warm is in maart, een paar jaar geleden een hele week -10 Op de pistes van Grand Serre Chevalier gehad.

Nou, met het warme weer (10 graden en zon) van de komende week, ben ik benieuwd wat er zaterdag nog van over is in Morillon

Disturbing the peace since 1975

Afgelopen week in Mayrhofen geweest. In het dorp overdag boven de 5 gr. Op de pistes rond de 0 gr, op de Hintertux gletsjer was het 's ochtends -14 tot -11 gr, in de loop van de dag kroop de temp omhoog tot ongeveer -4gr, en ook nog eens minstens 40cm verse sneeuw aan het begin vd week. Prachtige week gehad zo!

Ja ik ben ook om hoor, vorige week was gewoonweg geweldig en de zon is al zo warm! Goed smeren en dan krijg je een smerig kleurtje hoor

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie