Bad hofgastein

Dit onderwerp gaat over de bestemming Bad Hofgastein

Goedemorgen allemaal,

Wij zitten te kijken om volgend jaar richting vad hofgastein te gaan.
Kunnen jullie iets meer daarover vertellen?

Hoe zit het met evt Nederlandse les? Zijn daar genoeg Nederlandse ski juffen of meesters?
Zodat de kans groter is op Nederlands sprekend voor de kinderen?

Zijn er veel bergpaden? Nu zitten we in gebied met veel bergpaden, me man is ooit naar beneden het ravijn in gevallen dus daar een beetje huiverig voor…

En zijn er leuke gezellige eet tentjes, evt een leuk tentje beneden bij dalafdaling, daar waar je na het skiën met de kinderen nog even een drankje kan doen.

Kortom is het een aanrader???

Alvast bedankt

Wij rijden vrijdag/zaterdag die kant op. Een week later kan ik je meer vertellen.

We hebben Nederlandse skiles (prive) geregeld bij https://www.schischule-schlossalm.at/. Die reageren snel op mailtjes.

Leuk gebied! Ben er per ongeluk in 2016 terecht gekomen en daar sindsdien ieder jaar tm 2020 (net voor de ellende begon) terug naar toe gegaan. Gebied is qua pistes wel laat lastiger dan de kaart laat zien, veel blauwe pistes zijn eigenlijk rood. Qua paadjes val het mee. De blauwe H31 terug naar angertal is aan het eind van de dag niet de makkelijkste: sommige stukken smal, druk en veel buckles.

Aan het einde dalafdaling bad hofgastein is niet veel te beleven. Angertal is wat levendiger, maar ook maar 1 buitententje.

Zelf een paar keer in Bad Hofgastein geweest voor wintersport. We zaten in het gebouw van Hapimag.
Vond het een leuk gebied, waar je ook lekker wat kilometers kan maken.

Verwacht niet van het dorp zelf dat er extreem veel te beleven valt, zoals bijvoorbeeld in Ischgl. Al zijn er wel een paar leuke eettentjes te vinden in het dorp. Te denken aan het restaurant bij Hapimag, tentje voor vleesfondue en natuurlijk de Bellevue Alm, waar je met een 1persoons liftje naar boven gaat en terug zou kunnen rodelen.

Op het youtube kanaal van Wintersport.nl staat er nog een video over het gebied:

*bericht bewerkt door MdeJong91 op 21 feb 2022 11:54

www.youtube.com/AutomotiveMike

Ik vond het -20 jaar terug- een mooi skigebied. Uitgestrekte pistes staan mij nog bij, en niet te druk. ‘S avonds nog naar het casino geweest.
Het is een decadent kuuroord, maar wel vergane glorie. Je kon leuk wandelen in het dorp, veel hoogteverschillen, maar wel verwarmde stoepen, dus geen geglibber.
Ik heb er een leuke vakantie gehad.

Mooi skigebied, van uit Schlossalm gelijk naar Angertal dan is de afdaling bij warm weer nog goed. Je kunt dan aan de andere kant omhoog naar Bad Gastein, in de ochtend daar skiën en in de middag weer terug. Dan neem je een paar mooie afdalingen op het Hofgastein gedeelte. Als laatste de bovenste lift de kleine Scharte op en via de H1/ 2 de lange piste naar beneden afdalen. Je kunt van af de schlossalm bahn ook de skibus nemen naar Dorfgastein en daar een dagje gaan skiën, ook leuk gebied met verbinding naar Gross Arl. @Superskier TS zit in Bad Hofgastein dat is een dorp in het dal voor Bad Gastein.

Dienten Die Alte schule

@Elly3, je hebt gelijk, ik vergis me!
Let dus maar niet op mijn bijdrage, TS.

Plaats een reactie