2 vaccinaties met Pfizer voldoende voor toegang tot skiliften, horeca en hotels?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Ellmau

Hallo allemaal,

Mijn vriend en ik gaan op 21 januari naar Ellmau. Mijn vriend heeft in juni 2021de eerste prik met pfizer gehad en krijgt nu op 13 januari de booster. Hij heeft in april 2021 corona gehad. Dat is dus meer dan 180 dagen geleden. Voldoet hij aan de regels die gelden in Oostenrijk voor toegang tot skiliften, horeca en hotels? Of is een derde vaccinatie dan wel een herstelbewijs van korter dan 180 dagen vereist?
Als ik deze site (https://gruenerpass.gv.at/en/geimpft/) raadpleeg en de vaccinatiegegevens invul dan voldoet hij aan de eisen en als ik deze site raadpleeg ook: https://skiinformatie.nl/dit-zijn-de-definitieve-coronamaatr…

Heeft iemand hier ervaring mee? Alvast heel erg bedankt!!

Je vriend voldoet met de twee vaccinaties aan de 2G-regel voor de toegang tot skiliften, hotels en gastronomie in SkiWelt Ellmau. Echter, op dit moment gelden er i.v.m. de Omikron situatie voor de inreis naar Oostenrijk vanuit Nederland strengere regels dan dat. Voor inreis vanuit NL zal hij een 3de vaccinatie dan wel herstelbewijs van korter dan 180 dagen nodig hebben, plus een geldige negatieve PCR test. De officiele regels kan je hier zelf nalezen: https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavir….

Ik wil niet doen alsof ik het beter weet dan een afdeling van een skigebied, zoals @Skiwelt_Marketing, maar ik dacht dat de regel qua herstelbewijs anders is. Zo zegt ook Austria.info dit:

Je bent hersteld, en 2 keer gevaccineerd, of je bent 2 x gevaccineerd en daarna hersteld, of je bent gevaccineerd, genezen en daarna nog een keer gevaccineerd, dan word je ook als geboosterd gezien. Let op dat het herstelbewijs niet ouder is dan 180 dagen of de eerste vaccinatie heeft binnen 180 dagen na het herstel plaatsgevonden. Je moet wel een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst in Oostenrijk. Let op: Als je door de recente besmetting nog positief test op corona moet je deze medische verklaring uitprinten, door een arts laten ondertekenen en meenemen.

Die geven aan dat een herstelbewijs max 180 oud mag zijn OF dat je 1e vaccinatie binnen 180 dagen na herstel plaatsgevonden heeft. En volgens mij voldoet jouw vriend aan het 2e scenario als ik je goed begrijp. Maar dat zie ik niet staan bij https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavir….

Plaats een reactie