Alternatief accommodatie Mayrhofen

Dit onderwerp gaat over de bestemming Mayrhofen

Beste wintersporters,

Met 4 personen zijn we van plan om voor het eerst naar het skigebied van Mayrhofen te gaan, periode 24.02-28.02 (4 nachten).

Echter tot nu toe helaas geen succes in het vinden van een (betaalbare) accommodatie in het centrum.

Optie is daarom geworden om gebruik te maken van een skidepot en te overnachten in één van de omliggende dorpen.

Nu is mijn vraag, welk dorp is het meest ideaal qua busverbinding met Mayrhofen (Penkenbahn)?

Schwendau/ Hippach Ramsau, Bichl, ga je verder weg dan kom je al weer dichter bij Zell am Ziller

Dienten Die Alte schule

Finkenberg +++😎

Born to run. B.S.

Wij hebben ook een tripje in februari (4 nachten) naar Mayrhofen gepland, leuk optrekje nabij de lift en centrum gevonden: https://www.leo-appartements.at/. Misschien is hier ook nog wat voor jullie te regelen.

gang is alles

Wanneer je naar Mayrhofen gaat voor de apres ski dan doe je jezelf te kort door in een nabijgelegen dorp te overnachten.
Als het je vooral om het skieen gaat zou ik je aanraden om te zoeken in Zell am Ziller of Kaltenbach. Zelfde skipas en vandaaruit kun je kiezen of je direct in deze skigebieden naar boven gaat, of het treintje neemt naar Mayrhofen.

Alpenresort Thanner heeft voor deze paar dagen nog een appartement beschikbaar. Betere plek in het centrum van Mayrhofen kan ik mij niet bedenken.

Skiing is not a lifestyle, it's life.

Moet het per se de Penkenbahn zijn of is de Horbergerbahn ook goed? Uiteindelijk kom je in hetzelfde gebied uit 🤷‍♀️
Als de Horbergerbahn OK is, kijk dan zeker eens naar Neu-Burgstall, ik ben ooit hier eens geweest en was echt wel in orde: http://www.gaestehaus-emberger.at/

Ik zou dan kiezen voor de omgeving in de buurt van de Horbergbahn. Dan zit je in Burgstall, Schwendau, Hollenzen, Bichl.
Daar moet je wel iets kunnen vinden. Vorig jaar in Burgstall gezeten en was 600 m van de lift af. Hier is ook een skidepot. Hebben wij ook genomen daar.

Wil je per se met de Penkenbahn naar boven (ivm après ski)?
Als dat geen harde eis is, dan kan je kijken naar Tux/Vorderlanersbach of Finkenberg of Hippach/Schwendau inderdaad. Dan pak je gewoon een andere gondel naar hetzelfde gebied. Skibussen in dat gebied geen ervaring mee helaas.

Betaalbaar en centrum Mayrhofen misschien lastige combi uiteraard helemaal afhankelijk van waar de grens van betaalbaar ligt natuurlijk. Zou via een reisorganisatie gunstig zijn? Mét skipassen kun je wel eens op leuke tarieven uitkomen.

Kan Ramsau anders zeker ook aanraden! https://www.jogglerhof.com/ of anders de buren, Haus Bergland. 5 min. lopen van het station voor Kaltenbach, 2 min. naar de skibushalte waar zowel de bus naar de Horbergbahn stopt als de bus naar Zell am Ziller, beide denk ik ongeveer kwartier met de bus. Supermarkt ook naast de deur, makkelijk voor na het skiën.

Succes met zoeken en alvast veel plezier!

Finkenberg, minder lange rijen voor de gondel, en snel midden in het gebied.
smiddags kan je de lift in Mayrhofen naar beneden nemen, nadat je ‘boven’ nog een drankje hebt gedaan.
Daarna mayrhofen in, en einde vd dag met de bus naar Finkenberg terug…

Wij hebben ook een tripje in februari (4 nachten) naar Mayrhofen gepland, leuk optrekje nabij de lift en centrum gevonden: https://www.leo-appartements.at/. Misschien is hier ook nog wat voor jullie te regelen.

DubbelJ op 24 nov 2023 09:36

Superbedankt voor deze gouden tip, er was nog een appartement beschikbaar dus deze dan ook direct geboekt!

Plaats een reactie