BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Nendaz

Reviews Nendaz

75% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.2 op basis van 3919 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied en kindvriendelijk.

Wat vind jij van Nendaz?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast477
    Gast477 22 maart 2015 · 17:24

    Afgelopen week (14 t/m 20 maart) was Nendaz niet verbonden met de rest van het gebied. We moesten dus elke dag met bus van en naar Siviez. Vanuit daar was het gebied goed te bereiken. Helaas voor boarders veel sleepliften aan de kant van Veysonnaz. Soms om kramp van te krijgen zo lang. Aan de kant van Verbier betere liften en liggen de pistes hoger dus minder slush dan in Veysonnaz. Het gebied zou aaneengesloten zijn. Maar de aaneensluiting is vaak met moeilijke ongeprepareerde pistes. Dat betekende veelal dat we op de terugweg alleen maar liften hadden. Kortom dure skipas voor kwaliteit van het gebied.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast723
    Gast723 28 februari 2015 · 20:30

    Nooit meer Nendaz. De mogelijkheden in Nendaz zelf zijn zeer beperkt, in tegenstelling tot het totale quatrevallee gebied. Jammer alleen dat je daar alleen kunt komen over een slecht onderhouden ijzig pad, om vervolgens na 100 anderen met een aftands sleepliftje (zie foto) naar een grote gondel te gaan. Terug een mooie lift vanuit Siviez, maar dan of de gondel of een skiroute en dan weer een slecht onderhouden ijzig paadje naar een zeer langzame stoeltjeslift. Een zeer dure skipas, en dan zo'n schandalige verbinding met het overigens prima andere deelvan het skigebied. Nendaz, een dikke onvoldoende.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast208
    Gast208 29 januari 2015 · 15:13

    Teveel sleepliften, de prijs ligt , los van de recente koerswijziging, 25 a30% hoger dan in gerenommeerde Oostenrijkse en Franse gebieden. Liften gaan soms zomaar later open, dus om halftien ipv 9 uur, zonder aanleiding.(geen uitleg). Hele trajecten gewoon gesloten zonder enige uitleg. Geen toiletvoorzienigen bij liftinstallaties, dus lopen naar horeca, indien aanwezig. 5chf kosten extra voor de pas, die niet is te retourneren, maar volgend jaar(sic) weer bruikbaar is. Geen service gerichte benadering in het algemeen, bv de skibus gaat eens per half uur, vol of niet, 1 bus. Natuurschoon en omgeving zijn wel top.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast024
    Gast024 29 december 2014 · 12:20

    In een sneeuwarme week is mij het skigebied Nendaz & buren toch wel tegen gevallen. Om te beginnen vind ik het onbegrijpelijk dat er belangrijke verbindingen en lange klimmen slechts voorzien zijn van sleepliften. Als een korte piste in een uithoek nog geen stoeltjeslift heeft begrijp ik dat. Maar in dit gebied is een sleeplift meer regel dan uitzondering. Bijvoorbeeld op de Tracouet; verbinding naar de gondel richting Plan du Fou, sleeplift, leuke blauw/rode afdaling (tot aan de dalafdaling), sleeplift. Tussen Siviez, Veysonnaz en Thyon, allemaal sleepliften. Sommige nog langer dan de gemiddelde gondel in de buurt van Trois Vallees. En dat terwijl de skipasprijzen niet onderdoen voor de met moderne liften uitgeruste gebieden in Oostenrijk en Frankrijk, in tegendeel. Daarnaast kon ik er niet bij dat ze het niet voor elkaar kregen om afgelopen week de relatief hooggelegen verbinding over Plan du Fou open te krijgen, allen tussen 1700 en 2600 meter. Ik vraag mij dus echt af wat ze wel met mijn skipasgeld gedaan hebben. De huisvesting was overigens prima, de busverbinding naar Siviez ook en het gebied is gemakkelijk te bereiken.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • frank11
    frank11 3 april 2014 · 10:28

    De eigenaren van hotel Edelweiss - Philippe & Julie - hebben de après-ski inmiddels heel erg goed op poten gezet! Het zal nooit een CinCin (Gerlos) worden, maar wat een feest is het hier! Hotel Edelweiss bevindt zich tegenover de Tracouet gondel en beschikt over een groot terras en een leuke après-ski uitbouw. Dagelijks van 16-17 happy-hour, DJ's verzorgen de muziek. Na de après-ski aftaaien in de Cactus of Canadian maakt de dag helemaal compleet!

    Met vrienden meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast987
    Gast987 18 februari 2014 · 19:12

    Wij zitten in een appartement, kunnen 's morgens gewoon de bus nemen (hele verbetering) en gaan skiën naar overal, Nendaz is echt de vertrekplaats voor een uitstap naar les Quatres Vallées ! Overal goede mogelijkheden om te eten of nog vlug skimateriaal te huren. Als je iets anders wil doen kan je perfect langlaufen, wandelen. Ook in de zomer zalig om daar te zijn, mountainbike, wandelen langs de open waterleiding (bisses). De perfecte vakantie voor mij.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast928
    Gast928 6 augustus 2013 · 18:25

    Very nice vacation since several years! Great ski slopes and different levels for beginners and experienced. Warm little village with good accomodations and shops. Winter is super and summer vacation is probably even better. They are at the center of the 4 vallees and still affordable in price. Very friendly and some very nice restaurants. Easy to reach and stunning views over the Rhone valley. Absolutely worth the visit!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paskal
    Paskal 4 december 2012 · 21:00

    De verwachtingen in 2010 voor 4 Vallees waren hoog gespannen, maar helaas werden ze niet ingevuld. Het is weliswaar een groot gebied, maar de verbindingen zijn waardeloos en vele liften oud en traag. Om in Veyssonaz te komen moet je een heel stuk prikken waar je niet echt vrolijk van wordt en skiënd in La Tzoumaz komen is ook zo goed als onmogelijk. Voor de off-piste-skiëers is het ongetwijfeld geweldig, maar ons gebied was het zeker niet. Uitvalsbasis voor ons was Nendaz. Centraal gelegen, maar eenmaal in het gebied kom je met geen mogelijkheid meer skiënd terug tenzij je een moeilijke ski-route neem. Vandaar dat we dagelijks met de auto naar Siviez reden omdat je daar eenvoudig in het dal kunt komen. Nendaz zelf vonden we ook geen bruisend dorp. Voor ons in ieder geval geen 4 Vallees meer. 3 Vallees, Paradiski en Espace Killy staan een stuk hoger op de lijst.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast584
    Gast584 2 november 2012 · 00:36

    Gebied staat al 15 jaar stil. Veel sleepliften en ouderwetse stoeltjesliften. Als je van Nendaz naar Veysonnaz wil sta je eerst in de rij om op tracouet te komen. Dan een korte afdaling, vaak met weinig sneeuw (geen sneeuwkanonnen). Dan sta je heel lang te wachten voor een sleeplift tot halverwege de berg, hier moet je overstappen op gondel. Dan heb je mooie afdaling naar lelijk Siviez. Als je hier in een betonnen hotel wat gaat drinken betaal je je scheel en is de bediening weinig vrolijk. De rest van de tocht is ook veel wachten voor sleepliften. Ik weet niet wat de Zwitsers met het geld van de skipassen doen, maar het wordt niet in het skigebied geïnvesteerd. Oostenrijk is gezelliger, goedkoper en heeft veel betere faciliteiten. Afdaling van Tracouet naar Haute Nendaz is wel top, erg mooie afdaling.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast848
    Gast848 18 september 2012 · 17:36

    Topgebied met voor gevorderde skiers. Ik heb hier leren skien en kom er inmiddels al 15 jaar. Er is (nog steeds) genoeg uitdaging en je hebt de mogelijkheid om elke dag een andere route te kiezen. Ik kom er met veel plezier en verlang ieder jaar weer terug naar Nendaz. Voor de minder gevorderde is er de mogelijkheid om een kleine kaart te kopen, deze kan evt. uitgebreid worden naar een dagkaart voor het gehele gebied (incl. Verbier en Mont-Fort). Het enige nadeel is dat alles duur is. Skipassen, eten op piste, etc. Tevens is de plaatselijke bevolking ook niet heel vriendelijk, en spreekt alleen frans.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Joost Hagemeijer
    Joost Hagemeijer 13 maart 2012 · 21:39

    Haute Nendaz is een gefabriceerd dorp. Qua skigebied en dorpssfeer is het deel van de quatre vallees waar Veysonnaz en Nendaz liggen het saaiste stuk. Veel sleepliften, (alleen maar eigenlijk) en voor de mooiere sneeuw, off piste routes en sneeuwroutes moet je echt in Verbier zijn. Dit balanceert het gebied nog een beetje. Met name de Verbier kant en verbinding daar met Nendaz en Veysonnaz is gericht op de betere skiërs. Je moet sneeuwroutes pakken om terug te Skien. Voor de onervaren skiërs is dit dus geen leuke verbinding. voor de ervaren skiërs onvergetelijke routes! De dorpen Nendaz en Veysonnaz zijn saai en simpel. Voor de sfeer hoef je er niet heen. Ben je een goede skiër en ga je alleen maar voor de sneeuw dan is zeker de Verbier kant top! Ook de sfeer daar is beter. Hou je niet van sleepliften, blijf hier gewoon weg dan. Nendaz is dan wel het middelste gebied. Bij weinig sneeuw kan je alleen in dit gebied Skien. De verbinding met de rest vh gebied is dan namelijk dicht. Bij een laag budget, ga dan naar veysonnaz, kan je geld uitgeven als water, bezoek dan Verbier. Al met al zijn voor de ervaren skiërs de sneeuwroutes en off piste mogelijkheden top. Maar de vele sleepliften, sfeerloze dorpen Nendaz en Veysonnaz kan je beter vermijden. Verbier is mooi, maar de quatre vallees is niet te vergelijken met grotere gebieden qua verbinding en km zoals les trois vallees.

  • Pieter-Jan Vanderoost
    Pieter-Jan Vanderoost 14 maart 2011 · 18:12

    Geweldig gewoon ! Les les quatre vallées : Verbier , Nendaz , Thyon en Veysonnaz ! Zeker eens de moeite om ze allemaal te doen! Een ervaren Skiër kan van Nendaz naar Tyon en Veysonnaz! Een echte aanrader. Ook de ski-school bied genoeg mogelijkheden! Met nederlandse monitoren ! Dorpje is zeer aangenaam. Zeker voor herhaling vatbaar !

  • tube
    tube 20 februari 2011 · 16:12

    Heel gevarieerd gebied, met zoals al gezegd een luxe kant (Verbier) en een meer eenvoudige kant (Veysonnaz). Liften worden waar nodig in rap tempo vervangen of krijgen grotere capaciteit. Al 35 jaar verschillende gebieden gedaan in Frankrijk, Italie en Zwitserland maar hier komen we steeds weer terug. Haute-Nendaz als uitvalsbasis is super, kies tussen in Nendaz blijven, of naar Siviez en van daar richting Verbier of Veysonnaz gaan. Service is overal top, pistes ook. Kijk voor een mooi chalet vooral bij Interhome, in alle prijsklassen goede huizen te vinden. Voor de echte skiliefhebber die zonder luidruchtige bierdrinkers kan is beter nauwelijks te vinden!

  • Krisof
    Krisof 2 oktober 2010 · 11:23

    Heel gezellig dorp. Er wordt heel wat leuks georganiseerd, zowel in de zomer als in de winter en je bent er nooit alleen. Je kan er heel gemakkelijk te voet alles doen en er zijn goede verbindingen naar het hooggebergte en naar het dal met tal van toeristische- en winkelmogelijkheden. In de weekends en in de nieuwjaars- en krokusvakantie kan het vrij druk zijn. Op de pistes kan je dit deels vermijden door 's morgens vroeg te vertrekken.

  • Dirk
    Dirk 7 februari 2010 · 18:11

    Dit geen TOP gebied! Veel sleepliften en als je het hele gebied wilt zien zit je te veel in de liften! En die kosten veel tijd waardoor je een soort van haast krijgt! Jammer! Voor mij geen 2e keer! Als je net als iedereen het gebied Nendaz wilt verlaten moet je eerst min 5 liften nemen, waaronder een hele vervelende sleeplift!

  • BV
    BV 8 december 2009 · 17:37

    De eerste keer in Zwitserland en dus in dit gebied van de 4 Vall?. Haute-Nendaz ligt niet ideaal om het hele gebied te ontdekken, daarom hebben we regelmatig de auto genomen naar Siviez dat ideaal gelegen is. Vanuit siviez kan je zowel Verbier als Veysonnaz op een hip en een wip bereiken. Richting Verbier is duidelijk de modernste kant en dat merk je wel aan de liften. Veysonnaz is enkel te bereiken via een moeilijke sleeplift waar meestal toch veel volk staat (in Krokusvakantie) en als je er dan nog eens halverwege van afvalt (mijn dochter) is het al helemaal geen pretje. Schitterende piste, mooie snowparks en fantastische vergezichten maken dit gebied zeker de moeite. Beginnende skiers raad ik wel af om voor dit gebied te kiezen. Ze zullen soms moeite hebben met verbindingstukken en ze hebben die vele Km pistes toch niet nodig.

  • Tim
    Tim 13 oktober 2009 · 17:46

    Ik kom hier al sinds mijn 8e , dus nu 10 jaar. En het verveeld gewoon niet. Er is zoveel te doen en vooral omdat je ook naar andere dorpen kunt skien (Verbier, Siviez, Thyon2000 en Veysonnaz). Echt een toplocatie !

  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2009 · 12:56

    NET TERUG VAN EEN WEEKJE HAUTE NENDAZ. ALLES PRIMA MAAR DIT DORP KAN HET HOOGSEIZOEN ONVOLDOENDE AAN. ER IS DE LAATSTE JAREN HEEL VEEL BIJGEBOUWD MAAR ER IS GEEN AANPASSING VAN DE INFRASTRUCTUUR OP DE PISTES. VANUIT NENDAZ IS ER MAAR EEN CENTRALE LIFT. ELKE MORGEN LANG AANSCHUIVEN. EENMAAL VAN DAT PUNT WEG VLOT HET BETER. WIJ HEBBEN ZELFS MEEGEMAAKT DAT DE LIFT S\'MORGENS DEFECT WAS. DAAR STA JE DAN. DE BUS NAAR SIVIEZ IS OP DAT MOMENT GEEN OPTIE WANT IEDEREEN WIL DAT DOEN. HAUTE NENDAZ IS LEUK MAAR NIET ALS HET ZO DRUK IS. ALLE MENSEN IN NENDAZ ZIJN HEEEL VRIENDELIJK. NENDAZ IS VOOR MIJ EEN LEUKE BESTEMMING MAAR NIET IN HET HOOGSEIZOEN.

  • Fam.Fischer
    Fam.Fischer 21 januari 2009 · 12:44

    Nendaz is een prachtige plaats.Er is van alles te beleven.Het skigebied 4-Vallees is sneeuwzeker tot eind april! In Nendaz krijg je waar voor je geld!Top! Wij huren al jaren een appartement bij Interhome.

  • Linda
    Linda 27 december 2008 · 20:24

    Mooi dorp en ook nog behoorlijk authentic, zeker als je het dorp in komt rijden. Oke, als je van uitgaan houdt, dan is het niet veel. Maar wij vinden het prachtig

  • Boardfun
    Boardfun 8 november 2008 · 22:08

    Ik kom al jaren in Nendaz en ga er nu zelfs een winterseizoen wonen! Prachtig gebied, niet goedkoop, maar heel veelzijdig en mogelijkheid tot lange ski/board-tochten. Als je komt om elke dag maar ? piste te nemen en verder aan een vat gluhwein te hangen kun je beter naar Oostenrijk gaan.

  • Burton
    Burton 4 november 2008 · 22:43

    Kom hier al jaren en bevalt me elke keer weer prima!! Prachtig gebied en aardige mensen. Het dorp is dan geen \"Salou van de Alpen\" (gelukkig maar), maar zeker een gezellig dorp. Verhalen over betonnen gebouwen zijn absoluut onzin, het dorp bestaat juist veelal uit gezellige, mooie chaletjes. Juist het aantal chaletjes zie je elk jaar groeien. Nendaz ligt vrij centraal in Les Quatre Vallees en je hebt prachtig uitzicht over het Rhone dal. Ik heb het hier elk jaar weer enorm naar me zin!

  • Anneke
    Anneke 15 oktober 2008 · 18:34

    We boekten een last minute met de kerst. Wat een leuk dorp. We enoten van de sneeuw en de restaurants. Zeker met oud en nieuw, alles volgeboekt, en toch een restaurant waar het ezelli was die plaats wilde maken.

  • Anneke
    Anneke 15 oktober 2008 · 18:34

    We hebben een super vakantie gehad in Nendas, een last minute, (scheelt echt veel geld) leuke afdalingen en voor elk wat wils zwart, offpiste (nee ik niet) blauw, rood,

  • raccard
    raccard 31 maart 2008 · 21:52

    Snap niet dat mensen beweren dat hier veel betonnen blokken staan... Dit is absoluut niet het geval!! Nendaz bestaat juist uit erg veel chaletjes en uiteraard wat appartementengebouwen (zoals elke plaats die heeft), waardoor het juist sfeervol is!! Hele aardige mensen, allemaal erg vriendelijk en gezellig. Goede restaurants en bakkers inderdaad. Er wordt uiteraard wel wat gebouwd, maar dat zijn juist veelal prachtige nieuwe chalets met dat fantastische uitzicht op het Rhonedal. Ik vind het top en kom er al jaren met veel plezier!!!