Het begint weer te kriebelen! Op chalettenjacht!

Beste zomerbevolkers van dit forum!
Als ik naar buiten kijk is het alleen maar nattigheid, dus beginnen de winterkriebels bij mij nog vroeger dan normaal. Nu kreeg ik al een promotiemailing van Sunweb, dus nu heb ik toch al even op hun website gespiekt…

Nu vraag ik me af: door de jaren heen hebben we met ons wintersportgroepie (ongeveer 8 personen), een aantal voorkeuren ontwikkeld. We hebben eigenlijk altijd via Sunweb geboekt, aangezien ons dit handiger leek ivm skipassen, huur etc. Echter zag ik ook wel websites waar je losse chalets kan huren (maar ik vind het altijd lastig om te kijken hoe ver dat dan ook van de piste is…)

Ik ga dus even op zoek naar Het Gouden Ei deze zomer en vroeg me af of jullie nog tips hebben.

Onze ‘wishlist’ is het volgende:

  • groot skigebied (>300-400km)

  • groot chalet (dus groter dan de gemiddelde Franse bezemkast…)

  • banken!! Dit blijkt een van onze grootste ‘eisen’ : we spelen graag spelletjes of borrelen nog even na. Als 6 mensen op een houten krukje moeten zitten, is dat al snel over. Banken is het codewoord!

  • meerdere badkamers

  • liefst Oostenrijk (mijn persoonlijke wens :p)

  • ski-in als dat kan

We zijn al in Flaine geweest (Le Refuge du Golf, zeker aan te raden) en Mayrhofen (Apartament Burtscher, ook een erg leuke plek). We hebben dit beiden voor zeer redelijke prijs (ca. 400 pp voor week incl skipas) kunnen boeken.

Wat denken jullie? Is dit mogelijk? En waar moet ik dan zijn? Boeken jullie ook via Sunweb?

Beetje realisme mag wel. In Oostenrijk 300-400 kilometer piste en ski in ski out ? En dan nog je prijs …

Mayrhofen is van de wat grotere gebieden in Oostenrijk 1 van de goedkopere. Ook relatief goedkoop is Gerlos/Königsleiten (https://www.direktholidays.at/nl/) in Zillertal Arena en ook in Zell am See heb ik goede aanbiedingen gezien. Qua chalets heb ik in Schladming Dachstein leuke prijzen gezien, maar verder niet geweest. Al deze gebieden hebben ruim 100km aan pistes, 300-400 in Oostenrijk is niet haalbaar.

€ 400,- gaat sowieso lastig worden bij een wat groter gebied zeker in Oostenrijk. € 500,- - € 600,- moet makkelijk lukken als je buiten de standaard vakanties gaat en eventueel ook Frankrijk meeneemt in je zoektocht. Daar zijn genoeg ruime & luxe chalets te vinden voor weinig buiten de vakantieweken.

@GeensMaarten
Positief blijven hé, het is al 2x eerder gelukt en het komt niet neer op 100e meer of minder. Het gaat me meer om de vraag waar andere wintersporters hier hun huisjes boeken.
@Tiny-M en @GeensMaarten, het kan zijn dat ik me in de prijzen vergist heb hoor, want we boeken altijd een heel pakket. Ik weet idd dat Oostenrijk duurder is, dus 500 zal het wel gekost hebben. Flaine daarentegen was echt spotgoedkoop. We gaan ook altijd midden januari, dus buiten het seizoen. Tiny-M heb je nog tips waar je zelf bent geweest?
@laagvlieger ik weet niet wat je bedoelt…

Allen, het was de bedoeling een leuk zomerstop te openen en tips uit te wisselen, niet te roepen dat het ‘allemaal toch niet lukt’. Alle websites afspeuren kunnen we allemaal, maar leuke tips van andere wintersporters zijn altijd welkom :)

Slippery slippery slidy slidy slopy slopy

Köngsleiten dus sowieso, via de link die ik stuurde staan alle huizen daar te huur. Alles is behoorlijk dichtbij de piste, dus geen probleem.

In Morzine (PDS) heb ik hier weleens gezeten: https://www.homeaway.nl/vakantiewoning/p1102273a?flspusage=f… was in januari voor een erg leuke prijs.
Net een beetje ver van de piste (ongeveer 10-15 min lopen) maar wel met skibus voor de deur.

Afgelopen januari nog met een redelijke groep in Samoëns gezeten, maar dat is hetzelfde gebied als Flaine. Verder meestal met kleinere samenstellingen dus daar kan ik je helaas niet aan grotere chalets helpen.

Ik snap je helemaal wij hebben inmiddels al geboekt in Wolkenstein, Val Gardena en we gaan pas in maart…
Kijk eens op http://www.valgardena.it/en/holidays/accommodation-search/… ik weet zeker dat je hier iets kunt vinden voor 8 personen en een goede prijs. Ski gebied is in elk geval groot genoeg!

@Vincent1980 vliegen jullie dan naar de dolomieten?
Mooie huisjes staan er wel en inderdaad, voor 8 mensen wat vinden is niet altijd gemakkelijk…

Slippery slippery slidy slidy slopy slopy

@Quisa2 wij gaan altijd met de auto. Het is maar 1,5 uur verder dan insbruck en de weg is bijna volledig snelweg behalve de laatste 25 km iod. Jij wil vliegend?

Tsja, het is al gezegd dat je wishlist voor Oostenrijk vrijwel onhaalbaar is.
Grote accomodatiespecialist chalet.nl heeft in Oostenrijk vooral wat rondom Zell am See/Kaprun en het Zillertal. Als je niet te beroerd bent af en toe met de bus en trein te gaan is het Zillertal ook groot te noemen. De individuele gebieden zitten rond de 100km, maar je kunt dus je extra kilometers maken in de naburige gebieden. Dat is geloof ik de Super Zillertal kaart o.i.d.

In Frankrijk is het aanbod voor wat je zoekt simpelweg groter. Italië, daar zou ik snel bij zijn. Daar is het aanbod grote woningen kleiner. Vaak krijg je dan twee min of meer geschakelde appartementen.

@Vincent1980 nee hoor! Maar in m’n hoofd zijn gebieden als dolomitiski bv wel wat verder weg ;)

En wat van bovengenoemde eisen is dan wat het zo lastig maakt? Dat is dan ook wel handig om te weten (aangezien mayrhofen dit ook had, behalve de ski-in en het was echt niet duur voor een leuk appartement :))

Slippery slippery slidy slidy slopy slopy

Nou, de combinatie van Oostenrijk en 300-400km is een lastige als je bedenkt dat het grootste skigebied van Oostenrijk 280km pistes heeft ;) Ook heeft Oostenrijk relatief weinig ski-in accommodaties omdat het skigebied rond het dorp gebouwd is en niet het skigebied eerst en daarna de dorpen pas (Frankrijk, alle Plagnes en les Arcs dorpen bijvoorbeeld). Wel is zoals @Bennie en @Tiny-M al gezegd hebben het Zillertal een goede optie, allemaal ‘grote’ gebieden en met bussen en een trein verbonden waardoor je alsnog wel op die 300-400km uitkomt.

#proudtobepartofleswintersporters

@Quisa2 Val Gardena is inderdaad wel iets verder. Ik vind wel dat je daar veel meel kwaliteit voor je geld krijgt dan in Oostenrijk en zeker dan in Frankrijk. Lekker eten op de pistes voor een betaalbare prijs. Geen grote vreetschuren. Een enorm skigebied. Dolomiti Superski is 1200 km. Het is niet allemaal aaneengesloten. Het uitgerbreide gebied van Val Gardena, Altabia, Arraba is al 500 km. Mooie tochten zijn een garantie. En je accomodatie is 9 van de 10 keer inclusief iets van een wellness. Je moet alleen wel met 8 personen er op tijd bij zijn, dat wil zeggen één van deze weken boeken voor een goed huis op een goede plek.

In Val Gardena ken ik 2 appartementen voor 8 of meer personen.

Eerste is midden in Selva voor maximaal 8 personen:
http://www.miavalgardena.it/en/selva-gardena/poessnecker/…

Tweede is formeel in Selva, maar op de helling boven Santa Cristina, net onder het kasteel La Selva:
http://www.chaletsociastel.com/eng/index.html

In laatstgenoemde heb ik in maart 2014 gezeten voor 2500 euro. Dat geeft een orde van grootte aan van de prijs. Maar die is uiteraard heel erg afhankelijk van de periode waarin je gaat. Enig idee daarvan?

@GiGi, wow thanks! Vorige jaren gingen we nét voor het seizoen in de derde week van januari. Het ligt er aan hoe sneeuwzeker het gebied is, of we dat weer aandurven. Dit jaar was het namelijk nét aan een week voordat we gingen, dus het was nog even spannend…

Slippery slippery slidy slidy slopy slopy

Dan zit je in de Dolomieten helemaal goed denk ik: qua sneeuwzekerheid (als in: goed kunnen skiën) is het helemaal top. Afgelopen kerstvakantie was ik er nog. 80% van de pistes waren open en het was helemaal perfect. DE week ervoor in St. Anton was ongeveer 30% open en van zeer slechte kwaliteit.

Of je kan skiën zal niet zo’n issue zijn denk ik.

@admin: zijn hier iets teveel berichten verwijderd?

@Tiny-M Dat was een bugje nu staat het weer goed :-)

Click. Click. Peace

Plaats een reactie