Fulpmes

We hebben voor Pasen een optie in Fulpmes, Schlick2000 (met dank aan Claire!). Wat zijn jullie gedachten hierbij? Gaat er nog voldoende sneeuw zijn, komt er nog sneeuw @roel? Is er voldoende relaxed te skiën met 2 kleintjes van 2/4? Een makkelijk bereikbaar restaurant of eventueel makkelijk terug naar het dorp? En in het dorp een beetje wat te doen/zien/kopen?

Hoop vragen, maar we proberen een beetje een beeld te krijgen voor onszelf. Begin februari een week geskied, toen kon die van 2 van 9:15-10:45 skiën, dan 2u slapen en ‘s middags ook nog 1,5-2 uur de piste op. We zaten toen in La Plagne op de piste; dus makkelijk terug naar huis. Het lijkt ons leuk om nu niet alleen voor skiën, maar ook voor ervaring van wat anders te gaan, maar moet niet net niks zijn…

Wij zijn er geweest toen onze zoon 2,5 was. Hij skiede toen nog niet. Gebied is uitstekend te doorkruizen met blauwe afdalingen. En best afwisselend. Denk niet dat de dalafdaling dan nog open is, maar wie weet.

Dorpje zelf is best aardig, voldoende horeca en wat winkels. En je kan ook makkelijk dagje naar Innsbruck of de Stubaier. Dus ik zou het gewoon doen!

*bericht bewerkt door 77steve op 09 mrt 2024 20:33

Met Pasen skiën in Schlick2000 is de laatste week van t seizoen daar, dus erg tricky. Maar je hebt de Stubaigletsjer om de hoek, maar dat is wel een half uur rijden va Fulpmes, dus als je kind nog slaapt smiddags niet heel praktisch. Misschien s’ochtends in Schlick2000 en dan na de slaap de gletsjer op.

Houd er rekening mee dat skicentrum Schlick een stukje buiten/boven het dorp ligt. Vanuit het centrum een vrij steile weg omhoog. Ook vanaf de (gratis) parkeerplaats bij Schlick is het nog een eindje lopen, aantal trappen op, wat met kinderen en veel spullen niet echt ideaal is. Misschien is het skidepot een oplossing. Of de skibus gebruiken, die brengt je tot bij de Kreuzjochbahn.

Ha wat leuk! Wij hebben daar jarenlang in de kerstvakantie geskied. Zelfs in jaren dat er nauwelijks sneeuw lag (witte linten door bruin landschap) en we in korte mouwen op het terras zaten, hebben we nog goed kunnen skiën dus zou me echt geen zorgen maken!

Als je in Ferienland zit, kun je lopend naar de lift via een paadje achter het pand. Paar minuten lopen.

Je spullen kun je stallen bij de sportzaak onder aan de lift, dat scheelt een hoop gesjouw.

Kans is groot dat de sneeuw nog goed is tegen die tijd, Schlick heeft door de grasachtige ondergrond relatief weinig sneeuwdek nodig voor goede ski omstandigheden. Dalafdaling zal wel gesloten zijn maar dat is toch een zonde van je energie afdaling met de nieuwe Galtalm lift erbij genoeg te doen op hoogte.

En qua restaurants is er vanalles. Oa Fronebenalm naast de oefenweide is heerlijk. Galtam nu ook bereikbaar via de nieuwe gondel. Bij genoeg sneeuw zijn er allerlei bospaadjes en een natuurlijke halfpipe die echt fantastisch zijn.

Overigens is er ook een prima zwembad in de buurt (StuBay). Bij mooi weer vertrekken er veel hanggliders vanaf bovenaan de panoramabahn, daar zaten we met onze destijds 2-jarige ook vaak te kijken.

Ferienland (als jullie daar hebben geboekt) heeft ook een tennisbaan en een speeltuin in de tuin. De speelkelder is ook super.

Fulpmes ook heel schattig met het kerkje en leuke winkeltjes. Innsbruck ligt vrijwel om de hoek en een dagje Stubaier Gletscher is ook erg leuk.

Jullie gaan je zeker goed vermaken. Veel plezier!

Plaats een reactie