Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live vanuit het zonovergoten Maria Alm

MarkVermeulen op 02 maart 2023· 4 reacties

De zon straalt volop in Maria Alm.
De zon straalt volop in Maria Alm.

Ik ben deze week in Maria Alm om het Nederlands kampioenschap alpineskiën 2023 bij te wonen. Over dat NK schrijf ik straks nog wat meer, maar eerst geef ik je een update over de omstandigheden in het skigebied Hochkönig. Het is echt fantastisch weer momenteel en dat maakt dat het volop genieten is op de pistes. Het is in de nachten goed koud tot in het dorp op 800 meter hoogte en daardoor is er sprake van zeer strakke pistes. Ook de dalafdalingen blijven eigenlijk de hele dag goed. Toch heeft de zon veel kracht en loopt de temperatuur in de middag op tot een paar graden boven nul.

Bovenstaande omstandigheden maken dat de zonnebrillen en de tubes zonnebrandcrème veel geziene attributen zijn op de piste in en rondom Maria Alm. Ook de komende dagen blijft het nog goed vertoeven in het skigebied van Hochkönig. De zon zal nog genoeg schijnen en de nachten blijven grotendeels helder en koud.

Goede pistes, maar daarbuiten veel groen

Is het dan alleen maar fantastisch? Nee, want hoewel de pistes goed zijn, is het naast de pistes en in het dorp goed te merken dat deze winter vooral wordt gekenmerkt door hoge temperaturen en beperkte sneeuwval. Een voorjaarsgevoel krijg je als je kijkt naar de grote oppervlakten gras die rondom het dorp veel zichtbaar zijn. De langlaufloipes beneden is het dorp zijn dan ook niet voorzien van sneeuw en zijn momenteel gesloten. De vraag is natuurlijk of die in het restant van dit seizoen nog eens opengaan.

Kiara Derks en Jurre Jeurissen heersen op het NK alpineskiën

Samen met een groot team van vrijwilligers en medewerkers van de Nederlandse Ski Vereniging ben ik dus in Maria Alm vanwege het NK alpineskiën 2023. Van afgelopen zondag tot en met morgen (vrijdag) worden daar wedstrijden georganiseerd voor zowel jeugd als de beste Nederlandse skiërs van het moment. En het contrast op de Steilhangabfahrt, waar zowel de wedstrijdskiërs als de toeristen naar beneden komen, kan haast niet groter zijn. Menig toerist komt op de Steilhangabfahrt ten val of is tenminste nogal onder de indruk van de steile piste. Tegelijkertijd suizen de wedstrijdskiërs met topsnelheid van dezelfde piste af.

Kiara Derks en Jurre Jeurissen zijn dinsdag in Maria Alm Nederlands kampioen geworden op de reuzenslalom. Een dag eerder slaagden beiden er ook al in om kampioen te worden op de slalom. Net als de op de slalom, was er ook op de reuzenslalom sprake van een open NK en dus was er een internationaal deelnemersveld waarbij de beste Nederlander dus wordt gekroond tot nationaal kampioen. Op de slalom was Derks zo machtig op de twee latten dat ze ook al haar internationale concurrenten het nakijken gaf.

Wil je op de hoogte blijven van de wedstrijden in Maria Alm? Bezoek dan NSkiV.nl

Vorig jaar bezochten Kristy en Rene het NK alpineskiën in Maria Alm en maakten ze de volgende video.

MarkVermeulen

Ja Maria Alm is echt een prachtig skigebied, ben er vorig jaar met veel plezier geweest. Welke piste is de Steilhangabfahrt?

Ja Maria Alm is echt een prachtig skigebied, ben er vorig jaar met veel plezier geweest. Welke piste is de Steilhangabfahrt?

jaapheeringa39 op 02 mrt 2023 16:10

Rode 5. Maar zo steil is die piste volgens mij niet, als ik het me goed herinner…

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Nee vindt hem ook niet steil, de twee steile zijn de zwarte 15 en 16 op Aberg.
Ziet aardig groen daar of is de foto van een andere keer. @Skimams zit je ook op de Hinterreit ?

Dienten Die Alte schule

@Elly3 ja, wij zijn in Maria Alm omdat Calum deelnam aan RS.
Hebben idd ook nog op Hinterreit, Aberg en Hinterthal geskied. Pistes zijn prima, maar eromheen aardig wat groen.
Bovenste stuk van die wedstrijdpiste is trouwens behoorlijk stijl hoor…

*bericht bewerkt door Skimams op 03 mrt 2023 00:18

mama on a mission in the snow

Plaats een reactie