Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Lawine sleurt trein mee bij Villars-sur-Ollon

Rogier op 03 februari 2022· geen reacties

null

Woensdagmiddag heeft een lawine een trein meegesleurd boven Villars-sur-Ollon. Gelukkig raakte niemand gewond bij dit indrukwekkende ongeluk.

Machinist met de schrik vrij

Woensdagmiddag, vlak voor drie uur, heeft een lawine een van de wagons van de trein die van de Col de Bretaye naar Villars-sur-Ollon reed meegesleurd. Gelukkig zaten er geen passagiers in de trein en is ook machinist met de schrik vrijgekomen, aldus het vervoersbedrijf TPC.

Honderd meter brede lawine

De lawine die ongeveer honderd meter breed was, gleed over de spoorrails en kwam tot stilstand op de pistes van Villars. De bergredding heeft meteen een grootschalige zoekactie op touw gezet. ‘s Avonds kon de politie melden dat er niemand onder de sneeuw bedolven lag.

De trein tussen Villars dur Ollon en de Col de Bretaye rijdt dwars door het skigebied
De trein tussen Villars dur Ollon en de Col de Bretaye rijdt dwars door het skigebied

“Hier nog nooit lawine gezien”

De wintersporters die boven in het gebied vast kwamen te zitten zijn door de pistedienst veilig naar beneden gebracht. De burgemeester van het dorp Patrick Turrian geeft in lematin.ch aan blij te zijn dat er geen gewonden zijn gevallen en dat er alleen materiële schade is: "Wij mogen ons bijzonder gelukkig prijzen, ondanks de ontsporing en de schade aan de installaties zijn we enorm opgelucht”. De locals zeggen dat ze op deze plek nog nooit een lawine hebben gezien.

Moeilijk begaanbaar terrein maakt berging ingewikkeld

De trein ligt in moeilijk bereikbaar terrein en het sneeuwdek is instabiel. Het kan dus even duren voordat de trein weggesleept kan worden. De eerste wagon die slechts gedeeltelijk ontspoord is kan waarschijnlijk vandaag, donderdag, al weggehaald worden.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie