Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Hochoetz opent eerste pistetoertocht in het Ötztal

Roel op 03 november 2022· 1 reactie

Pistetoeren (Foto: Oetz.com)
Pistetoeren (Foto: Oetz.com)

Het is een trend die in de Alpen al voor corona is ingezet en steeds meer enthousiastelingen trekt, vooral onder locals. Zonder skipas over de piste omhooglopen met vellen onder je ski’s. Het skigebied Hochoetz opent deze winter de eerste ‘Pistenskitour’ van het Ötztal.

Omhooglopen over en langs de piste

Met een nieuw aangelegde pistetoertocht faciliteert Hochoetz de toenemende belangstelling voor deze sport. Anders dan bij het normale (off-piste) toerskiën loop je met pistetoeren over pistes en paden. We schreven er enkele jaren geleden al dit artikel over. Sindsdien proberen steeds meer skigebied erop in te springen of in ieder geval rekening mee te houden. Het omhoog lopen kun je zien als een vorm van fitness waarbij je boven aangekomen als beloning een volledig gratis afdaling tot je beschikking hebt. Vaak wordt de inspanning gecombineerd met een versnapering of lunch in een pisterestaurant. Zo ook in Hochoetz.

Route

De route loopt van het dalstation van de Ochsengartenbahn door een mooi winterlandschap tot aan het bergstation van de Acherkogelbahn. Het is een nieuwe aangelegde pisteskitoertocht die grotendeels over bewegwijzerde bospaden loopt waarbij je dus minder last hebt van afdalende pisteskiërs. Op de top heb je de keuze uit het Panorama Restaurant Hochoetz en de Kristall Bar. De tocht is gekwalificeerd als eenvoudig, is 5 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur. In totaal overbrug je 520 hoogtemeters en die meters mag je na het bereiken van de top dus heerlijk afdalen. Meer informatie over de tocht vind je hier.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Mooi dat ze deze mogelijkheid bieden, blijft een enorme markt die nu nog niets oplevert natuurlijk. Ik wil dit zelf de komende jaren ook graag eens gaan doen dus fijn dat ze opties in ons huis gebiedje aanbieden.

Overigens zijn de Kristall bar en panoramarestaurant niet per sé de 2 leukste opties in het gebied. Dat zijn eerder de Neue Bielefeld Hütte en de Kühtai Hütte, dus ben benieuwd of ze dan niet alsnog een stukje piste nemen.

Plaats een reactie