Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: waanzinnige seizoensstart in Schlick 2000

Henri op 04 december 2023· 8 reacties

Een eersteklas skidag in Schlick 2000
Een eersteklas skidag in Schlick 2000

Wat een droomdag gisteren in het Oostenrijkse Schlick 2000! Een diepwinters weekend met een dik pak verse sneeuw tot in het dal, een zonovergoten zondag en daarbovenop geweldige pistes. Het is de beste seizoensstart die ik hier heb meegemaakt!

Diepwinters

Al bij het openslaan van de gordijnen kon ik mijn ogen niet geloven. Het hele Inntal is momenteel gehuld in een dik pak sneeuw van 20 tot 30 centimeter. Hogerop is er zelfs nog veel meer gevallen! Hoog tijd om de latten uit de kelder te halen en erop uit te trekken dus. Mijn keuze was gevallen op het skigebiedje Schlick 2000 in het Stubaital, om zo hopelijk een beetje de rust op te zoeken. Als er, zeker zo aan het begin van het seizoen, een dik pak sneeuw tot in het Alpenvoorland ligt, dan moet je rekenen op grote drukte. Niet alle skigebieden zijn namelijk geopend en niet alleen de locals, maar ook dagjesmensen uit München en omstreken (en dat zijn er nogal wat!) staan te trappelen om voor het eerst weer op de ski’s te staan.

Ook in Schlick 2000 troffen we deze drukte aan. Om 9:15u stonden we midden in het dorp Fulpmes in de file richting het skigebied. De parkeerplaats bij de dalgondel bleek al compleet vol te staan. Met een beetje geluk konden we toch nog een plekje in de buurt bemachtigen en stonden we uiteindelijk nog redelijk snel bij het bergstation van de gondel.

Fantastische poedersneeuw

Eenmaal boven aangekomen was dit ongemak al lang en breed vergeten, want de condities waren echt fenomenaal. Geen ijzige kunstsneeuwpistes die we in de afgelopen jaren in december maar al te vaak hebben gezien, maar juist hele zachte hellingen met goede grip. Naast de pistes lag soms kniediepe poeder, maar met lawinegevaar 4 hogerop was het echt oppassen geblazen en verstandiger om gewoon op de pistes te blijven.

Wat je op de foto’s kunt zien is dat het skigebied in december vrij schaduwrijk is, maar het uitzicht op de schitterende Kalkkögel, de Noord-Tiroolse Dolomieten, maakt veel goed. Wil je toch de zon opzoeken? Dan kun je bij het Panorama restaurant bovenaan de Kreuzjochbahn heerlijk in het zonnetje lunchen.


Galtbergbahn vanaf komend weekend open

De nieuwe Galtbergbahn was overigens nog gesloten. Deze ga ik komend weekend maar eens testen. De bijbehorende pistes zien er in ieder geval veelbelovend uit! In dit artikel heb ik het project uitgebreid beschreven.

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Plaats een reactie

Leuk gebiedje voor even erbij op de heen- of terugreis naar/van Italie.

Mooi mooi mooi. Erg leuk gebied voor een dagje skiën … en met deze condities … jaloersmakend!

Wauw zeg! We vertrekken morgen hier naar toe! Voor een shortski vanuit dorpje Neustift. Aanvankelijk om paar dagen te skiën op de Stubaigletsjer. Maar we gaan zeker ook even naar Schlick, erg mooi gebied ook.

Mooi, zo vaak langs gekomen, toch eens een dagje mee pakken!

Edwin van Riel

In een ochtend is alles te zien daar Edwin.

haha ok, duidelijk ;)

Edwin van Riel

@Sjaak27 als je net zoals @evr66 ook graag off-piste gaat, dan heb je eigenlijk bijna twee dagen nodig :)

@Sjaak27 als je net zoals @evr66 ook graag off-piste gaat, dan heb je eigenlijk bijna twee dagen nodig :)

Henri op 05 dec 2023 13:16

vaak zijn kleine gebiedjes inderdaad prima om ons te vermaken hoor. zolang het grove werk maar met een liftje te doen is hahaha

Edwin van Riel

Plaats een reactie